Închide meniul

CFR Cluj – Adana Demirspor 1-1, CSKA Sofia – Sepsi 0-2. Românii păstrează speranţe importante la calificare!

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 27 iulie 2023, 22:23 / Actualizat: 11 octombrie 2023, 20:05

CFR Cluj – Adana Demirspor 1-1, CSKA Sofia – Sepsi 0-2. Românii păstrează speranţe importante la calificare!

SKA Sofia - Sepsi (20:00), CFR Cluj - Adana Demirspor (20:30) LIVE TEXT

Colaj Jucători Sepsi și CFR Cluj / Profimediaimages

CSKA Sofia – Sepsi 0-2, CFR Cluj – Adana Demirspor 1-1. Cele două echipe au reușit să obțină rezultate pozitive în prima manșă a celui de-al doilea tur preliminar al UEFA Conference League, iar cei de la Sepsi au luat poziția de favoriți la calificare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Formația pregătită de Liviu Ciobotariu a reușit să producă marea surpriză în Bulgaria. Covăsnenii nu au pornit partida din postura de favoriți, dar au reușit să se impună în fața bulgarilor, după o repriză secundă foarte bună. Golurile covăsnenilor au fost marcate de Păun, min 68 și de Varga, min 81. Pe cealaltă parte, CFR Cluj a obținut doar un rezultat de egalitate în Gruia, după ce i-au condus pe cei de la Adana Demirspor pe aproape toată durata partidei. Golurile au fost marcate de Betancor, în minutul 6 și de Stambouli, în minutul 77.

CFR Cluj s-a calificat în preliminariile UEFA Conference League după ce s-a clasat, în sezonul trecut, pe locul al 3-lea în play-off-ul Ligii 1. Totuși, fosta campioană a României a jucat și un baraj pentru cupele europene, acolo unde s-a impus în fața celor de la FC U Craiova 1948 cu scorul de 1-0. Pe cealaltă parte, Sepsi s-a calificat în cupele europene după ce a câștigat Cupa României, în fața celor de la U Cluj, cu scorul de 1-0.

CSKA Sofia – Sepsi 0-2, CFR Cluj – Adana Demirspor 1-1

Min 90 în CFR Cluj – Adana Demirspor: Final de meci în Gruia

Min 78 în CFR Cluj – Adana Demirspor: Ocazie mare pentru CFR! Șutul lui Camora a fost respins din fața porții

Reclamă

Min 77 în CFR Cluj – Adana Demirspor: Gol Adana! A marcat Stambouli, cu o execuție perfectă

Min 90 în CSKA Sofia – Sepsi: Final de meci în Bulgaria

Min 81 în CSKA Sofia – Sepsi: GOOOL Sepsi! Roland Varga a înscris cu o execuție superbă, după o gafă uriașă a portarului

Reclamă 4 / 0/3

Min 68 în CSKA Sofia – Sepsi: GOOOL Sepsi! A marcat Păun, după un contra-atac al covăsnenilor

Min 45 în CFR Cluj – Adana Demirspor: Pauză în Gruia

Min. 46 în CSKA Sofia – Sepsi: a început a doua repriză

Min. 45 în CSKA Sofia – Sepsi: Pauză în capitala Bulgariei

Min 41 în CSKA Sofia – Spesi: Ocazie mare pentru Sepsi! Portarul bulgarilor a parat excelent șutul lui Ștefănescu

Min. 9 în CFR Cluj – Adana: Ocazie CFR Cluj! Manea reia din voleu, însă mingea trece puţin pe lângă poartă.

Min. 6 în CFR Cluj – Adana: GOOOL CFR Cluj! Ardelenii au deschis scorul prin Jefte Betancor! Camora a centrat pe jos, iar Betancor a deviat mingea din 6 metri.

Reclamă

Min. 5 în CFR Cluj – Adana: Ocazie pentru turci! Belhanda trage de la marginea careului, însă Sava scoate în corner.

Min 28 în CSKA Sofia – Sepsi: Ocazie pentru Sepsi! Dumitrescu a trimis o centrare în careu, la care apărarea bulgarilor a avut emoții

Min 27 în CSKA Sofia – Sepsi: Prima ocazie a meciului! Jucătorii lui CSKA au trimis mingea, cu capul, pe lângă poarta lui Niczuly

Min 1: A început meciul de la Sofia

Echipele de start:

CSKA Sofia: Busatto – Mahmutovic, Koch, Cordoba – Turitsov, Carreaza, Lindseth, Vion – Heintz – Phaeton, Nazon

Rezerve: Orlinov, Evtimov – Sanyang, H. Petrov, Shopov, Shaghoyan, Chorbadzhiyski, Donchev, Antonov, Papazov, Estrada

Antrenor: Sasha Ilic

Sepsi: Niczuly – Aganovic, D. Ciobotariu, M. Bălașa, Dumitrescu – Alimi, N. Păun – M. Ștefănescu, C. Matei, I. Gheorghe – Safranko

Rezerve: D. Moldovan, Gedo – Damașcan, Oroian, Francisco Junior, Oteliță, A. Nistor, Kallaku, Ninaj, R. Varga, Rondon

Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: „Balgarska Armia” (Sofia)
Arbitru: Jochem Kamphuis (Olanda)

