Închide meniul

Cu cine joacă Sepsi în play-off-ul Conference League! Câţi bani au încasat covăsnenii pentru calificarea istorică

Viviana Moraru Publicat: 17 august 2023, 21:10

Reclamă
Cu cine joacă Sepsi în play-off-ul Conference League! Câţi bani au încasat covăsnenii pentru calificarea istorică

Bodo/Glimt - Sepsi LIVE TEXT

Jucătorii celor de la Sepsi, în timpul unui meci/ Profimedia

S-a aflat cu cine joacă Sepsi în play-off-ul Conference League. Covăsnenii vor avea parte de un dublă „de foc” şi se vor confrunta cu Bodo/Glimt pentru un loc în grupele celei de-a treia competiţii inter-cluburi din Europa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sepsi s-a calificat în play-off-ul Conference League după ce a eliminat-o pe Aktobe. Covăsnenii s-au impus cu 1-0 în deplasare, după remiza din tur, scor 1-1. Golul decisiv a fost marcat de Nicolae Păun, din pasa lui Marius Ştefănescu.

Cu cine joacă Sepsi în play-off-ul Conference League

Pentru a obţine o calificare istorică în grupele Conference League, Sepsi va avea o misiune infernală. Trupa lui Liviu Ciobotariu se va duela cu Bodo/Glimt, vicecampioana din Norvegia.

Norvegienii au spulberat-o pe Pyunik Erevan, în turul trei preliminar din Conference League. Bodo/Glimt s-a impus cu scorul categoric de 3-0, atât în tur cât şi în partida retur.

În sezonul trecut din prima ligă din Norvegia, Bodo/Glimt s-a clasat pe locul secund, după campioana Molde. În stagiunea precedentă, Bodo/Glimt a evoluat în grupele Europa League, terminând pe poziţia a treia, după Arsenal şi PSV Eindhoven.

Reclamă

Ulterior, viitoarea adversară a celor de la Sepsi a fost retrogradată în şaisprezecimile Conference League, de unde a fost eliminată de Lech Poznan.

Pentru calificarea în premieră în play-off-ul Conference League, Sepsi va fi răsplătită cu suma considerabilă de 750.000 de euro. În cazul în care vor trece şi de Bodo/Glimt, covăsnenii vor da un adevărat „tun financiar” şi vor încasa suma de aproape 3 milioane de euro.

Care sunt premiile din Conference League:

Reclamă 4 / 0/3
  • Turul 3 preliminar: 550.000 de euro
  • Play-off: 750.000 de euro
  • Grupe: 2.940.000 de euro
  • O victorie în grupe: 500.000 de euro
  • Un egal în grupe: 166.000 de euro
  • Locul 1 în grupă: 600.000 de euro
  • Locul 2 în grupă: 325.000 de euro
  • Calificare în optimi: 300.000 de euro
  • Calificare în sferturi: 1.000.000 de euro
  • Semifinale: 2.000.000 de euro
  • Calificarea în finală: 3.000.000 de euro
  • Campioana: 5.000.000 de euro

Sepsi a învins-o pe Aktobe cu 1-0

Sepsi s-a calificat în play-off-ul Conference League, învingând în deplasare echipa din Kazahstan Aktobe, scor 1-0, în manşa secundă a turului trei preliminar. În meciul tur, scorul a fost 1-1.

Meciul de la Aktobe, dintre vicecampioana Kazahstanului şi Sepsi a început cu cele două echipe tatonându-se. Safranko şi-a reglat tirul în minutul 27, cu o lovitură de cap pe lângă poarta, iar minutul 29 a adus cea mai mare ocazie de până atunci, China a şutat din careu, dar Niczuly a avut o intervenţie extraordinară, scoţând în corner. Pe final de repriză, minutul 42, Safranko a scăpat singur cu Pokatilov, dar portarul gazdelor l-a blocat pe slovac, iar lobul de la distanţă al lui Alimi nu a prins spaţiul porţii.

Sepsi a trecut pe lângă gol în minutul 61, când Pokatilov a intervenit salutar la şutul lui Nicolae Păun. În minutul 66, acelaşi Nicolae Păun a înscris cu o lovitură de cap la un corner şi Sepsi deschidea scorul. Până la final, gazdele nu au reuşit să înscrie, chiar dacă Andres Dumitrescu a avut o intervenţie foarte bună în minutul 90+6, scoţând mingea din faţa lui Gadrani şi Sepsi merge în play-off-ul Conference League. Viitoarea adversară a lui Sepsi va fi echipa norvegiană Bodo/Glimt.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și