Închide meniul

Basarab Panduru, reacţie categorică după eliminarea ruşinoasă suferită de CFR Cluj: „În două meciuri nu vrei să joci fotbal”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 14 iulie 2022, 8:57

Basarab Panduru, reacţie categorică după eliminarea ruşinoasă suferită de CFR Cluj: „În două meciuri nu vrei să joci fotbal

Ciprian Deca, în timpul returului dintre CFR Cluj şi Pyunik Erevan/ Hepta

Basarab Panduru a avut o reacţie categorică după ce campioana României, CFR Cluj, a fost eliminată de Pyunik Erevan. Fostul internaţional nu le dădea nicio şansă armenilor după partida tur, însă jocul prestat de clujeni în Gruia a fost unul dezamăgitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj a fost eliminată de către Pyunik Erevan, în primul tur preliminar de Champions League. Clujenii nu au reuşit să se impune în nicio partidă contra campioanei Armeniei, după 0-0, în tur, şi 2-2, în retur, fiind învinşi la loviturile de departajare.

Basarab Panduru, reacţie categorică după eliminarea ruşinoasă suferită de CFR Cluj

Basaraba Panduru a analizat jocul prestat de CFR Cluj, în dubla cu Pyunik Erevan. Fostul internaţional român a declarat că stilul defensiv al lui Dan Petrescu nu a mai dat roade de această dată, iar clujenii au suferit o eliminare ruşinoasă în faţa unei echipe de valoare inferioară.

„Habar n-am cu ce să încep. După meciul tur am crezut ca n-au probleme, dar faptul că tu nu joci nimic în meciul de acasă mie îmi spune multe. Întotdeauna când CFR câştigă cu 1-0 se spune că asta e scorul, ei uite că nu mai merge. E o ruşine de joc. În două meciuri tu nu vrei să joci fotbal cu o echipă slabă. Eu îţi spun ce am văzut. Până la urmă dacă îi tot faci pe slabi ăştia buni iţi vor da în cap. Că tot zice că sunt buni, nu, nu sunt!

Mie mi se pare că este o diferenţă mare de valoare. Eu am spus că era mai bine să bată acolo, să nu mai am treabă după. Nu mă aşteptam să egaleze în prelungiri după ce a mercat Petrila. Pe faza de apărare erau cinci pe fund, patru la mijloc şi un atacant, culmea, dacă cu ăştia jucăm aşa… Boateng ori e pus, ori face lucruri care îl depăşesc pe el. Faptul că tot îi faci buni, nu dăunează?!”, a declarat Basarab Panduru, la Orange Sport.

Reclamă

Dan Petrescu, la pământ după eliminarea-șoc a CFR-ului

Dan Petrescu spune că este cea mai dureroasă înfrângere din cariera sa de antrenor, în cupele europene. Totodată, acesta consideră că este blestemat atunci când ajunge la loviturile de departajare.

„Foarte greu de înțeles ce s-a întâmplat. Băieții s-au bătut, au încercat, a fost un meci echilibrat. Au ratat (n.r. – FC Pyunik) și un penalty la 2-1, credeam că acolo s-a terminat meciul. E greu să îmi găsesc cuvintele. Sunt foarte supărat, cred că e cea mai mare dezamăgire a mea la CFR Cluj. N-am pierdut, a fost 0-0 si 2-2, dar… la penalty-uri n-am câștigat în viata mea un meci, parcă sunt blestemat!

S-au accidentat Kolinger și Mistrati în dimineața meciului. La 2-1 nu mă gândeam că mai pot să egaleze, cu atât mai mare e dezamăgirea. Încă o dată s-a demonstrat că fotbalul e imprevizibil. E cea mai dureroasă înfrângere a mea în cupele europene. Nici la Urziceni n-am pățit așa ceva.

Reclamă 4 / 0/3

Toată lumea e supărată. Nu le-a cerut nimeni să se apere în repriza a doua, atât au putut băieții. Am fost mult pe drumuri, nu ne-am antrenat și cred că au căzut fizic. La 2-1 ne-am baricadat, pe final, normal. E clar că sunt foarte, foarte trist. Sunt convins că și jucătorii și conducerea și fanii sunt triști…

Acum e foarte greu (n.r. – la nivel financiar), dar cum au mers mai departe și alte echipe în România, trebuie să meargă și CFR-ul. Acum trebuie să ne calificăm în grupele Conference League, dar nu e nimic ușor. Ați văzut că și campioana Armeniei nu e o echipă de pe stradă. Dar ce putem să facem? Și noi am eliminat Celtic, am jucat de la egal la egal cu Sevilla și Rennes… dar tabela arată că am pierdut. Nu joacă diferența de valoare, joacă tabela. Fiecare face ce vrea si striga ce vrea (n.r. – despre fanii care i-au strigat demisia)”, a declarat Dan Petrescu, pentru digisport.ro.

CFR Cluj – FC Pyunik 2-2 (3-4 d.l.d.). Campioana României, eliminată în primul tur din UEFA Champions League

După 0-0 la Erevan, CFR Cluj era obligată să o învingă pe FC Pyunik în Gruia. Campioana României a deschis scorul după doar șase minute, prin Nana Boateng, care a înscris cu capul după o fază fixă.

Au continuat să curgă ocaziile la poarta lui Pyunik, iar presiunea CFR-ului a fost fructificată în minutul 27, când a marcat Adrian Păun. Reușita a fost însă anulată pentru ofsaid. Păun se afla în spatele porții celor de la FC Pyunik în momentul când Nana Boateng a lovit mingea, astfel că decizia tușierului este corectă.

În repriza a doua, CFR Cluj a scăzut ritmul și a fost taxată. În minutul 90, la un corner, Zoran Gajic a sărit mai bine decât toți fundașii lui Petrescu și l-a învins pe Bălgrădean.

În prelungiri, Petrila a marcat pentru 2-1 în minutul 94, dar emoțiile au continuat pentru campioana României. Pyunik a primit penalty în minutul 107 după o gafă a lui Burcă. Din fericire pentru CFR, Cristi Bălgrădean a apărat șutul lui Hovhannes Harutyunyan.

Când CFR Cluj a crezut că a obținut calificarea, FC Pyunik a produs al doilea cutremur în Gruia. În minutul 119, același Zoran Gajic a împins balonul în poartă, după o respingere greșită a lui Bălgrădean, și a trimis meciul în prelungiri.

Reclamă

La penalty-uri, au ratat Claudiu Petrila și Mario Camora. Armenii au transformat toate loviturile, iar campioana României a fost eliminată din preliminariile Champions League în turul 1.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:45 LIVE SCOREUTA – Oţelul 0-0. Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys 16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor Vezi toate știrile
Citește și