Închide meniul

Legendarul Uwe Seeler a încetat din viață! Tragedie în fotbalul mondial

Alexandru Ivan Publicat: 21 iulie 2022, 20:41

Legendarul Uwe Seeler a încetat din viață! Tragedie în fotbalul mondial

Uwe Seeler a murit

Uwe Seeler a încetat din viața la 85 de ani / news.ro

  • Uwe Seeler a încetat din viață
  • Tragedie în fotbalul mondial

Uwe Seeler a încetat din viață. Fosta legendă a fotbalului german şi a clubului Hamburger SV avea 85 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decesul lui Uwe Seeler a fost anunţat pe site-ul clubului Hamburger SV, club pentru care Uwe Seeler a evoluat între 1953 şi 1972 ca jucător, şi al cărui preşedinte a fost între 1995 şi 1998.

Uwe Seeler a încetat din viață

Seeler a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti ai Germaniei. Vicecampion mondial în 1966 şi medaliat cu bronz în 1970, fost Balon de Bronz al Europei în 1960 şi cel mai bun fotbalist german al anului în 1960, 1964 şi 1970. Uwe Seeler a disputat 476 de meciuri pentru Hamburger SV, marcând 404 goluri şi a adunat 72 de selecţii cu 43 de goluri înscrise pentru naţionala Germaniei.

Reclamă

„Sunt speriat. Gândurile mele sunt la familia lui, căreia îi transmit cele mai profunde condoleanțe. Uwe a fost o persoană minunată, unul dintre cei mai mari idoli sportivi germani ne-a părăsit„, a spus Rudi Voller, campion mondial cu Germania în 1990, conform BILD. 

„Uwe este cea mai bună parte a Hamburgului. A fost senzațional, unic, pe scurt, o persoană grozavă care îmi va lipsi în fiecare zi de acum înainte”, a reacționat și legendarul atacant Horst Hrubesch.

Reclamă

„Uwe Seeler a fost primul fotbalist pe care l-am observat în mod conștient. El și Pelé la Cupa Mondială din 1966. Uwe a fost întotdeauna un mare model, dar nu singur pe teren. L-am cunoscut, a fost o persoană grozavă, întotdeauna corect, întotdeauna de incredere, cu un spirit tipic din Hamburg. Moartea lui este o pierdere. Condoleante sincere familiei lui si tuturor prietenilor”, a spus și Lothar Matthaus.

Chinurile prin care a trecut Uwe Seeler

Un accident de mașină, petrecut în 2010, a avut un impact decisiv asupra vieții lui Uwe Seeler. Acesta a fost internat cu răni la cap, coaste vânătate și o entorsă a vertebrei cervicale. De la acel accident, a rămas surd la urechea dreaptă.

La șase luni de la accident, fragmentele osoase din apropierea coloanei vertebrale au trebuit să fie îndepărtate chirurgical. În 2017 i s-a echipat un stimulator cardiac.

Reclamă 4 / 0/3

În mai 2020, idolul din Hamburg a căzut puternic acasă, rupându-și șoldul și trei coaste. La mijlocul lunii noiembrie a aceluiași an, Seeler a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Albertinen din Hamburg, după ce s-a plâns de amețeli și probleme de respirație.

Seeler a devenit, de asemenea, o legendă în afara terenului. Este cetățean de onoare al orașului Hamburg din 2003.

Seeler era căsătorit cu soția sa Ilka (85 de ani) din 1959. Cuplul are trei fiice și șapte nepoți. Unul dintre nepoți este fotbalistul Levin Oztunali, care evoluează pentru Union Berlin, în Bundesliga.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Scene incredibile în Germania! Fanii lui Hamburg au intrat pe teren
Bundesliga • 28 mai, 20:22
Scene incredibile în Germania! Fanii lui Hamburg au intrat pe teren pentru a sărbători promovarea, dar echipa lor va juca baraj
Iuliu Mureșan, despre Deian Sorescu
Fotbal intern • 19 oct., 18:31
Fanii dinamovişti se vor înfuria! Ce a putut să spună Iuliu Mureşan: „Pe mine mă interesează să câştig un meci acum”
Ianis Hagi, în timpul unui meci pentru echipa naţională
Echipa naţională • 9 oct., 9:51
Germania – România 2-1 | Ianis Hagi i-a cucerit pe nemţi! Curg laudele după golul cu Germania: „Un gol de colecţie”
Mirel Rădoi, în Hamburg
Echipa naţională • 6 oct., 23:03
FOTO
Germania – România | Tricolorii au ajuns la Hamburg! Mirel Rădoi visează la o victorie să dea marea lovitură în preliminariile Campionatului Mondial din 2022
Gabriela Ruse, moment uriaş
WTA • 11 iul., 15:52
Gabriela Ruse, moment uriaş! Prima reacţie după titlul câştigat la Hamburg! „Sunt o jucătoare atât de nebună”. Mesajul special în limba română