Închide meniul

Concluziile lui Ilie Dumitrescu, după eliminarea FCSB-ului din Conference League: „Este un progres” + Ce şanse îi dă lui CFR Cluj la calificare

Viviana Moraru Publicat: 29 octombrie 2022, 16:57

Reclamă
Concluziile lui Ilie Dumitrescu, după eliminarea FCSB-ului din Conference League: „Este un progres + Ce şanse îi dă lui CFR Cluj la calificare

Ilie Dumitrescu, despre eliminarea FCSB-ului din Conference League

Ilie Dumitrescu este fostul jucător din "Generația de Aur" / Instagram Ilie Dumitrescu

Ilie Dumitrescu a tras concluziile, după ce FCSB a fost eliminată din Conference League. Fostul internaţional român susţine că parcursul european din acest sezon a reprezentat un progres pentru trupa roş-albastră. Cât despre CFR Cluj, „Mister” susţine că Dan Petrescu poate obţine calificarea în faza următoare a competiţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB a fost eliminată din Conference League, după remiza cu Anderlecht, scor 2-2. Roş-albaştrii au părăsit competiţia cu o etapă înainte de final, şi vor încheia grupa pe ultimul loc, chiar dacă mai au de disputat meciul cu West Ham.

Concluziile lui Ilie Dumitrescu, după ce FCSB a fost eliminată din Conference League

Ilie Dumitrescu a declarat că FCSB a acumulat o experienţă importantă în competiţiile europene, după acest sezon în care au înregistrat rezultate dezamăgitoare. Fostul internaţional susţine că trupa patronată de Gigi Becali are în acest moment un parcurs bun în campionat, care compensează dezamăgirea eliminării din Conference League.

La FCSB a fost un progres, un rezultat pozitiv. A fost greu de gestionat pentru FCSB meciurile din Liga 1, în contextul confruntărilor din Conference League. Au menajat jucătorii și s-au echilibrat mai greu. Parcursul recent din campionat a fost bun, au reușit un rezultat pozitiv și în Europa. Din Conference League s-au luat bani, dar s-a acumulat și o experiență europeană. Poate că e o experiență mai puțin bună, dar tot experiență este”, a declarat Ilie Dumitrescu.

În privinţa celor de la CFR Cluj, Ilie Dumitrescu este optimist. „Mister” susţine că trupa lui Dan Petrescu a înregistrat două rezultate incredibile cu Slavia Praga, care o păstrează în cursa pentru calificare, în ciuda dezastrului cu Sivasspor.

Reclamă

„CFR-ul a avut o săptămână bună, a scos maximum din dubla cu Slavia Praga. La Sivasspor au fost ceva probleme, dar pe un fond bun pe faza ofensivă. E clar că turcii au fost într-o seară excelentă. La meciul decisiv cu Ballkani cred că echipa va fi concentrată și va reuși să câștige, ca să aducă calificarea.

Dan Petrescu are rezultate foarte bune de cinci ani. A fost un moment mai puțin bun, pe început de sezon, la meciul cu Pyunik Erevan, când a fost un cutremur și în viața echipei. Dar momentul a fost gestionat foarte bine, e o artă să gestionezi și astfel de evenimente mai puțin bune. Acum e în lupta pentru titlu și cu șanse de calificarea în fazele superioare ale Conference League.

Petrescu are mentalitate de învingător, este un antrenor cu personalitate. Reușește o disciplinare și o subordonare tactică a jucătorilor. Mă întrebați dacă ar putea face minuni la națională… Petrescu, Hagi, Olăroiu, Răzvan Lucescu sunt antrenori de valoare, care pot ajuta mereu fotbalul românesc din postura de selecționeri”, a mai afirmat Ilie Dumitrescu.

Reclamă 4 / 0/3

Adrian Ilie a făcut praf jocul lui FCSB

Adrian Ilie a făcut praf jocul lui FCSB, după egalul, 2-2, cu Anderlecht. ”Totul e o întâmplare, jocul e neorganizat”, susține ”Cobra”.

Nu știu, ca echipă, un rezultat pozitiv, 2-2, chiar dacă nu are nicio șansă să se califice mai departe, dar ca joc, un joc foarte slab. De altfel, nu joacă de mai mult timp, nu de acum, un fotbal de calitate.

Dacă la CFR se vede că este o echipă agresivă, chiar dacă a pierdut cu 3-0, este o echipă solidă, dar la Steaua (n.r. FCSB) nu văd schimbări.

Să știi că aseară s-au apărat destul de bine, dar am impresia că este foarte greu să construiască, să-și creeze ocazii.

Impresia mea este că totul este o întâmplare. Inclusiv golul doi este o întâmplare. El exprimă jocul echipei. Neorganizat. Nu haotic.

Am impresia că acum ceva timp, când jucam la Steaua, m-am uitat la imagini de ansamblu de la un meci contra lui Anderlecht. Am văzut echipa Anderlecht-ului organizată bine. Și noi într-un hal fără de hal.

Adică, eu, Lăcătuș…Când exista o pasă lungă, fugeau doi sau trei… Nu știu cum putea să facă antrenorul advers o tactică împotriva noastră.

Reclamă

Pentru că noi, tactic, nu jucam. Cam același lucru l-am văzut și aseară. Nu joacă nimic din punct de vedere tactic. Mingea este rotundă? Mie mi se pare că nu-i așa la această echipă. Are peticele într-o altă parte”, a spu Adi Ilie, citat de fanatik.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și