Închide meniul

Anunţul lui Mircea Lucescu după sezonul de vis din Ucraina. „Am vrut să văd ce mai am în mine!” Ce a decis în legătură cu viitorul său ca antrenor

Reclamă

Antena Sport Publicat: 16 mai 2021, 13:03 / Actualizat: 16 mai 2021, 14:23

Anunţul lui Mircea Lucescu după sezonul de vis din Ucraina. „Am vrut să văd ce mai am în mine! Ce a decis în legătură cu viitorul său ca antrenor

Mircea Lucescu a fost antrenorul Rapidului la inaugurarea Stadionului Giuleşti

Profimedia

Mircea Lucescu a anunţat că nu se va retrage din antrenorat. El vrea să continue la Dinamo Kiev, unde a recunoscut că a avut mai mult succes decât şi-ar fi imaginat la începutul sezonului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anunţul făcut de Mircea Lucescu după sezonul de vis din Ucraina

„Am început cu mare dificultate. Ştiam la ce mă angajez. Începutul a fost destul de greu. Nu mă gândeam la titluri, mă gândeam doar să refac o echipă din punct de vedere al disponibilităţii de a se lupta pentru trofee.

Calificarea în Champions League a fost mai importantă decât titlurile care au venit după aceea, pentru că a fost baza pe care s-a construit. Dacă n-am fi reuşit să intrăm în Champions League, cu siguranţă că ar fi fost greu în celelalte competiţii”, a declarat Il Luce la sosirea în ţară.

Mircea Lucescu spune că trofeele cucerite cu Dinamo Kiev nu au însemnat nimic special şi că cel mai important a fost că s-a testat pe sine ca antrenor.

Mircea Lucescu: „Am vrut să văd eu însumi unde sunt, ce mai am în mine”

„Pentru mine nu înseamnă nimic special. Am vrut în primul rând să revin în fotbal, să revin într-o competiţie în care exista rivalitate importantă. Am vrut să văd eu însumi unde sunt, ce mai am în mine, ambiţie, entuziasm, disponibilitatea de a lucra. Am făcut o alegere corectă.

Reclamă

Ce-aş fi făcut aici? M-aş fi plimbat de la un teren la altul, mai ales că nici nu aveam mari posibilităţi de a ieşi în acea perioadă (n.r. din cauza pandemiei). Am stat aproape 8 luni în cantonament, dar nu am simţit. Pur şi simplu n-am simţit când a trecut timpul”, a declarat tehnicianul român.

Mircea Lucescu, despre fanii rebeli: „Nu i-am mai văzut la ultimul meci”

Lucescu mai are un an din contractul semnat în vara lui 2020 cu Dinamo Kiev. „Mergem mai departe, vedem ce se întâmplă. Atâta timp cât am această energie, acest raport pe care îl instaurez cu jucătorii mei şi cu performanţa, n-am niciun motiv să mă retrag”, a promis Il Luce.

Românul a mai scăpat şi tensiunile cu fanii din Kiev. „Nu i-am mai văzut la ultimul meci, dar au spus că o vor ţine până la capăt. Asta e încăpăţânare până la urmă. Nu-şi are rostul. Eu sper să dea drumul la suporteri, să avem stadionul plin, pentru că a fost cu totul altceva la finala Cupei”, a mai spus Lucescu.

Reclamă 4 / 0/3

Mircea Lucescu a câştigat trei trofee la sezonul de debut cu Dinamo Kiev

În această săptămână, Dinamo Kiev a învins-o pe Zoria Lugansk, scor 1-0 după prelungiri, în finala Cupei Ucrainei. Golul a fost marcat de Tsygankov, în minutul 98. În minutul 105+2, acelaşi Tsygankov a ratat un penalty.

Succesul din finala Cupei vine la numai câteva săptămâni după ce Dinamo Kiev și-a acontat și titlul național. Echipa lui Mircea Lucescu este la primul event după o pauză de 6 ani.

În total, Mircea Lucescu a câștigat trei trofee interne la primul sezon pe banca lui Dinamo Kiev: Cupa, campionatul și Supercupa, adjudecată la începutul mandatului.

Mircea Lucescu, al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului

După ce a luat și Cupa Ucrainei alături de Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a ajuns la 35 de trofee cucerite de-a lungul carierei. „Il Luce” este depășit doar de legendarul Sir Alex Ferguson, care are 49 de trofee.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și