Închide meniul

Campionatul Mondial din 2030, în Israel? Președintele FIFA își dorește ca turneul final să fie organizat în Orientul Mijlociu

Reclamă

Publicat: 13 octombrie 2021, 14:11

Campionatul Mondial din 2030, în Israel? Președintele FIFA își dorește ca turneul final să fie organizat în Orientul Mijlociu

Trofeul Campionatului Mondial ar putea ajunge în Israel

DPA Images / Christian Charisius via Hepta

Gianni Infantino a efectuat o vizită la Tel Aviv şi s-a declarat în favoarea unei candidaturi comune al Israelului şi a altor ţări din Orientul Mijlociu pentru Campionatul Mondial din 2030, informeză agenţia Belga, citând surse israeliene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meciurile de la Campionatul Mondial din 2030 ar putea avea loc în Israel

Israelul are, din septembrie 2020, relaţii diplomatice cu Emiratele Arabe Unite şi cu Bahrain. Anterior, doar două state arabe, Egiptul şi Iordania, aveau astfel de relaţii diplomatice cu Israelul. Celelalte state arabe refuză de zeci de ani orice relaţie cu Israelul până la soluţionarea conflictului cu palestinienii, anunță news.ro.

Mai multe ţări din America de Sud, inclusiv Uruguay, Argentina, Paraguay şi Chile, iau în calcul şi ele o candidatură comună pentru a găzdui turneul final de peste nouă ani. Cele patru asociaţii britanice pregătesc, de asemenea, o candidatură comună cu Irlanda, aşa cum a anunţat prim-ministrul Boris Johnson, în primăvară. Portugalia şi Spania şi-au anunţat deja oficial interesul, iar China este văzută şi ea ca un posibil candidat.

Organizarea turneului final urmează să fie atribuită în 2024. După Campionatul Mondial din Qatar, în iarna anului 2022, ediţia din 2026 va avea loc în Statele Unite, Canada şi Mexic, cu 48 de naţiuni participante pentru prima dată.

FIFA a lansat recent ideea organizării Campionatului Mondial la fiecare doi ani, începând cu 2028, dar proiectul a atras critici puternice în Europa şi America de Sud.

Reclamă

UEFA nu acceptă planul FIFA de a se organiza Campionatul Mondial din doi în doi ani

Forul european nu este de acord cu inițiativa FIFA. Președintele UEFA își dorește păstrarea intervalului de patru ani, format implemantat încă din 1930.

Având în vedere impactul major pe care această reformă ar putea să-l aibă asupra fotbalului în întregul său, constat cu mirare că FIFA pare să lanseze o campanie de PR prin care împinge această propunere, în timp ce confederațiilor, asociațiilor naționale, ligilor, cluburilor, jucătorilor sau antrenorilor, nu li s-a prezentat acest plan.

Ca un exemplu concret printre multe altele, este obligatoriu să scoatem în evidență îngrijorările întregii lumi fotbalistice privind impactul pe care l-ar putea avea un Campionat Mondial organizat din doi în doi ani asupra calendarului meciurilor internaționale. UEFA și asociațiile naționale au rețineri clare și îngrijorări serioase în privința acestui plan al celor de la UEFA„, a declarat, luna trecută, Aleksandr Ceferin.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Campionatul Mondial din 2030 ar putea avea loc în Israel
  • Gianni Infantino și-a dat deja acordul

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:36 NEWS ALERTSimona Halep s-a retras din turneul de la Madrid! Motivul din spatele deciziei româncei 18:34 Ce notă a primit George Pușcaș, după ce a marcat în Bari – Pisa 1-1! I-a impresionat pe specialiști, după ce și-a salvat echipa 18:17 Marele Premiu de Formula 1™ al Chinei va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, duminică, de la 10:00 18:17 Foto„Cobra” Adrian Ilie a împlinit 50 de ani! Mesajul plin de emoţie primit de la fiica lui, Milana 18:16 “Povestea mea a fost fantastică” Gabrine Muguruza și-a anunțat retragerea din tenis! Anunțul care a surprins pe toată lumea 18:15 LIVE TEXTFCU Craiova – Dinamo 0-1. „Câinii” au făcut șah-mat apărarea oltenilor! Șutul lui Milanov l-a învins pe Gurău 18:06 „Suntem capabili” Luis Enrique, obiectiv uriaș în ultimul sezon al lui Kylian Mbappe la PSG. Ce le-a transmis jucătorilor 17:49 „După îl vinde cu 15 milioane” Dumitru Dragomir știe ce transfer trebuie să facă Gigi Becali la FCSB 17:32 Bianca Ghelber s-a CALIFICAT la Jocurile Olimpice 2024! Românca a îndeplinit baremul la aruncarea ciocanului 17:19 Adrian Mazilu a retrogradat cu Vitesse! Bornă negativă pentru puștiul vândut de Gică Hagi cu 3 milioane de euro Vezi toate știrile
Citește și