Închide meniul

CFR Cluj a primit o amendă uriașă de la UEFA. Ardelenii sunt buni de plată! Regula încălcată de campioana României

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 decembrie 2021, 8:13

CFR Cluj a primit o amendă uriașă de la UEFA. Ardelenii sunt buni de plată! Regula încălcată de campioana României

Dan Petrescu, atac la Istvan Kovacs după CFR Cluj - FCSB 0-1

Mediafax Foto / Flaviu Buboi via Hepta

Prima Cameră a Corpului UEFA de Control Financiar al Cluburilor a anunţat ce sancţiune i-a aplicat liderului din Liga 1. CFR Cluj a fost amendată cu 200.000 de euro pentru nerespectarea cerinței de a nu avea „datorii restante”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj a fost amendată de UEFA cu 200.000 de euro

Nou-înfiinţata Primă Cameră a Corpului de Control Financiar al Cluburilor UEFA (CFCB Prima Cameră) a anunţat, astăzi, că opt cluburi, FC Astana (Kazahstan), CFR 1907 Cluj (România), PFC ŢSKA-Sofia (Bulgaria), Mons Calpe SC (Gibraltar) , FC Porto (Portugalia), Real Betis Balompié (Spania), CD Santa Clara (Portugalia) şi SportingLisabona (Portugalia) au fost sancţionate din cauza nerespectării cerinţei <fără datorii restante>.

FC Astana şi CFR 1907 Cluj au fost amendate cu 150.000 de euro şi, respectiv, 200.000 de euro. Toate celelalte cluburi au fost sancţionate cu o contribuţie financiară necondiţionată şi, în plus, cu o excludere condiţionată de la participarea în următoarea competiţie UEFA pentru cluburi pentru care s-ar califica în următoarele trei (3) sezoane (2022/23, 2023/24 şi 2024/25), cu excepţia cazului în care pot dovedi până la 31 ianuarie 2022 că au plătit sumele restante.

Amenzile aplicate sunt următoarele: PFC ŢSKA-Sofia – 75.000 €, Mons Calpe SC – 15.000 €, FC Porto – 300.000 €, Real Betis Balompie – 250.000 €, CD Santa Clara – 75.000 € şi Sporting – 250.000 €„, a precizat forul european, potrivit news.ro.

Jucătorii lui Dan Petrescu sunt deja eliminați din competițiile europene. În Conference League, clujenii sunt pe ultimul loc în grupa D, cu doar un punct, şi încheie competiţia după faza grupelor. În ultima etapă, CFR Cluj va juca pe teren propriu cu Jablonec, la 9 decembrie.

Reclamă

Campioana României a ratat șansa de a câștiga sume importante. Calificarea de pe primul loc în grupa din Conference League i-ar fi adus 650.000 de euro, iar o clasare pe locul secund era recompensată cu 325.000 de euro. Mai mult, o victorie în competiția nou-înființată aduce în conturile clubului 500.000 de euro. O singură șansă mai au feroviarii pentru a pune mâna pe o jumătate de milion de euro.

Ardelenii ar putea rămâne fără antrenor. Dan Petrescu s-a întâlnit cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță și i s-a propus funcția de selecționer al naționalei României. Are o clauză de reziliere de 600.000 de euro, dar președintele FRF nu este dispus să o achite.

Citește și:

FRF, mesaj categoric pentru Dan Petrescu și CFR Cluj

Mihai Stoichiță vrea ca România să aibă un nou selecționer până la Crăciun, dar i-a cerut lui Dan Petrescu să se înțeleagă cu Neluțu Varga.

Reclamă 4 / 0/3

Nu, Federaţia nu va face niciodată acest lucru. Nu va plăti o clauză de reziliere. Iese din politica ei această formă de a anagaja un antrenor. Asta pot să vă spun cu mâna pe inimă. Eu cred că până de Crăciun, poate înainte, problema va fi rezolvată.

Nu este a treia variantă. Nu există acest tip de reacţie şi nici nu l-a avut Dan Petrescu. Când au început discuţiile era prins cu meciul cu Randers. Să mergem noi să intrăm cu bocancii la el în casă şi să racolăm ca în Armată. A fost o ordine aleatorie, aşa cum a fost cu fiecare.

Dan urmează să aibă o discuţie cu Neluţu. E libertatea de alegere a lor. Următorii de pe listă sunt şi liberi şi sub contract. Este aleatoriu, în funcţie de program… sugestiile (n.r. de antrenor) vin din partea noastră„, a spus Mihai Stochiță, potrivit digisport.ro.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:30 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 0-0. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării! 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae Vezi toate știrile
Citește și