Închide meniul

AS.ro LIVE | Foşti campioni cu Steaua, Adrian Pitu şi Stelian Carabaş au fost invitaţii lui Dan Pavel

Iulian Focșăneanu Publicat: 24 ianuarie 2024, 11:15

Reclamă
AS.ro LIVE | Foşti campioni cu Steaua, Adrian Pitu şi Stelian Carabaş au fost invitaţii lui Dan Pavel

AS.ro LIVE | Foşti campioni cu Steaua, Adrian Pitu şi Stelian Carabaş sunt invitaţii lui Dan Pavel

Adrian Pitu şi Stelian Carabaş / Colaj Facebook/AS.ro LIVE

AS.ro LIVE | Adrian Pitu şi Stelian Carabaş au fost invitaţii lui Dan Pavel, miercuri, de la 10:30! Cei doi au jucat împreună la Farul şi au fost campioni în Ghencea, în tricoul Stelei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cei doi foşti mari fotbalişti vin cu poveşti savuroase din perioada în care băgau frica în fundaşii adverşi. Pitu a câştigat titlul cu roş-albaştrii în 2001, în timp ce Carabaş reuşea o performanţă similară patru ani mai târziu.

AS.ro LIVE | Adrian Pitu şi Stelian Carabaş au fost invitaţii lui Dan Pavel

Pe lângă perioada petrecută în Ghencea, Adrian Pitu a mai evoluat pentru Sportul Studențesc, Dinamo, FC U Craiova sau Oțelul Galați. Pitu și-a încheiat cariera la israelienii de la Maccabi Netanya.

Fostul mijlocaş ofensiv a povestit, de-a lungul timpului, că avea o relaţie specială cu Gigi Becali. Nepotul lui Adrian Pitu este chiar Alexi Pitu, jucătorul vândut de Gică Hagi la Bordeaux pentru 2 milioane de euro.

S-a nimerit şi Gigi la antrenament şi am făcut pariu că dau cinci din cinci la 11 metri, deşi îi spun lui Hamutovski în ce colţ trag. Am şutat în dreapta şi bielorusul nici nu le-a „mirosit”. Eu eram nebun pe teren până la aceste momente, nici pe Piţurcă nu prea îl ascultam, dar penalty-uri trăgeam cât puteam şi rupeam plasa. Aşa se bat loviturile de pedeapsă, tare, tată, fără fente.

Reclamă

Pac, mingea era în poartă! Eu îmi luam reper bara şă trăgeam mereu la semiînălţime. La noi, la fotbalişti, există o vorbă: Nu ai sânge, nu baţi 11 metri. E lege! E o mare prostie când te suceşti şi te hotărăşti să schimbi colţul. Bine, e vorba şi de valoare. Normal că ratezi atunci când eşti fotbalist doar din vorbe, nu şi pe teren!”, spunea Adrian Pitu despre perioada petrecută la Steaua.

Şi Stelian Carabaş a avut o carieră remarcabilă. A jucat la Farul, FC Naţional şi Steaua. De asemenea, Carabaş a evoluat şi în străinătate la Ankaragucu, AEL Limassol, Skoda Xanthi şi Anorthosis Famagusta. S-a retras din fotbal în 2007, de la Anorthosis Famagusta.

Adrian Pitu, povești de senzație cu Ilie Dumitrescu

Adrian Pitu, povești de senzație cu Ilie Dumitrescu. Pitu a jucat 6 luni la FCM Bacău sub comanda lui Ilie Dumitrescu, însă experiența a fost una memorabilă.

Reclamă 4 / 0/3

Când Pitu și restul jucătorilor se mai abăteau de la reguli, „Mister” le explica cum să o facă cu stil. Spre exemplu, Dumitrescu ar prefera oricând un pahar de lichior în loc de o halbă de bere.

Pentru mine Ilie Dumitrescu este un antrenor extraordinar, dar nu are răbdare. Este mai lord așa, dar te face să vii de plăcere la antrenament.

Odată erau 43 de grade afară. Terminăm antrenamentul, eram morți, și merg cu Prunea și Miu să bem câte o bere. Decât să mănânci pepene să te balonezi…mai bine așa. Apare Mister și când ne vede zice: ‘Ce faceți, mă? Sunteți boschetari? Beți bere ca șoferii?’

Îi face semn la ospătăriță: ‘Iepuraș, adu 3 Amaretto, 3-4 boabe de cafea și un cub de gheață’.

Miu se știa cu ospătărită și a luat cinci sticle de Amaretto în cameră. Când ne vede, Mister zice: ‘Ce faceți cu alea? Bea cu paharul, mă, nu cu sticla”, a povestit Adrian Pitu.

Pitu a mai spus că Ilie Dumitrescu recunoștea că nu-i place să meargă în cantonamente. Mister avea alte activități pe care ar fi preferat să le facă.

Ne ținea în cantonament câte 3-4 zile la fiecare meci. Ne zicea: ‘Credeți că mie îmi place să stau în cantonament? Să nu beau un espresso dublu, să mănânc un croissant și să citesc presa internațională?’

Reclamă

A doua zi, toți restul jucătorilor citeau și beau cafele. Era circ”, a mai dezvăluit Adrian Pitu.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:00 Ionuţ Chirilă e gata să devină antrenorul lui Dinamo şi în Liga a 2-a: „Am construit cea mai puternică generaţie” 15:50 Real Madrid – Bayern Munchen LIVE TEXT (22:00). Meci infernal pe Santiago Bernabeu. Vom afla finala Ligii Campionilor 15:46 Ma Long, cel mai bun jucător de tenis de masă din istorie, nu îşi va putea apăra titlul olimpic la Paris. Anunţ şoc 15:16 Valentin Mihăilă începe negocierile după promovarea Parmei în Serie A: „Am purtat deja câteva discuții” 14:01 PAOK – Olympiacos, meci de totul sau nimic pentru Răzvan Lucescu, exclusiv în AntenaPLAY. Restanţa care poate decide titlul 13:20 Celebrul Tom Cruise, una dintre vedetele ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice 2024 13:12 „Ar fi o lovitură colosală!” Mihai Stoica se teme de planul diabolic al lui Dan Şucu: „Rapid ar deveni o forţă!” 13:11 Christian Horner, anunţ incredibil despre rivalitatea dintre Red Bull şi Mercedes 12:50 EXCLUSIVReacţia jucătorilor din vestiarul FCSB după ce au aflat de transferul iminent al lui Florinel Coman 12:10 FotoIon Ţiriac a dat în judecată statul român. Suma uriaşă pusă la bătaie Vezi toate știrile
Citește și