Închide meniul

OFICIAL | Bayern Munchen l-a adus pe Mathys Tel, înlocuitorul lui Robert Lewandowski. 20 de milioane de euro au plătit bavarezii pentru atacantul de 17 ani

Viviana Moraru Publicat: 26 iulie 2022, 15:32

OFICIAL | Bayern Munchen l-a adus pe Mathys Tel, înlocuitorul lui Robert Lewandowski. 20 de milioane de euro au plătit bavarezii pentru atacantul de 17 ani

Mathys Tel/ Twitter

  • Bayern Munchen l-a transferat pe Mathys Tel
  • Atacantul are 17 ani şi vine de la Rennes

Bayern Munchen i-a găsit înlocuitor lui Robert Lewandowski. Bavarezii au plătit 20 de milioane de euro lui Rennes, pentru tânărul atacant de 17 ani, Mathys Tel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Robert Lewandowski s-a despărţit în această vară de Bayern Munchen. După opt ani petrecuţi în Bavaria, polonezul a fost transferat de Barcelona. În schimbul său, campioana Bundesligii a adus un jucător de doar 17 ani.

Bayern Munchen i-a găsit înlocuitor lui Robert Lewandowski

Bayern Munchen l-a transferat pe Mathys Tel, un atacant francez de 17 ani care a evoluat la Rennes, în Ligue 1. În schimbul său, oficialii grupării bavareze au plătit 20 de milioane de euro, însă suma poate ajunge la aproape 30, în funcţie de anumite bonusuri stabilite în contract. Francezul a semnat o înţelegere până în 2027.

Reclamă

După oficializarea transferului, Mathys Tel s-a declarat nerăbdător să debuteze la Bayern Munchen.

Reclamă

„Abia aştept să intru pe teren, să-mi cunosc colegii şi să fac primii paşi aici”, a declarat Mathys Tel, pentru contul oficial al bavarezilor.

Totodată, Mathys Tel reprezintă o soluţie de viitor, după cum afirmă oficialii bavarezilor.

„Mathys este unul dintre cele mai mari talente din Europa, un atacant foarte rapid, tehnic şi versatil. Desigur, Mathys are nevoie de timp acum, are nevoie de încredere şi ritm. Suntem convinşi că va ave o carieră extraordinară în faţă care ne va ajuta echipa”, a declarat directorul sportiv al lui Bayern Munchen, Hasan Salihamidzic, citat de footmercato.net.

Reclamă 4 / 0/3

Mathys Tel este cotat la 2 milioane de euro, conform site-ului de specialitate, Transfermarkt.com. Atacantul este căpitanul selecţionatei U17 a Franţei, alături de care a devenit campion mondial anul acesta, şi a bifat 6 meciuri şi pentru naţionala U18. Tel a ajuns la Rennes în 2020, când a fost transferat de la formaţia de amatori Montrogue.

În Ligue 1, Mathys Tel a debutat sezonul trecut, bifând 7 meciuri. Acesta nu a reuşit să marcheze vreun gol, în cele 79 de minute jucate. Francezul poate evolua pe orice poziţie în ofensivă.

Răspunsul lui Robert Lewandowski, după ce a fost întrebat de Barcelona – Bayern 2-8

Robert Lewandowski a fost întrebat de umilinţa suferită de Barcelona, în faţa lui Bayern Munchen, din urmă cu două sezoane. Catalanii erau învinşi cu scorul de 8-2, într-una dintre cele mai drastice înfrânfgeri din istoria clubului.

Robert Lewandowski a participat la prima conferinţă de presă, în calitate de jucător al Barcelonei. Printre întrebările adresate de jurnalişiti, se numără şi una legată de partida în care fosta echipa a polonezului, Bayern Munchen, a învins la scor trupa blaugrana.

„Trebuie să recunosc că nu am vorbit despre asta. Reprezintă trecutul. Este mai bine să nu privim înapoi. Asta este ideea noastră”, a fost răspunsul dat de Robert Lewandowski, citat de marca.com.

Bayern a umilit-o pe Barcelona, în sferturile de finală din Champions League, în 2020. În acel meci, Robert Lewandowski a marcat golul cu numărul 6, în minutul 82. Ulterior, bavarezii au reuşit să câştige trofeul, după o finală câştigată la limită, scor 1-0, cu PSG.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ofertă monstruoasă pentru Robert Lewandowski ca să plece de la Barcelona
Fotbal extern • 24 mart., 20:41
Ofertă monstruoasă pentru Robert Lewandowski ca să plece de la Barcelona! Anunţul făcut de spanioli
Ofertă monstruoasă pentru Robert Lewandowski ca să plece de la Barcelona
Fotbal extern • 8 dec., 13:59
Robert Lewandowski nu se gândește la retragere: „Mai vreau să joc încă 3-4 ani”. Mesajul care îi va bucura pe fanii Barcelonei
Ilie Dumitrescu a făcut o comparație total surprinzătoare, între Andrea Compagno și Robert Lewandowski.
Liga 1 • 4 dec., 17:28
Ilie Dumitrescu, comparație între Andrea Compagno și Robert Lewandowski. I-a oferit un sfat important lui Gigi Becali
Robert Lewandowski şi Lionel Messi, în timpul meciului Polonia - Argentina de la CM din 2022
Fotbal extern • 1 dec., 20:42
Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu Robert Lewandowski: „L-am ignorat pentru că eram furios”
Ion Nicolaescu, în Cehia - Moldova
Preliminarii EURO 2024 • 21 nov., 12:35
Ion Nicolaescu l-a depăşit pe Robert Lewandowski! Performanţa impresionantă a internaţionalului moldovean