Închide meniul

Mircea Lucescu a făcut eventul în Ucraina! Dinamo Kiev a cucerit Cupa după o finală dramatică

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 13 mai 2021, 23:11 / Actualizat: 26 ianuarie 2023, 20:37

Mircea Lucescu a făcut eventul în Ucraina! Dinamo Kiev a cucerit Cupa după o finală dramatică

Mircea Lucescu a fost antrenorul Rapidului la inaugurarea Stadionului Giuleşti

Profimedia

Mircea Lucescu a făcut eventul în Ucraina! În finala Cupei Ucrainei, Dinamo Kiev a învins Zoria Lugansk, scor 1-0 după prelungiri. Golul a fost marcat de Tsygankov, în minutul 98. În minutul 105+2, acelaşi Tsygankov a ratat un penalty.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu a făcut eventul în Ucraina cu Dinamo Kiev

Succesul din finala Cupei vine la numai câteva săptămâni după ce Dinamo Kiev și-a acontat și titlul național. Echipa lui Mircea Lucescu este la primul event după o pauză de 6 ani.

A fost al 13-lea succes în Cupa Ucrainei pentru Dinamo Kiev. Clubul pregătit acum de Mircea Lucescu s-a impus și la ediția din 2020.

Mircea Lucescu a câștigat trei trofee interne la primul sezon pe banca lui Dinamo Kiev: Cupa, campionatul și Supercupa. Este unul dintre cele mai prolifice sezoane din cariera lui „Il Luce”.

Mircea Lucescu, al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului

După ce a luat și Cupa Ucrainei alături de Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a ajuns la 35 de trofee cucerite de-a lungul carierei. „Il Luce” este depășit doar de legendarul Sir Alex Ferguson, care are 49 de trofee.

Reclamă

Pe lângă cele trei trofee de la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu mai are, în Ucraina, 8 titluri de campion, cinci Cupe și șapte Supercupe, toate pe banca lui Șahtior. Cel mai răsunător succes a fost Cupa UEFA, în 2009.

Lucescu are două titluri de campion și în România, cu Dinamo și Rapid. A cucerit și campionatul Turciei de două ori, cu Galatasaray și Besiktas. Alături de Galata, a luat și Super Cupa Europei.

Mircea Lucescu, bonus uriaș după ce a devenit campion cu Dinamo Kiev

Deși inițial s-a scris că Lucescu va încasa 1 milion de euro după ce a devenit campion, în realitate suma este mult mai mare. Potrivit presei din Ucraina, „Il Luce” va primi nu mai puțin de 3,5 milioane de euro.

Suma include bonusurile pentru câștigarea campionatului și accederea în grupele UEFA Champions League. Jucătorii vor primi bonusuri în funcție de minutele și meciurile pe care le-au jucat. Fiecare ar avea bonus echivalent cu salariul lunar din contract.

Reclamă 4 / 0/3

Cel mai titrat antrenor român a surprins în momentul în care a semnat cu Dinamo Kiev. Iniţial, s-a zvonit că „Il Luce” a fost tentat cu un salariu de 3 milioane de euro, de Igor Surkis, ca să vină la rivala Şahtiorului.

Totuşi, se pare că Lucescu a primit de aproape trei ori mai puţin. Românul ar fi acceptat un salariu anual de 1.2 milioane de euro.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și