Echipe de start în CFR Cluj – Adana Demirspor

CFR Cluj: Sava – Kresic, Ajeti, Morgan – Manea, Cvek, Tachtsidis, Avounou, Camora – Bîrligea, Jefte Betancor

Rezerve: Bălgrădean, Hindrich, Krasniqi, Filip, Deac, Yeboah, Otele, Mogoș, Țîru, Lucaci, Fica
Antrenor: Andrea Mandorlini

Adana Demirspor: Karacic – Svensson, Manev, Guler, Rodrigues – Stambouli, Akbaba – Yusuf San, Belhanda, Akintola – Ndiaye

Rezerve: Ozbir, Cokcali, Dursun, Gravillon, Aydogan, Burak, Gulbrandsen, Tokoz, Nani, Erdogan
Antrenor: Patrick Kluivert

Câștigătoarea Cupei României va debuta în preliminariile Conference League împotriva celor de la CSKA Sofia, în deplasare. Covăsnenii sunt cotați cu a doua șansă la calificare, având în vedere că formația de la sud de Dunăre are mai multă experiență în cupele europene.

Lotul bulgarilor este cotat la 20,89 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. Bulgarii au o serie de jucători cotați la 1,5 milioane de euro care pot pune probleme oricând echipei patronate de Laszlo Dioszegi.

Pe cealaltă parte, covăsnenii au o echipă cotată la 15,11 milioane de euro. Cel mai scump jucător din lotul lui Liviu Ciobotariu este portarul formației, Roland Niczuly. Goalkeeper-ul de 27 de ani este cotat la 1,4 milioane de euro.

În sezonul trecut, bulgarii au terminat campionatul pe locul al 2-lea, după ce au pierdut titlul în fața rivalei Ludogorets Razgrad. De asemenea, tot în stagiunea precedentă, CSKA Sofia a ajuns până în play-off-ul UEFA Conference League, acolo unde a fost eliminată de Basel, cu scorul de 1-2 la general.

Sepsi a terminat sezonul trecut de Liga 1 pe poziția a 6-a, în play-off. Și covăsnenii au luptat, în stagiunea precedentă, pentru un loc în grupele Conference League, dar au fost eliminați în turul al 3-lea de formația suedeză Djurgarden cu scorul de 6-2, la general.

Câștigătoarea din această dublă se va califica în turul 3 preliminar al UEFA Conference League și va întâlni învingătoarea dintre Torpedo Kutaisi și Aktobe.

CFR Cluj întâlnește vedetele lui Adana Demirspor la Cluj

Min 1: A început partida din Gruia

Echipe de start:

CFR Cluj: Sava – Kresic, Ajeti, Morgan – Manea, Cvek, Tachtsidis, Avounou, Camora – Bîrligea, Jefte Betancor

Rezerve: Bălgrădean, Hindrich, Krasniqi, Filip, Deac, Yeboah, Otele, Mogoș, Țîru, Lucaci, Fica
Antrenor: Andrea Mandorlini

Adana Demirspor: Karacic – Svensson, Manev, Guler, Rodrigues – Stambouli, Akbaba – Yusuf San, Belhanda, Akintola – Ndiaye

Rezerve: Ozbir, Cokcali, Dursun, Gravillon, Aydogan, Burak, Gulbrandsen, Tokoz, Nani, Erdogan
Antrenor: Patrick Kluivert

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”
Arbitru: Elchin Masiyev (Azerbaijan)

Fosta campioană a României are o misiune foarte dificilă pe teren propriu. Clujenii o întâlnesc pe Adana Demirspor, formație care a ocupat, în sezonul trecut, locul al 3-lea în campionatul din Turcia.

Întreg lotul al celor de la Adana Demirspor valorează 42,2 milioane de euro, de două ori mai mult decât cel al formației pregătite de Andrea Mandorlini. Cel mai important jucător din lotul turcilor este Henry Onyekuru. Totuși, fotbalistul nu poate juca în preliminariile Conference League.

Astfel, clujenii au un motiv de bucurie, dar Adana mai are și alți fotbaliști care le pot cauza probleme ardelenilor. Un alt jucător cu nume mare, venit recent în campionatul din Turcia, este Nani, fotbalist care a fost coleg cu Crisitano Ronaldo la Manchester United.

Pe cealaltă parte, lotul celor de la CFR Cluj este cotat la 20,5 milioane de euro. Cel mai scump jucător din lotul lui Andrea Mandorlini este Cristi Manea, care este cotat la 3,5 milioane de euro.

Clujenii pleacă cu a doua șansă la calificare, chiar dacă prima partidă a „dublei” se va juca la Cluj. Astfel, elevii lui Andrea Mandorlini trebuie să facă o prestație bună pe teren propriu, pentru a spera la calificarea în turul 3 preliminar. Câștigătoarea din această dublă se va duela pentru un loc în play-off-ul competiției cu învingătoarea dintre Osjiek și Zalaegerszeg.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:45 LIVE VIDEOSorana Cîrstea – Iga Swiatek se joacă ACUM. Duel de foc cu numărul 1 WTA pentru un loc în optimile de la Madrid 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” Vezi toate știrile
Citește și