Închide meniul

Cine este FK Borak Banja Luka, adversara campioanei României din primul tur preliminar Champions League! Căpitanul clubului a jucat la CFR Cluj + diferenţă uriaşă de valoare

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 15 iunie 2021, 15:03

Cine este FK Borak Banja Luka, adversara campioanei României din primul tur preliminar Champions League! Căpitanul clubului a jucat la CFR Cluj + diferenţă uriaşă de valoare

Sursa: Facebook FK Borak Banja Luka

FK Borak Banja Luka

Cine este FK Borak Banja Luka, adversara campioanei României din primul tur preliminar Champions League. Echipa lui Marius Şumudică va juca împotriva campioanei din Bosnia şi Herţegovina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cine este FK Borak Banja Luka, adversara campioanei României din primul tur preliminar Champions League

FK Borak Banja Luka va juca în UEFA Champions League după ce sezonul trecut a câştigat titlul în Bosnia şi Herţegovina. Clubul are în palmares două titluri de campioană, în 2010-2011 şi 2020-2021, dar şi o Cupă, tot în 2010-2011. Echipa joacă pe „Stadionul Banja Luka”, arenă care are o capacitate de 9.730 locuri.

Partida tur dintre CFR Cluj şi FK Borak Banja Luka se va disputa în Gruia, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, pe 6/7 iulie, în timp ce returul este programat pentru 13/14 iulie, în Bosnia şi Herţegovina.

Stojan Vranjes, actualul căpitan al bosniacilor, este o veche cunoştinţă a ardelenilor. Acesta a evoluat la CFR Cluj în 2012 şi a fost cedat sub formă de împrumut de la Pandurii Târgu Jiu. Vranjes are 14 meciuri şi 2 goluri pentru gruparea din Gruia.

Diferenţă uriaşă de valoare între CFR Cluj şi FK Borak Banja Luka

Valoarea lotului celor de la FK Borak Banja Luka este de 5.33 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com. Almedin Ziljkic, extremă stângă, este cel mai valoros jucător, cu o cotă de piaţă de 700.000 de euro.

Reclamă

De partea cealaltă, CFR Cluj este cotată la 27.55 milioane de euro. Andrei Burcă, stâlpul din defensiva ardelenilor, este cel mai valoros jucător, 3.3 milioane de euro.

Astfel, cel puţin pe hârtie, campioana României este de 5 ori mai valoroasă.

Reclamă 4 / 0/3

Marius Şumudică are ambiţii mari! Vrea să o ducă pe CFR în grupele Champions League: „Conference ar fi un eşec!”

Marius Şumudică are ambiţii mari. Noul antrenor al CFR-ului vrea să ajungă la „masa bogaţilor” din Champions League.

„M-am decis de la prima întâlnire cu preşedintele clubului, cu Marian Copilu. Ştiam unde vin, am urmărit CFR. Ştiam că este o echipă şi un club foarte bine structurat, foarte bine angrenat în fotbalul de performanţă.

A contat mult ce înseamnă CFR în momentul de faţă. Pe primul plan au fost trofeele, a fost şansa de a mă bucura şi a pune iar mâna pe un trofeu în dauna situaţiei financiare care probabil că era una mult mai bună pe alte meleaguri. M-a interesat să revin în fotbalul românesc.

E clar că orice antrenor îşi doreşte să aibă succes internaţional. CFR îţi dă şansa de a te bate şi pe plan internaţional. Indiferent că vom fi în Champions League sau în Europa League… penrtu mine Conference League ar fi un eşec, să fiu sincer. Îmi doresc să ajungem cât mai sus în primele două competiţii, Champions League şi Europa League”, a spus Marius Şumudică la conferinţa de prezentare.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și