Închide meniul

Raphael Guerreiro a fost prezentat oficial la Bayern Munchen

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 23 iunie 2023, 11:53 / Actualizat: 23 iunie 2023, 13:33

Raphael Guerreiro a fost prezentat oficial la Bayern Munchen

Raphael Guerreiro a fost prezentat oficial la Bayern Munchen

Raphael Guerreiro, în tricoul Borussiei Dortmund / Hepta

Raphael Guerreiro a fost prezentat oficial la Bayern Munchen. Internaţionalul portughez de 29 de ani a semnat cu gruparea bavareză până în iunie 2026.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Guerreiro a ales Bayern Munchen după ce a pertecut ultimele şapte sezoane la Borussia Dortmund. El a ajuns la echipa antrenată de Thomas Tuchel din postura de jucător liber de contract.

Raphael Guerreiro a fost prezentat oficial la Bayern Munchen

În vârstă de 29 de ani, Guerreiro s-a născut în Franţa şi şi-a început cariera profesionistă la SM Caen, în 2010. Înainte de a ajunge la Borussia Dortmund, el a evoluat şi la FC Lorient, echipă care l-a vândut la BVB pentru 12 milioane de euro în vara anului 2016.

La prezentarea oficială, Guerreiro a recunoscut că nu a stat prea mult pe gânduri înainte de a semna cu Bayern Munchen.

„Cand m-au sunat cei de la Bayern, am luat o decizie repede. Este o onoare pentru mine să pot juca pentru acest mare club şi îl apreciez mult şi pe Thomas Tuchel de când am lucrat împreună la Dortmund.

Reclamă

Sunt un jucător care vrea mereu mingea. Totul este despre a controla jocul şi vreau să creez ocazii. Voi da totul pentru a câştiga cât mai multe trofee. Aceasta este filosofia lui FC Bayern”, a declarat Raphael Guerreiro, potrivit fcbayern.com.

S-a despărţit de Borussia şi merge la Bayern! O nouă mutare pe axa Dortmund – Munchen

Ajuns la Dortmund în 2016 de la Lorient, pentru suma de 12 milioane de euro, Guerreiro a părăsit-o pe BVB la finalul acestui sezon, după ce contractul i-a expirat.

Reclamă 4 / 0/3

Potrivit lui Sebastian Kehl, directorul sportiv al clubului, Guerreiro voia o înţelegere mai lungă cu echipa din Dortmund şi nu a fost de acord cu propunerea de prelungire pe două sezoane. Acum, portughezul se va reîntâlni cu Thomas Tuchel la Bayern.

Raphael Guerreiro a îmbrăcat tricoul lui Dortmund de 224 de ori. În sezonul recent încheiat, portughezul a fost cel mai bun pasator din Bundesliga. Dortmund a pierdut titlul în faţa lui Bayern în ultima etapă, după ce a remizat pe teren propriu cu Mainz, în timp ce Bayern s-a impus pe terenul lui Koln.

Cu toate acestea, Dortmund are deja un înlocuitor. Vicecampiona din Germania a semnat cu Ramy Bensebaini, jucător liber de contract care a evoluat ultima oară la Borussia Monchengladbach.

În ultimii ani, mai mulţi jucători au trecut pe la ambele echipe precum Mats Hummels, Mario Gotze, Robert Lewandowski, Sebastian Rode sau Niklas Sule.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:02 Gabi Balint, ironie uluitoare după ce FCSB a câştigat titlul! Mesajul care îi va provoca o criză de nervi lui Gigi Becali 8:48 Foto„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!” 8:41 „E lipsa de respect!” Întrebarea care l-a scos din minţi pe Gică Hagi, după ce FCSB a devenit campioana României 8:32 Mihai Stoica a dezvăluit cine i-a spart arcada la petrecerea de titlu a FCSB-ului! Răspuns savuros: „A scăpat şi fără galben” 8:22 „Am făcut ofertă!” Gigi Becali, asalt total pentru un jucător al lui Gică Hagi. Răspunsul primit imediat de la Gică Popescu 0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
Vezi toate știrile
Citește și