Închide meniul
UPDATE

Ce adversari poate avea CFR Cluj în play-off-ul Conference League. Lazio, „sperietoare” pentru Dan Petrescu. Lista completă

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 noiembrie 2022, 0:35

Ce adversari poate avea CFR Cluj în play-off-ul Conference League. Lazio, „sperietoare pentru Dan Petrescu. Lista completă

Neluţu Varga are o variantă de lux dacă Petrescu va pleca de la echipă

Dan Petrescu mai are un an contract cu CFR Cluj / Profimediaimages

S-a aflat ce adversari poate avea CFR Cluj în play-off-ul UEFA Conference League. Campioana României s-a calificat, după trei ani de aşteptare, în „primăvara” europeană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A fost sărbătoare în Gruia după CFR Cluj – Ballkani, scor 1-0, ultimul meci din grupa G. Echipa lui Dan Petrescu a terminat pe poziţia secundă şi şi-a îndeplinit obiectivul. A avut 10 puncte, cu unul mai puţin decât Sivasspor. Slavia Praga a fost pe locul 3, iar Ballkani a fost „lanterna roşie”.

Ce adversari poate avea CFR Cluj în play-off-ul Conference League

Update 23.45: S-au aflat toate echipele cu care se poate întâlni CFR Cluj în play-off. La tragerea la sorţi, campioana României poate întâlni: Sheriff Tiraspol, Lazio, Qarabag, Trabzonspor, Bodo/Glimt, AEK Larnaca, Ludogorets sau Braga.

CFR Cluj şi-a asigurat astfel biletele pentru faza următoare a UEFA Conference League. Deţinătoarea ultimelor cinci titluri din România se va duela cu o echipă care a terminat pe poziţia a treia în grupele Europa League.

Astfel, gruparea din Gruia poate da peste Lazio în play-off. Echipa lui Radu Ştefan a făcut parte dintr-o grupă incredibilă, în care toate echipele au avut 8 puncte. Feyenoord şi Midtjylland au rămas în Europa League, în timp ce italienii au „retrogradat” în Conference League.

Reclamă

La tragerea la sorţi, CFR Cluj poate da şi peste Sheriff Tiraspol. Moldovenii au fost pe locul trei într-o grupă în care Real Sociedad şi Manchester United au adunat 15 puncte. Anul trecut, Sheriff a reuşit una dintre cele mai mari surprize din istorie şi a învins-o pe Real Madrid în Champions League.

După primele meciuri ale serii din Europa League, pe locurile 3 în grupele G şi H au încheiat Qarabag, respectiv Trabzonspor. Ambele pot ajunge să se dueleze cu jucătorii lui Dan Petrescu.

Suma uriaşă pe care CFR Cluj a câştigat-o în Conference League

Campioana României a strâns o sumă imensă după ce a terminat pe locul al doilea în grupa din Conference League.

Reclamă 4 / 0/3

CFR a câştigat peste 8.500.000 de euro pentru performanţa de a fi ajuns în primăvara europeană. Mai exact, a încasat 8.661.000. Suma de 3.730.000 de euro a fost primită drept bonus pentru coeficientul european. CFR Cluj va juca în playoff-ul Conference League cu echipe venite din Europa League. CFR Cluj a terminat pe locul al doilea într-o grupă cu Sivasspor, Slavia Praga şi Ballkani. CFR Cluj a reuşit două victorii cu Slavia Praga şi o remiză şi o victorie cu Ballkani.

Premiile acordate în Conference League:

  • calificare în grupe: 2,94 milioane de euro
    victorie în grupe: 500.000 de euro
    egalul în grupe: 166.000 de euro
    primul loc în grupă: 650.000 de euro
    locul 2 în grupă: 300.000 de euro
    calificare în optimi: 600.000 de euro
    calificare în sferturi: 1 milion de euro
    calificare în semifinale: 2 milioane de euro
    calificare în finală: 3 milioane de euro
    campioana: 2 milioane de euro

Ultima dată când CFR Cluj a trecut de grupele unei competiții europene a fost în sezonul 2019-2020, când a ieșit dintr-o grupă cu Celtic, Rennes și Lazio. În optimi, ardelenii au fost eliminați dramatic de Sevilla, după două rezultate de egalitate.

CFR Cluj este la patra participare consecutivă în grupele europene. La toate dintre acestea, pe banca clujenilor s-a aflat Dan Petrescu.

Recomandări
  • CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Conference League
  • Cu cine se poate duela echipa lui Dan Petrescu în „primăvara” europeană

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” 7:25 VIDEOMax Verstappen a dezvăluit de ce se teme, după victoria din sprintul din Marele Premiu al Chinei: „Va fi destul de dificil” 6:40 VIDEOMax Verstappen, victorie în cursa de sprint din China! Urmează calificările, de la ora 10:00, LIVE pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY 6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
Vezi toate știrile
Citește și