Închide meniul

West Ham a cucerit trofeul Conference League! „Ciocănarii” au învins-o pe Fiorentina cu un gol marcat în minutul 90!

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 7 iunie 2023, 23:53

West Ham a cucerit trofeul Conference League! Ciocănarii” au învins-o pe Fiorentina cu un gol marcat în minutul 90!

Fiorentina - West Ham 1-2

Jucătorii lui West Ham se bucură după un gol marcat în finala Conference League / Profimedia Images

West Ham a cucerit trofeul Conference League! Fiorentina – West Ham 1-2 a fost LIVE TEXT pe AS.ro. A doua finală din istoria competiţiei s-a disputat pe Fortuna Arena din Praga.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

West Ham a reuşit victoria cu un gol marcat în minutul 90 de către Jarrod Bowen. West Ham a deschis scorul în minutul 62, din penalty. Benrahma a transformat lovitura de la 11 metri. Fiorentina egala în minutul 67, dar Bowen le-a adus trofeul celor de la West Ham cu reuşita din minutul 90.

West Ham a cucerit trofeul Conference League!

Fluier final! West Ham a câştigat Conference League!

Min. 90: Fiorentina – West Ham 1-2! West Ham dă lovitura! Bowen a marcat şi englezii au trecut în avantaj

Min. 67: Fiorentina – West Ham 1-1! Fiorentina a egalat! Bonaventura a marcat cu un şut din careu!

Reclamă

Min. 62: Fiorentina – West Ham 0-1! Benrahma a transformat fără emoţii de la 11 metri şi „ciocănarii” conduc cu 1-0 în finala Conference League.

Min: 60: Penalty West Ham! Biraghi a făcut henţ în propriul careu, iar arbtrul spaniol a arătat punctul de la 11 metri după consultarea VAR.

Pauză!

Reclamă 4 / 0/3

Min. 45+4: Luka Jovic l-a învins pe Areola, dar reuşita jucătorului sârb a fost anulată din cauza unei poziţii de offside. La pauză, Fiorentina şi West Ham rămân la egalitate, scor 0-0.

Min. 33: Meciul a fost întrerupt după ce fanii lui West Ham au aruncat cu mai multe obiecte din tribună şi l-au lovit pe Biraghi. Căpitanul Fiorentinei s-a ales cu capul spart şi are nevoie de îngrijiri medicale.

Min. 1: A început meciul!

Echipele de start:

Fiorentina: Terracciano – Dodo, Ranieri, Milenkovic, Biraghi – Bonaventura, Amrabat, Mandragora – Gonzalez, Jovic, Kouame

West Ham: Areola – Coufal, Aguerd, Zouma, Emerson – Soucek, Rice, Paqueta – Bowen, Antonio, Benrahma

La un an distanţă de la prima finală Conference League, câştigată de AS Roma la Tirana, în faţa celor de la PSV Eindhoven, Fiorentina şi West Ham se vor întâlni în ultimul act de la Praga. Duelul va avea loc pe Fortuna Arena, stadion care a mai găzduit şi Supercupa Europei din 2013, atunci când Bayern Munchen a învins Chelsea la loviturile de departajare. Capacitatea stadionului este 19.370 de locuri.

Chiar dacă Fiorentina are un singur trofeu european în palmares, aceasta va fi a cincea finală într-o competiţie europeană pentru echipa italiană şi prima de la duelul cu Juventus din ultimul act al Cupei UEFA din 1990, pierdut în faţa „Bătrânei Doamne”.

Reclamă

În ceea ce o priveşte pe West Ham, formaţia londoneză nu a mai jucat într-o finală europeană din 1976, atunci când pierdea în faţa lui Anderlecht ultimul act din Cupa Cupelor.

Parcursul finalistelor Conference League 2023

Fiorentina a obţinut calificarea în finala Conference League după ce a trecut în semifinale de FC Basel, scor 4-3 la general. În tur, pe teren propriu, oamenii lui Vicenzo Italiano au pierdut cu 2-1, dar au reuşit în Elveţia să trimită duelul în prelungiri şi să se califice graţie golului din minutul 120+10 al lui Antonin Barak.

În toamnă, Fiorentina a încheiat pe locul 2 Grupa A, în spatele celor de la Basaksehir, dar în faţa celor de la Hearts şi RFS. Apoi, italienii au trecut pe rând de Braga, Sivasspor şi Lech.

De partea cealaltă, West Ham a ajuns în finală după două victorii în faţa celor de la AZ Alkmaar în semifinale. Pe teren propriu, oamenii lui David Moyes s-au impus cu 2-1, iar o săptămână mai târziu au câştigat cu 1-0 în Olanda.

În toamnă, West Ham a încheiat pe primul loc grupa A din care au mai făcut parte Anderlecht, Silkeborg şi FCSB. În primăvară, „ciocănarii” au trecut de AEK Larnaca şi Gent, înainte de a o întâlni pe Alkmaar.

Scene incredibile la Praga, înainte de finala Conference League! S-a lăsat cu arestări după o bătaie între suporteri

Scene incredibile la Praga, înainte de finala Conference League. Şaisprezece fani ai clubului italian AC Fiorentina au fost arestaţi înaintea finalei Conference League. Ei sunt suspectaţi că i-au atacat pe suporterii echipei engleze West Ham United.

Poliţia cehă a anunţat miercuri că a arestat şaisprezece suporteri ai grupării italiene AC Fiorentina, suspectaţi că i-ar fi atacat pe fanii formaţiei engleze West Ham United, aflaţi într-un bar din Praga, înainte de finala Conference League de miercuri seară, informează news.ro.

Potrivit poliţiei cehe, trei persoane au fost rănite: „Fanii italieni i-au atacat pe suporterii lui West Ham United într-un bar de pe strada Rytirska, rănind trei persoane. A fost atacat şi un poliţist. Am arestat 16 persoane”, a comunicat un reprezentant al poliţiei cehe pe Twitter.

Poliţia din Praga a suplimentat cu câteva sute de ofiţeri efectivele necesare pentru a asigura buna desfăşurare a finalei Conference League şi pentru a spori securitatea în oraş pe parcursul evenimentului. La Praga se pare că sunt prezenţi în jur de 20.000 de suporteri ai lui West Ham United – dintre care mulţi nu au bilete la meci.

Recomandări
  • Fiorentina – West Ham 1-2
  • West Ham a cucerit trofeul Conference League!

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:55 LIVE VIDEOPalermo – Parma este acum în AntenaPLAY. Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off 22:25 Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei (06:00) e pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY. Lando Norris pleacă din pole 22:15 Farul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! 22:06 Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich! 21:49 Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia în sferturile turneului de la Rouen. Câţi bani şi câte puncte va primi românca 21:47 Gigi Becali şi-a găsit atacant! Jucătorul care revine la FCSB şi poate fi surpriza pentru preliminariile Champions League 21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi Vezi toate știrile
Citește și