Închide meniul

Cine sunt cei doi jucători români pe care Silvio Berlusconi i-a transferat la AC Milan. Ce spunea despre ei

Viviana Moraru Publicat: 12 iunie 2023, 12:56

Reclamă
Cine sunt cei doi jucători români pe care Silvio Berlusconi i-a transferat la AC Milan. Ce spunea despre ei

Cei doi jucători români pe care Silvio Berlusconi i-a transferat la AC Milan

Silvio Berlusconi/ Hepta

Cine sunt cei doi jucători români pe care Silvio Berlusconi i-a transferat la AC Milan. Fostul președinte de legendă al clubului de pe San Siro a decedat astăzi, la vârsta de 86 de ani, la un spital din Milano.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Florin Răducioiu și Cosmin Contra au fost cei doi internaționali români pe care Silvio Berlusconi i-a transferat la AC Milan, pe vremea când acesta patrona echipa.

Cei doi jucători români pe care Silvio Berlusconi i-a transferat la AC Milan

În sezonul 1993 – 1994, Florin Răducioiu era transferat de Silvio Berlusconi de la AC Milan. Fostul atacant era împrumutat, inițial, de președintele italian de la Brescia, iar după o jumătate de sezon petrecută pe San Siro, Răducioiu era transferat definitiv de Berlusconi, în schimbul sumei de 2,7 milioane de euro.

Răducioiu a plecat de la AC Milan în 1994, după doar un sezon și jumătate petrecut pe San Siro. Internaționalul român era cumpărat de Espanyol, în schimbul sumei de 2,4 milioane de euro.

Al doilea jucător român care a evoluat la AC Milan, în perioada în care echipa era condusă de Berlusconi, a fost Cosmin Contra. Fostul selecționer se transfera la gruparea de pe San Siro în 2001, fiind transferat de la Alaves, în schimbul sumei de 7 milioane de euro.

Reclamă

Contra pleca de la AC Milan în toamna lui 2002, după doar un sezon, fiind achiziționat de Atletico Madrid cu suma de 3 milioane de euro.

Silvio Berlusconi declara, la momentul în care Cosmin Contra evolua la gruparea de pe San Siro, că românul este un jucător foarte bun.

„Contra este un jucător foarte bun, serios și profesionist. Sper ca AC Milan să conteze și în viitor pe el”, declara Sivlio Berlusconi în 2002, când se afla într-o vizită în România.

Reclamă 4 / 0/3

Silvio Berlusconi a murit la 86 de ani

Silvio Berlusconi a murit! Fostul președinte de la AC Milan, și fostul politician italian, a decedat la vârsta de 86 de ani, după o luptă cu leucemia.

Silvio Berlusconi era internat la un spital din Milano încă de vineri, pentru analizele periodice de leucemie. Starea sa s-a agravat, și în cele din urmă a decedat în această dimineață.

Anunțul că Silvio Berlusconi a murit a fost făcut în presa din Italia, în urmă cu puțin timp. Fostul președinte de la AC Milan a fost înconjurat de familie, mai exact de fratele său, cât și de cele trei fete ale sale, Marina, Barbara și Eleonora, în ultimele sale clipe.

Silvio Berlusconi a cumpărat-o pe AC Milan în 1986, salvând echipa de la faliment. Ce a urmat, a intrat în istorie. AC Milan a devenit una dintre cele mai titrate echipe din Serie A, cât și din Europa, câștigând sub comanda lui Berlusconi 29 de trofee, în cei 31 de ani în care acesta a fost la conducere.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și