Închide meniul
Foto

Cum arată stadioanele de la Cupa Mondială 2026! Antena va transmiste exclusiv competiţia

Viviana Moraru Publicat: 18 iulie 2024, 11:05

Reclamă
Cum arată stadioanele de la Cupa Mondială 2026! Antena va transmiste exclusiv competiţia

Cum arată stadioanele de la Cupa Mondială 2026

Cum arată stadioanele de la Cupa Mondială din 2026, competiţie transmisă exclusiv de Antena | 16 arene sunt pregătite să găzduiască Campionatul Mondial de peste doi ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ediţia din 2026 va fi a 23-a a Campionatului Mondial şi va găzduită de trei ţări, Canada, Mexic şi SUA. În 16 oraşe, din cele trei ţări, se vor desfăşura partidele din grupe şi fazele eliminatorii ale turneului final.

Cum arată stadioanele de la Cupa Mondială 2026

Meciul de deschidere, care va fi disputat de Mexic, se va desfăşura pe 11 iunie 2026, în capitala Mexicului. Stadionul Azteca este cel care va găzdui primul meci al turneului final, arena fiind cea mai mare din cadrul Campionatului Mondial, cu o capacitate de peste 87.000 de spectatori.

Stadionul Azteca, din Mexic
Stadionul Azteca, din Mexic

Al doilea stadion ca mărime, de la Campionatul Mondial din 2026, este MetLife Stadium, din New York, cu o capacitate de 82.500 de spectatori. Această arenă va găzdui marea finală a turneului final, care se va disputa pe 19 iulie.

Stadionul MetLife, din SUA
Stadionul MetLife, din SUA

Al treilea stadion ca mărime este AT&T, din Arlington, Texas, cu o capacitate de 80.000 de locuri. Această arenă dispune şi de un acoperiş şi este stadionul de casă al celor de la Dallas Cowboys.

Reclamă
Reclamă 4
AT&T Stadium, din SUA
AT&T Stadium, din SUA

Arenele Arrowhead (din Kansas) , NRG (din Houston), Mercedes Benz (din Atlanta) şi SoFi (din California) sunt alte patru arene din SUA, pe care se vor disputa meciuri de la Cupa Mondială din 2026, cu o capacitate de peste 70.000 de locuri. Şi arena din Philadelphia, Lincoln Financial Field, are o capacitate de aproape 70.000 de locuri, fiind „casa” echipei de fotbal american, Philadelphia Eagles.

Stadionul Arrowhead, din SUA
Stadionul Arrowhead, din SUA
Stadionul NRG
Stadionul NRG
Stadionul Mercedes Benz
Stadionul Mercedes Benz
Stadionul SoFi, din SUA
Stadionul SoFi, din SUA
Stadionul Lincoln Financial Field
Stadionul Lincoln Financial Field

Două arene din Canada vor găzdui meciuri la Cupa Mondială din 2026

Totodată, următoarele arene din SUA, pe care se vor disputa meciuri de la Cupa Mondială, sunt Lumen, din Seattle, Levi’s Stadium, din San Francisco, Gillette Stadium, din Foxborough, şi Hard Rock Stadium, din Miami, arenă pe care recent s-a disputat finala Copa America.

Stadionul Lumen
Stadionul Lumen
Stadionul Levi's
Stadionul Levi’s
 Stadionul Gillette
Stadionul Gillette
Hard Rock Stadium
Hard Rock Stadium

Cel mai mare stadion din Canada, care va găzdui meciuri de la turneul final mondial din 2026, este stadionul BC Place, din Vancouver, cu o capacitate de 54.500 de locuri, stadion care dispune şi de un acoperiş. A doua arenă canadiană este arena BMO Field, cu o capacitate de „doar” 30.000 de locuri, capacitate care va fi mărită la peste 45.000 de locuri, cu ocazia turneului final.

Reclamă
BC Place, din Vancouver
BC Place, din Vancouver
Stadionul BMO Field
Stadionul BMO Field

De asemenea, pe lângă arena Azteca, pe încă două arene din Mexic se vor mai disputa meciuri la Cupa Mondială din 2026. Este vorba de Stadionul BBVA, din Monterrey, cu o capacitate de 53.500 de locuri, şi de stadionul Akron, din Guadalajara, cu o capacitate de aproape 50.000 de locuri.

BBVA Stadium, Mexic
BBVA Stadium, Mexic
 Stadionul Akron, Mexic
Stadionul Akron, Mexic

48 de echipe naţionale vor participa la Cupa Mondială din 2026, ţările gazdă fiind direct calificate. Celelalte vor obţine biletele în urma preliminariilor, care în Europa vor începe în această toamnă.

Lista celor 16 stadioane care vor găzdui CM din 2026:

  • Canada: BMO Field (Toronto), BC Place (Vancouver)
  • SUA: MetLife Stadium (New York/New Jersey), Gilette Stadium (Boston), SoFi Stadium (Los Angeles), Lincoln Financial Field (Philadelphia), AT & T Stadium (Dallas), Levi’s Stadium (San Francisco), Hard Rock Stadium (Miami), Mercedes-Benz Stadium (Atlanta), Lumen Field (Seattle), NRG Stadium (Houston), Arrowhead Stadium (Kansas City)
  • Mexic: Estadio Akron (Guadalajara), Estadio BBVA Bancomer (Monterrey), Estadio Azteca (Mexico).

Se va califica FCSB în turul trei preliminar al Ligii Campionilor după dubla cu Maccabi Tel Aviv?

Loading ... Loading ...
Citește și:
13:04

Gală Box Magnificent 7 LIVE VIDEO (sâmbătă, 19:00, AntenaPLAY). Spectacol total la Birmingham

12:55

Pe ce loc a urcat România în clasamentul FIFA, după parcursul remarcabil de la EURO 2024

12:08

Mihai Stoica a lămurit situaţia lui William Baeten! Ce se întâmplă cu jucătorul, după declaraţiile lui Gigi Becali

11:44

Lista posibilelor adversare ale FCSB-ului, din turul trei preliminar din Champions League! Cu cine s-ar putea duela campioana

11:32

Transfer surprinzător realizat de Dinamo! „Câinii” s-au întărit cu un jucător din Liga a 3-a

10:41

Bernadette Szocs, înaintea Jocurilor Olimpice 2024: „Am dat totul şi sunt pregătită pentru această luptă”

1 Gigi Becali a anunţat care e jucătorul de grupa Ligii Campionilor care semnează azi cu FCSB 2 Prima reacţie din partea FRF, după ce Edi Iordănescu a decis să plece de la naţionala României 3 Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi 4 PSG i-a găsit înlocuitor lui Kylian Mbappe. Negocieri intense cu un star de 100 de milioane de euro 5 Câţi bani a câştigat Gigi Becali de la UEFA, după ce FCSB a umilit-o pe Virtus în primul tur preliminar al Ligii Campionilor 6 EXCLUSIVGică Hagi şi Mircea Lucescu, printre variantele de lux pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu la naţionala României
Citește și