Închide meniul
VIDEO

Erling Haaland, despărțire emoționantă! Fanii l-au aplaudat în picioare la ultimul meci pentru Borussia Dortmund

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 14 mai 2022, 19:29

Erling Haaland, despărțire emoționantă! Fanii l-au aplaudat în picioare la ultimul meci pentru Borussia Dortmund

Erling Haaland va pleca de la Dortmund la Manchester City

Erling Haaland, la ultimul meci pentru Borussia Dortmund / Profimedia

Erling Haaland și-a luat adio de la Borussia Dortmund. Atacantul norvegian a fost aplaudat în picioare, la ultimul meci pe Signal Iduna Park. Starul de 21 de ani va pleca la Manchester City.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update 20.00: Erling Haaland a publicat un scrisoare emoționantă de despărțire pentru fanii Borussiei Dortmund.

Știrea inițială

Erling Haaland și-a marcat plecarea de la Borussia Dortmund cu un gol în ultimul meci. Dortmund a învins-o pe Hertha Berlin în ultima rundă a sezonului în Bundesliga, scor 2-1, iar norvegianul a înscris din penalty, în minutul 68.

Reclamă

Erling Haaland, despărtire emoționantă de Borussia Dortmund

La finalul partidei, Haaland a mers în fața peluzei unde se aflau fanii Borussiei Dortmund, iar suporterii gazdă l-au aplaudat în picioare.

Reclamă 4 / 0/3

86 de goluri în 89 de meciuri sunt cifrele lui Haaland la Borussia Dortmund. Norvegianul a fost golgheterul formației de pe Signal Iduna Park în precedentele două sezoane.

2020 e anul în care Haaland a ajuns la Borussia Dortmund, de la RedBull Salzburg, pentru 20 de milioane de euro.

Pep Guardiola, mesaj clar pentru Erling Haaland

Antrenorul Pep Guardiola a declarat, după transferul golgheterului Erling Haaland, că victoria este rodul întregii echipe, nu doar al unui jucător, astfel că atacantul norvegian nu va avea singur responsabilitatea de a marca goluri.

„Este un jucător tânăr şi talentat. Sunt foarte fericit că a decis să vină alături de noi. Îl vom ajuta să se acomodeze cât mai repede posibil, în ceea ce priveşte viaţa la Manchester, casă şi toate celelalte, şi sunt sigur că se va adapta rapid la modul în care vrem să jucăm. 

Niciodată nu am considerat că toată faza defensivă depinde de fundaşii centrali şi nici că golurile pe care trebuie să le marcăm depind de un atacant. A înscris multe goluri în cariera sa şi îl vom ajuta pe parcursul meciurilor să aibă mai multe şanse de a marca.

Nu îi vom da, nici măcar pentru o secundă, responsabilitatea de a marca golurile noastre. Trebuie să câştigăm meciuri. Pentru a câştiga, avem nevoie ca toată lumea să facă lucrurile în cel mai bun mod”, a declarat Guardiola, potrivit lequipe.fr, citat de news.ro.

Cifrele astronomice ale transferului lui Erling Haaland

În urma transferului la Manchester City, Haaland va intra în top 5 al celor mai bine plătiți jucători din lume. Atacantul de 21 de ani va încasa un salariu astronomic, în valoare de peste 3,3 milioane de euro pe lună. Adică 111.111 de euro pe zi, 4.629 de euro pe oră… și 77 de euro pe minut.

Reclamă

Campioana din Premier League va achita, în total, 350 de milioane de euro pentru transferul lui Erling Haaland. Din această sumă, Dortmund va primi 75 de milioane, la care se vor adăuga și bonusuri de obiectiv în valoare de 10 milioane de euro. Alte 200 de milioane de euro reprezintă salariul internaționalului norvegian din următoarele 4 sezoane.

În plus, Alf-Inge Haaland, tatăl atacantului, va încasa 30 de milioane de euro, urmând ca alte 50 de milioane de euro să meargă către firma de impresariat a lui Erling Haaland, care până recent i-a aparținut lui Mino Raiola, decedat pe 30 aprilie.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:25 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a deschis scorul la scurt timp după ce a fost introdus în teren 23:22 Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord” 23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor 22:29 „Nu poate să mă sperie nimic!” Mihai Stoica și-a făcut calculele pentru câștigarea titlului! De ce rezultate are nevoie FCSB 22:08 „Te întorci la FCSB în vară?” Alexandru Musi a uimit pe toată lumea după Hermannstadt – Petrolul 2-0! 22:06 „Nu are nicio legătură” Dorinel Munteanu s-a enervat imediat după înfrângerea cu UTA! Întrebările care l-au scos din sărite 21:36 Hermannstadt – Petrolul 2-0. Echipa lui Marius Măldărășanu s-a salvat matematic de la retrogradare. Cum arată clasamentul Vezi toate știrile
Citește și