Închide meniul

Dan Petrescu, în depresie după CFR Cluj – Şahtior Soligorsk 1-0: „Sunt praf! E o victorie tragică!”

Dragoș Vasile Publicat: 11 august 2022, 23:30

Reclamă
Dan Petrescu, în depresie după CFR Cluj – Şahtior Soligorsk 1-0: „Sunt praf! E o victorie tragică!

Dan Petrescu, CFR Cluj

Dan Petrescu, reacţie nervoasă / Mediafax Foto / Flaviu Buboi via Hepta

Dan Petrescu a fost băgat în depresie după CFR Cluj – Şahtior Soligorsk 1-0. „Bursucul” a dezvăluit că Gabriel Debeljuh nu va mai juca în 2022, după ce s-a accidentat. De asemenea, antrenorul se plânge de programul încărcat al campioanei României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dan Petrescu a amintit de problemele de lot pe care le are şi a explicat că, deşi echipa sa s-a calificat în play-off-ul Conference League, nu se poate bucura.

Dan Petrescu, în depresie după CFR Cluj – Şahtior Soligorsk 1-0

„Am jucat cu campioana din Belarus, o echipă foarte bună, nicio diferență între noi și ei. Am înscris în prima repriză, când am fost mai buni și am avut un portar bun. Avem o veste tristă, foarte tristă, d-aia sunt praf. În toate meciurile câștigate a trebuit să plătim ceva, ba penalty, ba am terminat în 10 oameni.

Acum am pierdut un jucător, din ce am înțeles are ceva la încrucișate, cred că 6 luni va fi out Debeljuh. N-am cum să fiu fericit. E foarte greu să-l înlocuim pe golgheterul nostru, mai ales acum, când nu mai găsim atacanți. Victoria e importantă, dar peste două zile avem meci. Să vedem ce jucători recuperăm în atac, suntem foarte subțiri.

Jucătorii au făcut diferența, nu eu. Azi au câștigat, bravo lor, dar n-am cum să fiu fericit, v-am zis. Dacă vom fi în grupe toate trei, ar fi un rezultat fantastic pentru România, dar să vedem dacă putem toate trei.

Reclamă

Maribor a jucat cu Soligorsk, am văzut cele două meciuri. E o echipă bună. Acasă au mulți spectatori, au jucători de atac foarte buni, chiar nu știu cum au pierdut cu Helsinki, trebuie să văd meciurile. Poate finlandezii au echipă mai bună, dar nu mă așteptam. Eram sigur că jucăm în Finlanda. Vor fi două meciuri grele, dar sunt supărat că avem multe meciuri și trebuie să schimb iar 10 jucători.

Supărarea după meciul cu armenii a fost mult prea mare. Lumea credea că nu ne revenim, dar am reușit. Trebuie să ajungem în grupe, e clar, dar sperăm să nu mai pierdem jucători. Asta e și din cauză că jucăm prea mult, 11 meciuri într-o lună, cele mai multe din Europa 100%. CFR are cele mai multe meciuri și s-a văzut asta. Unde s-a mai întâmplat pe planeta asta?”, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă.

CFR Cluj – Maribor, în play-off-ul Conference League

CFR Cluj – Maribor este duelul din play-off-ul Conference League. După ce a trecut de Şahtior Soligorsk, scor 1-0 la general, echipa lui Dan Petrescu va înfrunta campioana Sloveniei pentru calificarea în grupele competiţiei.

Reclamă 4 / 0/3

18 și 25 august sunt datele în care sunt programate meciurile din play-off-ul Conference League. CFR Cluj va avea o „dublă” de foc cu slovenii.

Maribor este una dintre cele mai titrate echipe din Slovenia. Are 16 titluri și nouă cupe. În istoria sa, cea mai bună performanță europeană a fost câștigarea Cupei UEFA Intertoto, în 2006.

Viitoarea adversară a ardelenilor este obşinuită cu grupele europene. A ajuns ultima oară în grupele UEFA Champions League, în 2017. De asemenea, a mai bifat prezenţe în grupele Europa League, în 2012 şi 2014.

Slovenii și-au început sezonul european în turul 1 preliminar din UEFA Champions League. S-a întâlnit cu Șahtior Soligorsk, adversara lui CFR Cluj din Conference League, pe care a eliminat-o cu 2-0 la general. În turul doi, Maribor a fost eliminată de Sherif Tiraspol şi a „retrogradat” în preliminariile Europa League.

În Europa League, Maribor a pierdut „dubla” cu HJK Helsinki din turul 3 preliminar al Europa League, scor 0-3 la general.

Viitorul lui Dan Petrescu la CFR Cluj, lămurit de oficialii campioanei României

Viitorul lui Dan Petrescu la CFR Cluj a fost lămurit de oficialii campioanei României înaintea meciului retur cu Șahtior Soligorsk, din Gruia.

Cristi Balaj, președintele formației ardelene, a asigurat că “Bursucul” va continua pe banca tehnică indiferent de deznodământul din această seară.

Reclamă

“Nu s-a discutat un asemenea subiect în cadrul clubului. Nu avem discuții cu niciun alt antrenor. Pentru noi, Dan Petrescu e antrenorul echipei.

Nu s-a analizat un asemenea subiect și dacă ei (n.r. – Dan Petrescu și Neluțu Varga) ar fi discutat separat un asemenea subiect, precis aș fi fost informat. Acum ne concentrăm doar să ne calificăm”, a spus Cristi Balaj, pentru Digi Sport.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea 10:38 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). „Păunii”, la ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 10:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 10:06 „Aștept să îmi termin contractul” Daniel Oprița vrea să plece de la CSA Steaua! Cu ce echipe negociază 9:56 FotoGabi Tamaș și-a dezvăluit „rețeta pentru mahmureală”. Tactica prin care reușea să se pună rapid pe picioare 9:44 „Ce interes după acest meci?” Mihai Popescu, mesaj despre transferul la FCSB după 1-4 cu Sepsi! S-a prăbușit și a răspuns sincer 9:25 Anghel Iordănescu împlinește 74 de ani. Mesaj plin de emoție primit de la Edi Iordănescu: „Tată și cel mai bun prieten!” 9:17 „Nu mai vorbiți că sunt dinamovist” Mircea Rednic a răbufnit după a primit o întrebare legată de Dinamo! Vezi toate știrile
Citește și