Închide meniul

RB Leipzig – Bayern Munchen 3-5. Spectacol în Supercupa Germaniei. Sadio Mane, gol la debut, în primul meci al bavarezilor fără Robert Lewandowski

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 31 iulie 2022, 0:05

RB Leipzig – Bayern Munchen 3-5. Spectacol în Supercupa Germaniei. Sadio Mane, gol la debut, în primul meci al bavarezilor fără Robert Lewandowski

Sadio Mane, cu trofeul Supercupei Germaniei

Sadio Mane, cu trofeul Supercupei Germaniei/ Profimedia

RB Leipzig – Bayern Munchen 3-5. Bavarezii au câştigat Supercupa Germaniei, după un meci spectaculos. Sadio Mane a debutat cu gol la campioana Bundesligii, în primul meci fără Robert Lewandowski.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bayern Munchen a început sezonul în forţă, cu o victorie clară în faţa echipei care a câştigat Cupa Germaniei sezonul trecut, RB Leipzig. Bundesliga va debuta în weekendul viitor, iar primul meci pentru bavarezi va f contra celor de la Eintracht Frankfurt.

RB Leipzig – Bayern Munchen 3-5. Meci spectaculos în Supercupa Germaniei

Bayern Munchen a făct spectacol în Supercupa Germaniei. Bavarezii avea un avantaj de trei goluri încă de la pauză. Musiala, Sadio Mane şi Benjamin Pavard au înscris într-o repriză prefectă reuşită de campioana Bundesligii.

Ulterior, în repriza secundă, RB Leipzig a fost mai periculoasă, şi a redus din diferenţă prin Marcel Halstenberg, în minutul 59. La şapte minute distanţă, Serge Gnabry a marcat golul de 4-1. Cu toate acestea, Leipzig a sperat până în ultimul minut, Nkunku marcând pentru 4-2. În minutul 89, Dani Olmo a valorificat un penalty şi a readus speranţa în tabara echipei antrenate de Domenico Tedesco.

În cele din urmă, Leroy Sane a risipit orice umră de îndoială în privinţa câştigătoarei, şi a marcat pentru 5-3, în minutul 90+8, după un contraatac fulger.

Reclamă

Bayern Munchen a jucat a 11-a finală de Supercupă consecutivă şi se află la al treilea trofeu consecutiv. În total, Bayern Munchen a câştigat Supercupa Germaniei de 10 ori.

A fost primul meci oficial pentru Bayern Munchen fără golgheterul ultimelor 8 sezoane, Robert Lewandowski. Sadio Mane, fosta vedetă a lui Liverpool, ajunsă în Bavaria în această vară, a avut parte de un debut fulminant, şi a marcat în prima repriză, după o pasă perfectă primită în faţa porţii.

Reclamă 4 / 0/3

Bayern Munchen l-a adus pe Mathys Tel, înlocuitorul lui Robert Lewandowski

Bayern Munchen i-a găsit înlocuitor lui Robert Lewandowski. Bavarezii au plătit 20 de milioane de euro lui Rennes, pentru tânărul atacant de 17 ani, Mathys Tel.

Bayern Munchen l-a transferat pe Mathys Tel, un atacant francez de 17 ani care a evoluat la Rennes, în Ligue 1. În schimbul său, oficialii grupării bavareze au plătit 20 de milioane de euro, însă suma poate ajunge la aproape 30, în funcţie de anumite bonusuri stabilite în contract. Francezul a semnat o înţelegere până în 2027.

După oficializarea transferului, Mathys Tel s-a declarat nerăbdător să debuteze la Bayern Munchen.

„Abia aştept să intru pe teren, să-mi cunosc colegii şi să fac primii paşi aici”, a declarat Mathys Tel, pentru contul oficial al bavarezilor.

Totodată, Mathys Tel reprezintă o soluţie de viitor, după cum afirmă oficialii bavarezilor.

„Mathys este unul dintre cele mai mari talente din Europa, un atacant foarte rapid, tehnic şi versatil. Desigur, Mathys are nevoie de timp acum, are nevoie de încredere şi ritm. Suntem convinşi că va ave o carieră extraordinară în faţă care ne va ajuta echipa”, a declarat directorul sportiv al lui Bayern Munchen, Hasan Salihamidzic, citat de footmercato.net.

Reclamă

Mathys Tel este cotat la 2 milioane de euro, conform site-ului de specialitate, Transfermarkt.com. Atacantul este căpitanul selecţionatei U17 a Franţei, alături de care a devenit campion mondial anul acesta, şi a bifat 6 meciuri şi pentru naţionala U18. Tel a ajuns la Rennes în 2020, când a fost transferat de la formaţia de amatori Montrogue.

În Ligue 1, Mathys Tel a debutat sezonul trecut, bifând 7 meciuri. Acesta nu a reuşit să marcheze vreun gol, în cele 79 de minute jucate. Francezul poate evolua pe orice poziţie în ofensivă.

Recomandări
  • RB Leipzig – Bayern Munchen 3-5
  • Bavarezii câştigă Supercupa Germaniei, după un meci spectaculos

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor Vezi toate știrile
Citește și