Închide meniul

OFICIAL | Borussia Dortmund a renunţat la Marco Rose! Antrenorul, demis după nici măcar un an pe banca tehnică

Reclamă

Publicat: 20 mai 2022, 15:19

OFICIAL | Borussia Dortmund a renunţat la Marco Rose! Antrenorul, demis după nici măcar un an pe banca tehnică

Borussia Dortmund a renunţat la Marco Rose

Marco Rose, în timpul unui meci pentru Dortmund / Profimedia

Borussia Dortmund a renunţat la Marco Rose. După nici un an pe banca lui Dortmund, tehnicianul de 45 de ani a încheiat colaborarea cu formaţia de pe Westfalenstadion. Vicecampioana Germaniei a făcut anunţul oficial prin intermediul unui comunicat de presă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Formaţia de pe Westfalenstadion a anunțat oficial că a încheiat colaborarea cu tehnicianul german. Marco Rose a ajuns la final de drum după aproape 50 de meciuri pe banca lui Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund a renunţat la Marco Rose

Marco Rose a preluat banca tehnică a Borussiei Dortmund în vara anului trecut.

„BVB și antrenorul Marco Rose pun capăt relației. În urma unei analize intensive a sezonului, incluzând Rose, Watzke, Zorc, Kehl și Sammer, clubul a decis să meargă mai departe și îi dorește lui Marco Rose mult succes în următoarea sa oportunitate.”, au scris oficialii lui Dortmund pe pagina de Twitter.

Reclamă

 

Motivul pentru Marco Rose care a fost demis

Cea mai mare contraperformanţă a lui Marco Rose, pe banca formaţiei de pe locul a fost 2 în Bundesliga, a fost a fost ratarea calificării în șaisprezecimile Champions League. BVB a terminat pe locul 3, într-o grupă din care mai făceau parte Ajax, Sporting și Beșiktaș.

După ce au ajuns în ultimele etape ale Ligii Europei de la Salzburg și în rundele eliminatorii ale Ligii Campionilor cu Monchengladbach, şefii clubului se așteptau la mai multe de la Marco Rose pe banca lui Dortmund.

Reclamă 4 / 0/3

„În ciuda unui sezon dificil, eram convins de ce va urma. Ştiam că ceva nu merge. În cele din urmă, am decis împreună să punem capăt colaborării”, a declarat Marco Rose despre demiterea sa.

În total, antrenorul a condus echipa în 47 de meciuri și a ieșit victorios în 27 dintre acestea. În cele 47 de meciuri pe banca formaţiei „galben-negre”, Rose are o medie de 1.85 puncte per meci, conform Transfermarkt.com.

Erling Haaland s-a despărţit de Borussia Dortmund

La finalul săptămânii trecute, Eling Haaland şi-a luat adio de la Borussia. Haaland și-a marcat plecarea de la Borussia Dortmund cu un gol în ultimul meci. Atacantul norvegian a fost aplaudat în picioare pe Signal Iduna Park. De sezonul următor, norvegianul va juca la Manchester City.

În urma transferului la Manchester City, Haaland va intra în top 5 al celor mai bine plătiți jucători din lume. Atacantul de 21 de ani va încasa un salariu astronomic, în valoare de peste 3,3 milioane de euro pe lună. Adică 111.111 de euro pe zi, 4.629 de euro pe oră… și 77 de euro pe minut.

Campioana din Premier League va achita, în total, 350 de milioane de euro pentru transferul lui Erling Haaland. Din această sumă, Dortmund va primi 75 de milioane, la care se vor adăuga și bonusuri de obiectiv în valoare de 10 milioane de euro. Alte 200 de milioane de euro reprezintă salariul internaționalului norvegian din următoarele 4 sezoane.

86 de goluri în 89 de meciuri sunt cifrele lui Haaland la Borussia Dortmund. Norvegianul a fost golgheterul formației de pe Signal Iduna Park în precedentele două sezoane.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
Vezi toate știrile
Citește și