Închide meniul
Video

Dan Petrescu s-a descătuşat şi vrea trofeul Conference League: „Să ajungem în finală, orice este posibil!”. De ce nu cere primă pentru calificarea în play-off

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 3 noiembrie 2022, 23:32 / Actualizat: 8 noiembrie 2022, 20:59

Dan Petrescu s-a descătuşat şi vrea trofeul Conference League: "Să ajungem în finală, orice este posibil!"

Dan Petrescu, în play-off-ul Conference League / Antena Sport

Dan Petrescu s-a descătuşat după calificarea în „primăvara” europeană şi vrea trofeul Conference League. Antrenorul lui CFR Cluj a declarat, după victoria cu Ballkani, scor 1-0, că îşi doreşte să joace finala competiţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Bursucul” a fost euforic la conferinţa de presă. A ajutat-o pe campioana României să obţină accederea în play-off-ul Conference League.

Dan Petrescu s-a descătuşat şi vrea trofeul Conference League

CFR Cluj a obţinut 10 puncte grupa G. A avut 3 victorii, o remiză şi două înfrângeri. Sivasspor a terminat pe primul loc.

Acum o să încerc să mergem cât mai departe în această competiţie, 100%. Indiferent ce adversari vor veni, sunt convins că sunt adversari de top. Dar dacă tot am ajuns acolo, trebuie să încercăm să ajungem cât mai departe. Exact cum am făcut cu Sevilla, când am pierdut doar din cauza golului din deplasare.

Sper să ajungem în finală sau în semifinale. Orice este posibil acum, mai ales că s-a format un grup bun, sper să facem rezultate. Dar Europa gata, o lăsăm, trebuie să ne concentrăm la campionat şi la Cupă.

Reclamă

De ce să nu încercăm? Noi vom încerca să ajungem cât mai sus. Dacă cu Sevilla am jucat de la egal la egal şi după au câştigat Europa League… nu vrem să ne facem de râs, dar sper să nu cădem cu nu ştiu cine. Măcar să avem o şansă”, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă.

Victoria cu Ballkani i-a mai adus lui CFR Cluj un milion de euro în conturi. Încasările campioanei României, în acest sezon european, ajung să depăşească 6 milioane de euro.

Data trecută, în Europa League, nu vreau să spun câţi bani, dar au fost foarte mulţi. Acum în Conference cred că sunt bani foarte mulţi. Bravo lor, la jucători, au adus bani pentru club. Sper să primească şi ei o primă din partea patronului. Eu nu vreau nicio primă, dacă le dă lor eu sunt cel mai fericit. Mă bucur pentru că e o performanţă pentru fotbalul românesc„, a mai spus antrenorul campioanei României.

Reclamă 4 / 0/3

Premiile acordate în Conference League:

  • calificare în grupe: 2,94 milioane de euro
  • victorie în grupe: 500.000 de euro
  • egalul în grupe: 166.000 de euro
  • primul loc în grupă: 650.000 de euro
  • locul 2 în grupă: 300.000 de euro
  • calificare în optimi: 600.000 de euro
  • calificare în sferturi: 1 milion de euro
  • calificare în semifinale: 2 milioane de euro
  • calificare în finală: 3 milioane de euro
  • campioana: 2 milioane de euro

Ce adversari poate avea CFR Cluj în play-off-ul Conference League

CFR Cluj şi-a asigurat astfel biletele pentru faza următoare a UEFA Conference League. Deţinătoarea ultimelor cinci titluri din România se va duela cu o echipă care a terminat pe poziţia a treia în grupele Europa League.

Astfel, gruparea din Gruia poate da peste Lazio în play-off. Echipa lui Radu Ştefan a făcut parte dintr-o grupă incredibilă, în care toate echipele au avut 8 puncte. Feyenoord şi Midtjylland au rămas în Europa League, în timp ce italienii au „retrogradat” în Conference League.

La tragerea la sorţi, CFR Cluj poate da şi peste Sheriff Tiraspol. Moldovenii au fost pe locul trei într-o grupă în care Real Sociedad şi Manchester United au adunat 15 puncte. Anul trecut, Sheriff a reuşit una dintre cele mai mari surprize din istorie şi a învins-o pe Real Madrid în Champions League.

După primele meciuri ale serii din Europa League, pe locurile 3 în grupele G şi H au încheiat Qarabag, respectiv Trabzonspor. Ambele pot ajunge să se dueleze cu jucătorii lui Dan Petrescu.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și