Închide meniul

Apelul lui Gică Hagi pentru Guvernul României: „100% trebuie. E o prioritate pentru România”

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 24 noiembrie 2023, 8:47

Apelul lui Gică Hagi pentru Guvernul României: „100% trebuie. E o prioritate pentru România

Întrebarea care l-a scos din minţi pe Gică Hagi, după meciul FCSB - Farul 2-1. Ce s-a întâmplat la conferinţa de presă

Gică Hagi, în timpul unei conferinţe de presă / Hepta

Gică Hagi cere investiţii masive ale Guvernului României în sport. Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunţat deja că Executivul vrea să investească în academiile de fotbal. Iată apelul lui Gică Hagi pentru Guvernul României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gică Hagi doreşte investiţii în toate sporturile, pentru ca România să redevină competitivă în competiţiile internaţionale.

Apelul lui Gică Hagi pentru Guvernul României: „100% trebuie. E o prioritate pentru România”

“Guvernul trebuie, eu spun trebuie, 100% trebuie. Nu contează cine, care e, e obligație națională. E o prioritate pentru România. Toate țările din lume investesc în sport, în cultură și în sănătate. Sunt segmentele sociale, e obligatoriu, să te duci la nivel mare.

În rest privatul există, muncește, face. Dar după trebuie să existe această investiție în social. Dacă nu avem actori, filme, ce facem? Doar muncim? Toată lumea care muncește 5 zile pe săptămână. Unde se duc? Unde există spectacole? Există sport? Toată lumea e ghidată pe nișa asta, la noi de ce nu? Eu așa văd lucrurile.

Prima oară trebuie să investești foarte mult, să creezi facilități. Facilități fiscale, să creezi venituri, nu doar cheltuieli. Dacă ai venituri mici, rămâi mic. Venituri mari, devii mare. Lucrurile sunt simple, doar să se dorească. Echipa națională și tot ce am văzut noi, decât să luăm doar bătăi, trebuie să investești. În formare, în educație”, a declarat Gică Hagi, citat de fanatik.ro.

Reclamă

Trebuie investiţii în toate disciplinele în sport”

“În academii, în tot. Academiile sunt baza, dar după și echipele mari, unde e presiune, să își dorească. Să avem stadioane, să avem un buget foarte mare, să fidelizăm suporterii, să fie stadioanele noi, bune, pline. Să vină lumea la stadion, cun era înainte, în anii ’70, ’80, eu așa am crescut, cu stadioanele pline.

Știu că fotbalul în România e iubit la fel ca în Franța, ca în Germania, ca în Brazilia, e foarte iubit, sportul în general. E un fenomen social care trebuie să îți aducă bunăstare. România are nevoie de asta, am spus foarte mult la televizor.

Eu zic, eu aud. Trebuie, în toate disciplinele în sport. Toți formăm, obiectivul este să formezi oameni care să reprezinte România. România investește în România. Noi doar prin cluburi care au datoria de a forma, de a descoperi jucători foarte buni care să ducă echipa națională, să ne reprezinte în lume.

Reclamă 4 / 0/3

Vrem să câștigăm? Vrem să triumfăm? Trebuie să investim. În ce să investești? În copii. E cea mai mare investiție, durează 100 de ani. Investești în tineri, investești pentru 100 de ani”, a mai spus Gică Hagi pentru sursa citată.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat investiţii în academiile de fotbal

Premierul Marcel Ciolacu, care a participat pe Arena Naţională la ultimul meci al echipei naţionale de fotbal, a declarat miercuri că a venit momentul ca statul român să se implice în finanţarea academiilor de fotbal.

Gică Hagi a făcut apel, de nenumărate ori, ca sportul şi, în special fotbalul, să fie susţinut de Guvern dar şi de multinaţionale.

”Al doilea lucru important îl ştim cu toţii, moment de bucurie: echipa României a reuşit să învingă şi aseară pe Arena Naţională şi să se situeze pe primul loc în grupă”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Buzău, Marcel Ciolacu.

Cred că a venit momentul să ne asumăm, ca şi statul român, ca şi Guvern al Românei, să se implice direct în finanţarea academiilor de fotbal. Dacă actuala naţională ne-a redeschis o speranţă în ceea ce priveşte forbalul românesc, cred că şi statul şi Guvernul au datoria de a veni alături de cluburile care au investit până acum în fotbal, alături de Federaţia Română, ca să creăm o bază cât mai solidă şi o perspectivă cât mai clară pentru viitorul fotbalului românesc, atât de mult aşteptat de noi microbiştii şi de toţi românii”, a adăugat premierul, potrivit news.ro.

Echipa de fotbal a României s-a calificat, pentru prima dată după 8 ani, la un turneu final. Tricolorii au încheiat marţi pe primul loc grupa I preliminară a Campionatului European din 2024.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:46 Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul 22:37 Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu 22:27 Rapid – Universitatea Craiova 1-2. Oltenii au dat lovitura în prelungirile partidei şi au urcat pe locul 2 în play-off! 22:18 EXCLUSIVVictor Piţurcă a comentat transferul lui Coman în Qatar: „Trebuia să facă pasul acum doi-trei ani”! Avertisment pentru „Mbappe” 22:01 Andrea Compagno aşteaptă medalia de campion, după ce FCSB a luat titlul! Ce a spus atacantul italian despre Gigi Becali 22:00 LIVE VIDEOPreston North End – Leicester City e ACUM în AntenaPLAY. Oaspeţii au promovat deja în Premier League 21:46 VideoVictor Piţurcă ştie pe cine ar trebui să se bazeze Edi Iordănescu la EURO 2024: „Nu ar trebui să lipsească”! Ce a spus de grupă 21:14 VideoCe mănâncă fetele din naţională pentru a fi în formă în permanenţă! Ele luptă pentru calificarea la EURO 21:06 Mihai Stoica a anunţat prima mutare făcută de FCSB din această vară: „Ştim cu siguranţă” 20:55 FotoFanii Rapidului, spectacol pirotehnic la derby-ul cu Universitatea Craiova! Reacţia lui Daniel Niculae după ce s-au aruncat torţe Vezi toate știrile
Citește și