Închide meniul

Dan Petrescu a găsit explicaţii pentru chinul din Andorra: „A fost greu! Nu prea respirai!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 29 iulie 2022, 18:12

Reclamă
Dan Petrescu a găsit explicaţii pentru chinul din Andorra: „A fost greu! Nu prea respirai!

Dan Petrescu a găsit explicaţii pentru chinul din Andorra

Dan Petrescu, în timpul unui meci de fotbal / Hepta

Dan Petrescu a găsit explicaţii pentru chinul din Andorra. CFR Cluj a obţinut calificarea în turul al treilea preliminar din Conference League după o evoluţie modestă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dan Petrescu spune că drumul, dar şi temperatura ridicată din Andorra au făcut ca CFR Cluj să aibă o prestaţie modestă cu Inter Escaldes.

Dan Petrescu a găsit explicaţii pentru chinul din Andorra

Şi dus şi întors a fost greu: 10 ore dus, 10 ore întors. Nu e uşor. A fost cea mai lungă deplasare în Europa pe care am avut-o. În Kazahstan a fost cea mai lungă, dar atunci ne-am dus 5 ore la hotel şi a fost ok. A fost o deplasare lungă, grea, o zonă frumoasă, căldură, nu prea respirai, era vânt. Nu a fost uşor, dar cel mai important este că ne-am calificat. Asta contează.

Eu mă aşteptam la probleme, jucătorii nu se aşteptau. Eu mă aştept mereu la probleme când studiez un adversar. Asta mi-a sps şi Feher înainte de retur, că era suspendat, că în Andorra o să fie altfel meciul decât în România pentru că aerul o să fie greu. Ei s-au bazat foarte mult pe meciul de acasă. Cred că toate echipele din Europa vor să ajungă mai mult în grupe şi după aceea se vor concentra în campionat sută la sută. Acum văd şi ei cât de greu e să joci pe două fronturi. Sunt convins că vor fi schimbări foarte mult în clasament”, a spus Dan Petrescu într-o conferinţă de presă.

Câți bani a încasat CFR Cluj după calificarea în turul 3 preliminar din Conference League

CFR Cluj a încasat o sumă răsunătoare după calificarea în turul 3 preliminar din Conference League. Campioana României a trecut de Inter Escaldes în turul 2, cu 4-1 la general. În manșa retur din Andorra, ardelenii au obținut doar o remiză, scor 1-1.

Reclamă

CFR a dat o lovitură financiară după ce și-a asigurat locul în turul 3 din preliminariile Conference League.

Clubul din Gruia va primi de la UEFA 550.000 de euro. Dacă va ajunge în play-off-ul competiției, CFR va mai încasa 200.000 de euro. În cazul în care nu se va califica în grupele Conference League, ardelenii vor primi un bonus de consolare în valoare de 250.000 de euro.

Bonusul respectiv va fi acordat doar echipelor din preliminariile Conference League aflate pe ruta campioanelor – care au început sezonul în preliminariile Champions League.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru un loc în play-off, CFR Cluj va da piept cu campioana Belarusului, Șahtior Soligorsk.

Cine este Şahtior Soligorsk, adversara lui CFR Cluj din turul 3 preliminar al Conference League

Şahtior Soligorsk este adversara lui CFR Cluj, din turul trei preliminar din Conference League. Campioana din Belarus a fost şi ea eliminată în preliminariile Champions League, la fel ca trupa lui Dan Petrescu.

CFR Cluj se va duela cu Şahtior Soligorsk, pentru un loc în play-off-ul Conference League. Adversara clujenilor a beneficiat de statutul de „lucky loser”, după eliminare din primul tur preliminar de Champions League, şi astfel nu a mai fost nevoită să dispute o dublă pentru calificare în turul trei din Conference League.

Şahtior Soligorsk a devenit campioană în Belarus, în sezonul trecut. În actuala ediţie de campionat, se află pe locul 4, cu 27 de puncte, după 14 etape.

În primul tur preliminar de Champions League, de unde CFR Cluj a fost eliminată ruşinos de Pyunik Erevan, Şahtior Soligorsk a fost învinsă de Maribor, după 0-0 în tur, şi 0-2, în returul din Belarus.

Lotul lui Şahtior Soligorsk este cotat la 12.8 milioane de euro, iar cel mai scump jucător este atacantul Dembo Darboe, evaluat la 2.5 milioane de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.co.uk. De asemenea, adversarii CFR-ului sunt pregătiţi de un antrenor rus, Sergey Tashuev

Şahtior Soligorsk a câştigat trei titluri de campioană, în 2021, 2020 şi 2005. De asemenea, viitoarea adversară a clujenilor a mai câştigat trei cupe ale Belarusului, ultima în 2019.

Reclamă

Meciul tur ar urma să se dispute pe 4 august, iar returul o săptămână mai târziu, pe 11 august.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
0:15
VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00)
23:57 Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!” 22:55 „Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe 22:45 „Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu 22:37 Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi” 22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:16 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA Vezi toate știrile
Citește și