Închide meniul

AS.ro LIVE | Vasile Matincă a fost invitatul lui Cătălin Oprişan Povestea copilului de mingi care l-a îmbrăţişat pe Victor Piţurcă în celebrul meci cu Anderlecht

Publicat: 15 aprilie 2022, 8:49 / Actualizat: 15 aprilie 2022, 11:43

Reclamă
AS.ro LIVE | Vasile Matincă a fost invitatul lui Cătălin Oprişan Povestea copilului de mingi care l-a îmbrăţişat pe Victor Piţurcă în celebrul meci cu Anderlecht

Victor Piţurcă a reuşit "dubla" în Steaua - Anderlecht 3-0

Emil Tănase

AS.ro LIVE. Vasile Matincă, fostul fotbalist de la FC Naţional şi Jiul Petroşani, a fost invitatul lui Cătălin Oprişan. În urmă cu 36 de ani, la meciul Stelei cu Anderlecht, s-a bucurat cu Victor Piţurcă în plasă. Copilul de mingi a fost primul care l-a îmbrăţişat pe Piţurcă după gol. Sunt imagini legendare pentru fotbalul românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Victor Pițurcă a dezvăluit la AS.ro LIVE care a fost meciul carierei pentru el. Deși a câștigat Liga Campionilor și Supercupa Europei, cu Steaua, ”Piți” susține că cel mai important joc pentru el este returul cu Anderlecht, din semifinalele Cupei Campionilor Europeni.

Vasile Matincă, invitatul lui Cătălin Oprişan la AS.ro LIVE

Steaua a pierdut turul de la Bruxelles, cu 0-1, dar s-a impus la București cu scorul de 3-0, prin dubla lui Pițurcă și reușita lui Balint. Roș-albaștrii au ajuns atunci în finală și au cucerit Liga Campionilor.

”Meciul cu Anderlecht a fost cel mai bun meci al Stelei, în perioada aceea, a fost un meci fantastic, contra unei echipe foarte puternice. Anderlecht era peste Barcelona, atunci, aveau o echipă formidabilă. Aveau șase internaționali belgieni.

Pierzând primul meci la Burxelles, calificarea era pusă sub semnul întrebării, era foarte greu să bați Anderlecht la două goluri. Noi vorbeam că trebuie să marcăm 4-5 goluri ca să ne calificăm, era foarte greu să nu primești gol cu o echipă ca Anderlecht”, și-a amintit Victor Pițurcă la AS.ro LIVE.

Reclamă

Pițurcă susține că Steaua ar fi putut să mai inscrie, dar a recunoscut faptul că Duckadam a salvat echipa la câteva faze dificile.

”Am jucat și cu teamă, și cu plăcere și am realizat un meci fantastic. Puteam să marcăm vreo 6 goluri. Am ratat eu singur, a ratat Lăcătuș, a ratat Tudorel Stoica, singuri cu portarii. Au ratat și ei, a scos Duckadam câteva mingi”, a mai spus Pițurcă.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka Vezi toate știrile
Citește și