Închide meniul

Cele mai valoroase cluburi de fotbal din lume. Multe echipe cu tradiție nu au prins top 10

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 7 martie 2022, 18:03

Cele mai valoroase cluburi de fotbal din lume. Multe echipe cu tradiție nu au prins top 10

Topul celor mai valoroase cluburi din lume e dominat de echipe din Anglia

Profimedia

Serie A nu are nicio echipă în clasamentul celor mai valoroase 10 cluburi de fotbal din lume. Cea mai valoroasă formației italiană este Juventus, care ocupă locul 12, cu un lot cotat la aproximativ 566 de milioane de euro. Inter, campioana ediției precedente de Serie A, este pe poziția a 13-a, cu o valoare totală a lotului de 550 milioane de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Transfermarkt.com alcatuieste topul celor mai valoroase echipe din lume

Borussia Dortmund, a doua cea mai mare echipă din Germania, este pe locul 11, cu un lot cotat la 576 milioane de euro. Prezența nemților pe această poziție e datorată în mare parte lui Erling Haaland. Norvegianul are o cotă uriașă: 150 de milioane de euro, aproape un sfert din întreg lotul lui Dortmund.

AC Milan, al doilea cel mai titrat club din istoria Champions League și liderul la zi din Italia, e pe poziția a 17-a. Rossonerri sunt pe o pantă ascendentă după ce în ultimii ani s-au zbătut în mediocritate. Franck Kessie e cel mai scump jucător al Milanului, cotat la 48 de milioane de euro. Întreaga echipă valorează 466 milioane de euro.

Ajax, echipă care a „măturat” tot în Champions League în actuala stagiune, e abia pe locul 26. „Lăncierii” au un lot cotat la 363 milioane de euro. Cel mai scump jucător al lor e Ryan Gravenberch, care valorează 35 de milioane de euro.

Arsenal, locul 15, Napoli, locul 16, Sevilla, locul 21, AS Roma, locul 24 sunt alte echipe cu tradiție din fotbalul european care lipsesc din top 10 al celor valoroase cluburi din lume.

Reclamă

Top 10 cele mai valoroase cluburi de fotbal din lume

1. Manchester City

Echipa lui Pep Guardiola este cel mai scump club de fotbal din lume. „Cetățenii” au un lot cotat la 991 milioane de euro. Cel mai valoros jucător este Kevin de Bruyne, cotat la 90 de milioane de euro. Cu așa echipă, antrenorul spaniol a cucerit trei titluri în Premier League și a jucat o finală de UEFA Champions League, pierduta însă în fața lui Chelsea, anul trecut.

2. PSG

Parizienii sunt echipa care reunește cele mai multe vedete într-un singur vestiar. Formația de pe Parc de Princes are un lot cotat la 909 milioane de euro. Neymar, Messi, Mbappe, Donnarumma, Di Maria și lista poate continua. Cel mai scump din întregul lot este Kylian Mbappe, cotat la 160 de milioane de euro.

3. Liverpool

Cormoranii au renăscut sub comanda lui Jurgen Klopp. Echipa de pe Anfield are un lot care se ridică la 889 milioane de euro. Cel mai scump din întreaga echipă este Mohamed Salah, cotat la 100 de milioane de euro. Cu Klopp pe bancă, Liverpool a câștigat Premier League, UEFA Champions League, Campionatul Mondial al Cluburilor, Supercupa Europei și Cupa Ligii Angliei.

Reclamă 4 / 0/3

4. Chelsea

Campioana Europei din sezonul trecut are un lot cotat la 883 milioane de euro. Cel mai valoros jucător din echipă e Romelu Lukaku, care are însă probleme la primul sezon după revenirea pe Stamford Bridge. Chelsea e, totodată, echipa care a cheltuit cei mai mulți bani din ultimele două decenii, aproximativ 2,4 miliarde de euro. Ascensiunea „albaștrilor” e datorată magnatului rus Roman Abramovich, care a scos însă clubul la vânzare, forțat de războiul dintre Rusia și Ucraina.

5. Bayern Munchen

Campioana Germaniei din ultimii nouă ani are un lot cotat la 817 milioane de euro. Cel mai scump din întreaga echipă este Joshua Kimmich, care valorează 85 de milioane de euro. „Talismanul” Robert Lewandowski, ajuns la 33 de ani, e cotat la „doar” 50 de milioane de euro. Bayern Munchen a câștigat UEFA Champions League în 2013 și 2020.

6. Manchester United

„Diavolii” n-au mai câștigat un trofeu de aproape cinci ani, iar în Premier League nu s-au mai impus din 2013. Chiar și așa, în ciuda secetei de performanță, echipa de pe Old Trafford rămâne unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Întregul lot pregătit de Ralf Rangnick e cotat la 790 milioane de euro. Cel mai scump jucător e Bruno Fernandes, care valorează 90 de milioane de euro.

7. Real Madrid

Altă dată pe locul 1, formatia de pe Bernabeu era pe vremuri ca PSG-ul de astăzi. Florentino Perez a alcătuit celebrul „Real galactic”, cu Beckham, Zidane, Ronaldo și Roberto Carlos. În prezent, valoarea clubului e de 780 de milioane de euro, care în vremurile de astăzi o clasează pe Real Madrid abia pe locul al șaptelea. Cel mai scump jucător e Vinicius Junior, cotat la 100 de milioane de euro. Real Madrid poate urca multe poziții în clasament dacă îl aduce la vară pe Kylian Mbappe.

8. Barcelona

Catalanii au fost și ei în scădere în ultimii ani, dar au motive să spere că pot reveni în elită. Echipa lui Xavi are o mulțime de puști care pot deveni vedete în următorii ani. Gavi, Fati, Nico și Pedri sunt cele mai bune exemple. 652 de milioane de euro este valoarea lotului Barcelonei. Cel mai scump fotbalist e Pedri, cotat la 80 de milioane de euro.

9. Altetico Madrid

Campioana Spaniei de anul trecut are un lot cotat la 646 de milioane de euro. Diego Simeone a transformat-o pe Atletico de când a venit la club decembrie 2011. A cucerit două titluri în La Liga și a ajuns în două finale de UEFA Champions League, pierdute însă în fața rivalei Real Madrid. În prezent, cel mai valoros jucător al madrilenilor e portarul Jan Oblak, cotat la 60 de milioane de euro.

10. Tottenham

Echipa lui Antonio Conte se laudă cu un lot cotat la 580 de milioane de euro și un stadion de un miliard de euro. Cel mai scump jucător al londonezilor este Harry Kane, care valorează 100 de milioane de euro. Lui Tottenham îi lipsește însă performanța. Ultimul trofeu cucerit de londonezi a fost în 2008.

Reclamă
Recomandări
  • Cele mai valoroase cluburi de fotbal din lume
  • Multe echipe cu tradiție nu au prins top 10

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-0. Răzvan Lucescu luptă ACUM pentru semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în cupele europene 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Otelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri 20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (vineri, ora 10:30) 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” Vezi toate știrile
Citește și