Închide meniul

Dan Petrescu, la pământ după eliminarea-șoc a CFR-ului: „Parcă sunt blestemat! E cea mai mare dezamăgire a mea!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 14 iulie 2022, 0:59

Dan Petrescu, la pământ după eliminarea-șoc a CFR-ului: „Parcă sunt blestemat! E cea mai mare dezamăgire a mea!

Dan Petrescu riscă să fie demis. Va fi băgat de şefi în şedinţă după CFR Cluj – Sivasspor 0-1

Dan Petrescu, în timpul unui meci / Hepta

Dan Petrescu, la pământ după eliminarea-șoc suferită de CFR Cluj din turul 1 preliminar al UEFA Champions League. Campioana României a fost eliminată de FC Pyunik, scor 2-2 (3-4 d.l.d.). „Bursucul” spune că este cea mai dureroasă înfrângere din cariera sa de antrenor, în cupele europene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Petrescu este îngrijorat în ceea ce privește viitorul clubului din Gruia, ținând cont că ardelenii se bazau pe banii primiți de la UEFA pentru calificarea în tururile superioare din Champions League.

Dan Petrescu, la pământ după eliminarea-șoc a CFR-ului din turul 1 al UEFA Champions League

Dan Petrescu spune că este blestemat când ajunge la loviturile de departajare:

„Foarte greu de înțeles ce s-a întâmplat. Băieții s-au bătut, au încercat, a fost un meci echilibrat. Au ratat (n.r. – FC Pyunik) și un penalty la 2-1, credeam că acolo s-a terminat meciul. E greu să îmi găsesc cuvintele. Sunt foarte supărat, cred că e cea mai mare dezamăgire a mea la CFR Cluj. N-am pierdut, a fost 0-0 si 2-2, dar… la penalty-uri n-am câștigat în viata mea un meci, parcă sunt blestemat!

S-au accidentat Kolinger și Mistrati în dimineața meciului. La 2-1 nu mă gândeam că mai pot să egaleze, cu atât mai mare e dezamăgirea. Încă o dată s-a demonstrat că fotbalul e imprevizibil. E cea mai dureroasă înfrângere a mea în cupele europene. Nici la Urziceni n-am pățit așa ceva.

Reclamă

Toată lumea e supărată. Nu le-a cerut nimeni să se apere în repriza a doua, atât au putut băieții. Am fost mult pe drumuri, nu ne-am antrenat și cred că au căzut fizic. La 2-1 ne-am baricadat, pe final, normal. E clar că sunt foarte, foarte trist. Sunt convins că și jucătorii și conducerea și fanii sunt triști…

Acum e foarte greu (n.r. – la nivel financiar), dar cum au mers mai departe și alte echipe în România, trebuie să meargă și CFR-ul. Acum trebuie să ne calificăm în grupele Conference League, dar nu e nimic ușor. Ați văzut că și campioana Armeniei nu e o echipă de pe stradă. Dar ce putem să facem? Și noi am eliminat Celtic, am jucat de la egal la egal cu Sevilla și Rennes… dar tabela arată că am pierdut. Nu joacă diferența de valoare, joacă tabela. Fiecare face ce vrea si striga ce vrea (n.r. – despre fanii care i-au strigat demisia)”, a declarat Dan Petrescu, pentru digisport.ro.

CFR Cluj – FC Pyunik 2-2 (3-4 d.l.d.). Campioana României, eliminată în primul tur din UEFA Champions League

După 0-0 la Erevan, CFR Cluj era obligată să o învingă pe FC Pyunik în Gruia. Campioana României a deschis scorul după doar șase minute, prin Nana Boateng, care a înscris cu capul după o fază fixă.

Reclamă 4 / 0/3

Au continuat să curgă ocaziile la poarta lui Pyunik, iar presiunea CFR-ului a fost fructificată în minutul 27, când a marcat Adrian Păun. Reușita a fost însă anulată pentru ofsaid. Păun se afla în spatele porții celor de la FC Pyunik în momentul când Nana Boateng a lovit mingea, astfel că decizia tușierului este corectă.

În repriza a doua, CFR Cluj a scăzut ritmul și a fost taxată. În minutul 90, la un corner, Zoran Gajic a sărit mai bine decât toți fundașii lui Petrescu și l-a învins pe Bălgrădean.

În prelungiri, Petrila a marcat pentru 2-1 în minutul 94, dar emoțiile au continuat pentru campioana României. Pyunik a primit penalty în minutul 107 după o gafă a lui Burcă. Din fericire pentru CFR, Cristi Bălgrădean a apărat șutul lui Hovhannes Harutyunyan.

Când CFR Cluj a crezut că a obținut calificarea, FC Pyunik a produs al doilea cutremur în Gruia. În minutul 119, același Zoran Gajic a împins balonul în poartă, după o respingere greșită a lui Bălgrădean, și a trimis meciul în prelungiri.

La penalty-uri, au ratat Claudiu Petrila și Mario Camora. Armenii au transformat toate loviturile, iar campioana României a fost eliminată din preliminariile Champions League în turul 1.

Recomandări
  • Dan Petrescu, la pământ după eliminarea-șoc a CFR-ului
  • Ce a spus despre viitorul echipei sale

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” Vezi toate știrile
Citește și