Închide meniul

Dan Petrescu nu e mulțumit nici după ce LPF a amânat meciul lui CFR Cluj din Liga 1: „Nu știu dacă e bine!”. Ce a spus înaintea partidei cu Maribor

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 24 august 2022, 21:57

Dan Petrescu nu e mulțumit nici după ce LPF a amânat meciul lui CFR Cluj din Liga 1: „Nu știu dacă e bine!. Ce a spus înaintea partidei cu Maribor

Dan Petrescu, CFR Cluj

Dan Petrescu, reacţie nervoasă / Mediafax Foto / Flaviu Buboi via Hepta

Dan Petrescu nu e mulțumit nici după ce LPF a amânat meciul lui CFR Cluj din Liga 1, contra lui FC Hermannstadt, programat inițial duminica trecută. Șefii de la Ligă au luat această hotărâre după solicitările făcute de echipele românești care evoluează în play-off-ul UEFA Conference League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă LPF i-a dat dreptate și a reprogramat meciurile din weekend, Dan Petrescu tot nu a fost pe deplin mulțumit înaintea partidei decisive cu Maribor. Confruntarea din Gruia se va disputa joi, de la ora 20:00, și va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Dan Petrescu nu e mulțumit nici după ce LPF a amânat meciul lui CFR Cluj din Liga 1

La conferința premergătoare meciului retur din play-off-ul Conference League, „Bursucul” a recunoscut că nu este sigur dacă pauza prelungită din ultimele zile îi va ajuta pe elevii săi la meciul cu Maribor.

Declarația antrenorului campioanei surprinde, ținând cont că în ultima perioadă a criticat LPF în repetate rânduri pentru că nu amână meciurile din Liga 1 astfel încât să „aerisească” programul formațiilor care reprezintă România în cupele europene.

„Ne-am odihnit. Asta nu știu dacă e bine. Vedem, cu această pauză a trebuit să le dau câteva zile libere. N-am avut o zi liberă de când am început campionatul. După care, ieri și azi am încercat să-i aduc înapoi concentrați. După zilele libere, jucătorii se relaxează prea mult.

Reclamă

Aș vrea să răspund la întrebarea asta (n.r – dacă este bine că meciul din Liga 1 a fost amânat), mâine, după meci. Bine?”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă.

Dan Petrescu a vorbit și despre Maribor și a ajuns la concluzia că meciul din Gruia va fi echilibrat, iar calificarea se va decide în urma unei execuții individuale.

„Pentru mine, mereu cel mai important meci e meciul următor. E play-off, ambele echipe vor să ajungă în grupe. Presiunea e mare pe ambele echipe. Maribor e campioana Sloveniei și orice echipă campioană are mentalitate de învingători. Ei trec printr-o perioadă mai slabă, dar de când a venit noul antrenor nu au pierdut. Au făcut două egaluri după două meciuri bune și e clar că noul antrenor a adus o organizare mai bună, un joc mai bun pe apărare și pe faze fixe.

Reclamă 4 / 0/3

Petrescu a lăudat-o la scenă deschisă pe Maribor, înaintea meciului decisiv din play-off-ul Conference League

Par mult mai pragmatici, mai bine organizați și e clar că și pentru ei e foarte important acest meci. Au 15 jucători care au jucat sau joacă pe la echipe naționale, U21, U19, echipa mare, și ale Sloveniei, și ale Croației. Fotbalul din Slovenia e foarte avansat, știm și noi ce jucători sunt în Europa din Slovenia. Va fi un meci care pe care. Cum ați văzut și ieri în Champions League cu Steaua Roșie și Qarabag, două greșeli mari au făcut să fie eliminați. Cine va greși, va ieși din competiție.

Sper să fim concentrați pentru că cei de la Maribor, chiar dacă au jucat duminică, au echipă foarte tânără. În afară de Kronaveter, care e căpitanul echipei, au jucători de 22, 23, 24 de ani. Ei ar putea juca mereu 3 meciuri pe săptămână. Într-un fel i-a ajutat pe ei meciul ăsta, pentru că au lucrat puțin și la omogenitate. Au un ’11’ de bază foarte bun și veți vedea un meci foarte echilibrat și cred că se va decide cu o execuție”, a mai declarat Petrescu.

Dan Petrescu s-a plâns în engleză după Maribor – CFR Cluj 0-0: “Incredibil!”

Declarația lui Dan Petrescu din această seară vine în contradicție cu ce spunea în urmă cu o săptămână, în legătură cu calendarul extrem de aglomerat al lui CFR Cluj:

“Am avut 4 remize în Europa în cupele europene până acum și cred că rezultatul de astăzi a fost unul corect. Cred că Maribor s-a apărat bine, a fost agresivă, în timp ce noi ne-am pierdut principalul atacant (n.r. – Gabriel Debeljuh) cu o accidentare suferită în urmă cu o săptămână. Iar când îți pierzi atacantul de bază, nu e deloc ușor să marchezi.

(N.r. – Meciul retur va fi diferit?). Vom vedea. Problema e că avem prea multe meciuri. Am jucat 13 meciuri în 40 de zile, incredibil! Suntem echipa cu cele mai multe meciuri disputate în această perioadă, din întreaga lume. E dificil pentru noi. Acum urmează o deplasare în România (n.r. – în campionat, cu FC Hermannstadt), apoi ne întoarcem la Cluj să jucăm cu Maribor.

În primul rând trebuie să văd dacă am jucători apți pentru că acum am pierdut încă un jucător important (n.r. – Nana Boateng). Am vândut un jucător important, altul s-a accidentat, iar jucătorii importanți sunt greu de înlocuit. Boateng a fost cel mai important jucător al nostru în sezonul precedent, iar acum s-a accidentat. Este o mare problemă pentru noi”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă de după Maribor – CFR Cluj 0-0.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 Vezi toate știrile
Citește și