Închide meniul

Ce adversare poate întâlni CFR Cluj în preliminariile UEFA Conference League. Echipa lui Dan Petrescu e cap de serie în turul 2

Alex Ioniță Publicat: 19 mai 2024, 8:58

Reclamă
Ce adversare poate întâlni CFR Cluj în preliminariile UEFA Conference League. Echipa lui Dan Petrescu e cap de serie în turul 2

Ce adversare poate întâlni CFR Cluj în preliminariile UEFA Conference League

Dan Petrescu / Profimedia

Iată ce adversare poate întâlni CFR Cluj în preliminariile UEFA Conference League! Echipa lui Dan Petrescu a terminat play-off-ul pe poziția a 2-a și a obținut calificarea directă în cupele europene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România va avea, în sezonul viitor, 4 reprezentante în competițiile europene. Este vorba despre: FCSB (UEFA Champions League), Corvinul Hunedoara (UEFA Europa League), în cazul în care va primi licența, CFR Cluj (UEFA Conference League) și de câștigătoarea barajului care va fi disputat între Universitatea Craiova și Oțelul / U Cluj.

Ce adversare poate întâlni CFR Cluj în preliminariile UEFA Conference League

CFR Cluj stă bine la capitolul coeficient european, astfel că va fi cap de serie în turul al 2-lea din preliminariile Conference League. Astfel, ardelenii vor întâlni un adversar mai slab cotat în prima „dublă” pentru calificarea în noua fază a ligii.

Iată lista posibililor adversari ai echipei lui Dan Petrescu, din turul al 2-lea:

  • Tirana KF (Albania)
  • Connah’s Quay (Țara Galilor)
  • Crusaders Belfast (Irlanda de Nord)
  • Puskás Akadémia (Ungaria)
  • Neftçi Baku (Azerbaidjan)
  • IF Elfsborg (Suedia)
  • Cherno More/CSKA Sofia (Bulgaria)
  • Progrès Niederkorn (Luxemburg)
  • Transinvest Vilnius (Lituania)

De asemenea, ardelenii vor fi cap de serie și în turul al 3-lea. De notat este faptul că, printre adversarii mai slab cotați, din punct de vedere al coeficientului, se numără și formații care i-ar putea da bătăi de cap lui Dan Petrescu:

Reclamă
Reclamă 4

CFR Cluj ar putea fi cap de serie și în play-off, însă acest lucru depinde de rezutlatele pe care alte formații le vor înregistra, în cadrul preliminariilor. Varianta în care echipa din Gruia nu ar fi cap de serie est una de coșmar pentru Dan Petrescu.

Lista posibililor adversari din play-off, în cazul în care CFR nu va fi cap de serie:

Totuși, toate calculele pot fi date peste cap de oficialii UEFA. În cazul în care reprezentanții forului European nu le vor acorda celor de la Corvinul licența pentru cupele europene, întreaga situație a participantelor, din România, în competițiile continentale se va schimba.

Reclamă

Concret, CFR Cluj ar urma să „avanseze” în turul 1 preliminar Europa League, Universitatea Craiova s-ar califica direct în preliminariile Conference League, iar locul al 4-lea din Liga 1 (Farul) va juca barajul pentru Europa, cu Oțelul sau U Cluj.

Cristi Balaj se întoarce la CFR Cluj!

Cristi Balaj se întoarce la CFR Cluj! După ce și-a anunțat demisia în urmă cu mai bine de o lună, fostul oficial s-a răzgândit și a decis să se întoarcă la echipa lui Neluțu Varga.

Decizia radicală luată de fostul arbitru a venit după eliminarea CFR-ului din Cupa României. Atunci, Balaj a spus că are nevoie de o pauză, după 0-4 cu Corvinul Hunedoara, echipa care avea să câștige competiția.

Potrivit informațiilor oferite de sport.ro, Cristi Balaj s-a înțeles cu Neluțu Varga și se va întoarce la CFR Cluj.

Astfel, patronul echipei din Gruia a rezolvat o problemă importantă, înainte de startul campaniei de calificare în cupele europene. Până la revenirea lui Balaj, Neluțu Varga a mai negociat cu Dani Coman, însă discuțiile nu s-au concretizat.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
0:15 26 iun.

Situaţie incredibilă la EURO 2024! Danemarca s-a calificat în optimi, după al nouălea criteriu de departajare

0:09 26 iun.

Anglia – Slovenia 0-0, Danemarca – Serbia 0-0! Clasament decis la ultimul criteriu de departajare în Grupa C! Cine s-a calificat

23:31

Slovacia – România, LIVE TEXT miercuri, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

23:31

Edi Iordănescu ştie ce se va întâmpla la Ucraina – Belgia, meci de maxim interes pentru România! Pronosticul oferit

23:19

Kylian Mbappe, surprins înjurându-l pe Robert Lewandowski! Ce s-a întâmplat la finalul meciului Franţa – Polonia

23:07

„Va mai face FCSB transferuri?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc. Care este tactica lui Gigi Becali

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și