Închide meniul

Cât ar fi valorat azi Pele? France Football a recunoscut că trebuia să aibă 7 Baloane de Aur

Florian Ceafalău Publicat: 29 decembrie 2022, 21:10

Reclamă
Cât ar fi valorat azi Pele? France Football a recunoscut că trebuia să aibă 7 Baloane de Aur

Profimedia

Pele a debutat la 15 ani pentru Santos. Este o vârstă incredibilă chiar și după standardele de azi.

Pele a debutat la 15 ani pentru Santos. Este o vârstă incredibilă chiar și după standardele de azi. Cifrele sale sunt uluitoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pele a fost un adevărat fenomen ce nu doar că a marcat foarte multe goluri, dar a câștigat cele mai importante trofee de la vârste mici. Pele a murit la vârsta de 82 de ani!

Să ne imaginăm că ar fi apărut un brazilian care, ar avea următoarele cifre:

  • La 16 ani dă 41 de goluri în 38 de meciuri pentru echipa de club și 2 goluri în 2 meciuri pentru echipa națională.
  • La 17 ani dă 66 de goluri în 46 de meciuri pentru echipa de club și 9 goluri în 7 meciuri pentru echipa națională.
  • Tot la 17 ani ani câștigă Cupa Mondială cu 6 goluri date în fazele eliminatorii, dintre care 2 în finală
  • La 18 ani câștigă Copa America cu 8 goluri în 5 meciuri.
  • Înainte de a face 20 de ani, Pele avea deja 210 goluri pentru club și pentru Brazilia. Multe dintre ele împotriva echipelor puternice din Europa, acolo unde Santos mergea în turneu.
  • Între 1959 și 1974, Santos a jucat 88 de meciuri împotriva echipelor din Italia, Germania, Spania, Anglia și Franța. Pele a câștigat 63 dintre ele și a marcat 99 de goluri!

De altfel, Santos prefera să meargă în turneu în Europa decât să joace în Copa Libertadores? Brazilienii umpleau stadioanele peste tot unde se duceau. Oamenii veneau să îl vadă pe marele Pele. De altfel, acesta a jucat în doar 3 ediții de Copa Libertadores, marcând 17 goluri în 15 meciuri, câștigând 2 trofee și pierzând o finală.

Cât ar fi valorat azi Pele? Comparație incredibilă cu Mbappe

Este greu de estimat. Dar cu siguranță ar fi valorat 7 Baloane de Aur. În 2006, France Football, publicația din Franța care acordă Balonul de Aur, a revizuit lista de dinainte de 1995. Până la acel an, doar europenii puteau câștiga Balonul de Aur.

Concluzia acestora a fost că dintre cele 39 de Baloane de Aur acordate înainte de 1995, nu mai puțin de 12 trebuiau să fie ale unor jucători sud americani. Astfel, Pele ar fi primit 7 Baloane de Aur. Primul la doar 17 ani, când a câștigat aproape de unul singur Cupa Mondială, cu 6 goluri în fazele eliminatorii, dintre care 2 în finală.

Reclamă
Reclamă 4

De altfel, Pele ar fi primit 6 Baloane de Aur în 7 ani între 1958 și 1964. Doar Garrincha, colegul de la naționala Braziliei, i-ar fi ”furat” un trofeu în 1962. Cu alte cuvinte, Pele ar fi avut 6 Baloane de Aur până la 23 de ani, și 7 în total la finalul carierei!

Dar care ar fi fost prețul său?

Ca o comparație, Mbappe a fost cumpărat de PSG de la Monaco în 2017. Parizienii au plătit 180 de milioane de euro pentru el. Avea 19 ani, încă nu deținea Cupa Mondială câștigată cu Franța în 2018, și avea puțin peste 50 de goluri marcate.

Reclamă

La aceeași vârstă, Pele avea deja o Cupă Mondială și o Copa America, ambele câștigate în mare parte de el, peste 200 de goluri și ar fi trebuit să aibă 3 Baloane de Aur. Prețul corect? …

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:58

Nicușor Bancu va rata următorul meci de la EURO 2024, în cazul unei calificări în optimi! Lovitură pentru Edi Iordănescu

19:53

România, salvată de VAR la EURO 2024! Ianis Hagi a scos penalty după o fază controversată. Daniel Siebert şi-a schimbat decizia

19:47

Răzvan Marin e golgheter la EURO 2024, după reușita din Slovacia – România! Performanță fabuloasă pentru mijlocaș

19:36

Ondrej Duda a deschis scorul în Slovacia – România! Greșeală uriașă în defensiva lui Edi Iordănescu

19:27

Andrei Raţiu şi Ianis Hagi, ratări colosale la aceeaşi fază în Slovacia – România! Fază superbă reuşită de tricolori

19:21

Ucraina – Belgia 0-0. Luptă strânsă pentru calificarea în optimile EURO 2024 în grupa României

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad
Citește și