Închide meniul
VIDEO

Bogdan Racovițan și Deian Sorescu au câștigat Supercupa Poloniei! Gol superb marcat de fostul fundaș de la Botoșani

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 9 iulie 2022, 22:20 / Actualizat: 10 iulie 2022, 0:07

Bogdan Racovițan și Deian Sorescu au câștigat Supercupa Poloniei! Gol superb marcat de fostul fundaș de la Botoșani

Deian Sorescu și Bogdan Racovițan sunt colegi la Rakow

Deian Sorescu și Bogdan Racovițan, într-un meci pentru Rakow / Profimedia

Români Bogdan Racovițan și Deian Sorescu au câștigat Supercupa Poloniei, după meciul Rakow – Lech Poznan 2-0. Fostul fundaș de la FC Botoșani a reușit să înscrie primul gol al echipei sale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru cei doi jucători români este al doilea trofeu câştigat cu Rakow Czestochowa după Cupa Poloniei la finalul sezonului 2021-2022.

Bogdan Racovițan și Deian Sorescu au câștigat Supercupa Poloniei

Racovițan, integralist la Rakow, a rămas în careul advers după ce a urcat la un corner. Mingea a fost deviată de un coechipier cu călcâiul, iar românul a reluat în poartă din întoarcere, cu un șut sub bara transversală.

VIDEO AICI CU GOLUL LUI BOGDAN RACOVIȚAN

Pentru Bogdan Racovițan a fost primul gol reușit în tricoul lui Rakow după transferul de la FC Botoșani, din luna ianuarie. 22 de ani are Bogdan Racovițan.

Reclamă

Deian Sorescu, celălalt român din lotul lui Rakow, a fost rezervă neutilizată în Supercupa Poloniei.

Suma reală a transferului lui Bogdan Racovițan la Rakow

FC Botoșani a încasat 600.000 de euro pentru transferul lui Bogdan Racovițan, la care se adaugă bonusuri care pot duce suma de transfer până la 800.000 de euro. Patronul Valeriu Iftime a dezvăluit și gestul uriaș făcut de fundaș, chiar înainte să plece.

”Racovițan e un fotbalist fenomenal. Vreau să vă spun că înaintea meciului, el știa că pleacă, și în mod normal toți fotbaliștii n-ar fi jucat. Ar fi spus că „știți, pot să mă accidentez”. I-am spus: „Bogdane, te poți accidenta și în primul meci de la polonezi. Am nevoie de tine, trebuie să joci” și ajucat excepțional. Fără să simți că nu ar fi la întreaga lui capacitate și voință. Asta dă dovadă de mare caracter.

Reclamă 4 / 0/3

E o afacere corectă. Am luat 600.000 de euro, plus bonusuri, asta înseamnă 800.000 de mii de euro. Nu-i deloc un fundaș central în România ieftin la ora asta. Am și niște procente viitoare, cred că copilul va rezista în timp în Poloni și va fi jucător important la națională”, a spus Valeriu Iftime la PRO X, în ianuarie.

Bogdan Racovițan e cotat de transfermarkt.de la 650.000 de euro. În sezonul trecut, el a jucat 23 de meciuri și a marcat un gol, în toate competițiile, pentru FC Botoșani. De serviciile sale s-a interesat și FCSB.

Deian Sorescu, uluit de lipsa de probleme de la Rakow

Deian Sorescu a scăpat de problemele financiare și sportive odată cu transferul de la Dinamo la Rakow. Fotbalistul a recunoscut că nu mai era obișnuit să lucreze într-un mediu normal.

„Mi-a fost greu, sincer să vă spun (n.r- adaptarea în Polonia). S-a întâmplat totul, aşa, foarte din scurt. Nu eram pregătit să plec, direct. M-am trezit cu un telefon şi a doua zi eram plec. Am vorbit cu Sergiu Hanca, m-a ajutat în ultima perioadă cu nişte informaţii cu ce se întâmplă acolo, despre chestii de plătit la stat şi contractuale”, a spus Sorescu, în momentul transferului la Rakow.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:45 LIVE TEXTUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-0. Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! 21:36 Hermannstadt – Petrolul 2-0. Echipa lui Marius Măldărășanu s-a salvat matematic de la retrogradare. Cum arată clasamentul 21:16 Marian Iancu a spus, chiar de ziua lui Dan Şucu, ce ar face dacă l-ar întâlni pe patronul Rapidului! 20:57 Lăcrămioara Perijoc, în finala Campionatelor Europene de Box de la Belgrad! A învins-o pe Niamh Fay, în semifinale 20:50 Scandal Mircea Rednic – Dorinel Munteanu, după UTA – Oţelul 3-1: „Nu vorbeşti de antrenorul advers când pierzi” 20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și