Închide meniul

Grupele UEFA Conference League s-au tras la sorți! Răzvan Lucescu și-a aflat viitoarele adversare

Alex Ioniță Publicat: 1 septembrie 2023, 16:50

Reclamă
Grupele UEFA Conference League s-au tras la sorți! Răzvan Lucescu și-a aflat viitoarele adversare

Grupele UEFA Conference League au fost trase la sorți

Trofeul UEFA Conference League / Profimediaimages

Grupele UEFA Conference League s-au tras la sorți. În decursul acestei zile, oficialii de la Nyon au extras grupele competiției europene. Această fază a Conference League va începe pe data de 21 septembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acest sezon european, România nu va avea nicio reprezentană în competițiile UEFA. CFR Cluj, FCSB, Farul și Sepsi au fost eliminate din preliminariile UEFA Conference League. Campioana României, Farul, jucase inițial în turul 1 preliminar al Champions League, dar a pierdut acea „dublă” în fața celor de la Sheriff Tiraspol.

Grupele UEFA Conference League s-au tras la sorți. Cu ce echipe vor juca fostele adversare ale românilor.

Oficialii UEFA au tras astăzi la sorți cele 8 grupe ale Conference League. A treia competiție la nivel european are în componență unele formații cu pretenții la nivel de competiții inter-cluburi. Principala favorită la câștigarea este, în momentul de față, Eintracht Frankfurt.

Totuși, este de menționat că mai multe echipe vor intra în cursa pentru trofeul UEFA Conference League. Echipa care se va clasa pe poziția a 3-a în grupa de Europa League va „retrograda” în Conference League, unde va juca un play-off împotriva formațiilor clasate pe locul al 2-lea în grupele competiției din care două echipe românești au fost eliminate chiar în play-off-ul pentru calificare.

Chiar dacă România nu are nicio reprezentantă în Conference League, PAOK-ul lui Răzvan Lucescu și-a aflat astăzi adversarele. Echipa din Grecia a fost repartizată în Grupa G, alături de Eintracht Frankfurt, HJK Helsinki și Aberdeen. Formația din Salonic este favorită la calificare, cel puțin de pe locul al 2-lea, având în vedere că germanii de la Frankfurt sunt un adversar dificil.

Reclamă

Formațiile din Liga 1 au fost eliminate încă din tururile preliminare. Prima echipă care a pierdut lupta pentru un „bilet” către grupe a fost CFR Cluj. „Feroviarii” au fost eliminați de cei de la Adana Demirspor, cu scorul de 3-2 la general, în turul al 2-lea preliminar. Următoarea echipă care a părăsit competiția a fost FCSB. Vicecampioana României a pierdut „dubla” cu danezii de la Nordsjaelland, cu scorul de 0-2, în turul 3 preliminar al Conference League.

Singurele formații calificate în play-off au fost Farul și Sepsi. Campioana României a pierdut „dubla” cu cei de la HJK Helsinki, chiar dacă câștigase partida tur, de la Ovidiu, cu scorul de 2-1. Echipa lui Gică Hagi a pierdut meciul din capitala Finlandei cu scorul de 2-0. De cealaltă parte, Sepsi a întâlnit clubul norvegian Bodo/Glimt. Echipa patronată de Laszlo Dioszegi a înregistrat un rezultat de egalitate, la Sf. Gheorghe, scor 2-2.

La returul din Bodo, după ce au fost conduși cu scorul de 2-0, covăsnenii lui Liviu Ciobotariu au întors soarta partidei și au dus meciul în prelungiri. Totuși, adversarii s-au dovedit a fi mai buni, iar duelul din Norvegia s-a încheiat cu scorul de 3-2, în favoarea gazdelor, după prelungiri.

Reclamă 4 / 0/3

Cum arată grupele UEFA Conference League

  • Grupa A: LOSC Lille (FRA), Slovan Bratislava (SVK), Olimpija Ljubljana (SVN), KÍ Klaksvík (FRO)
  • Grupa B: Gent (BEL), Maccabi Tel-Aviv (ISR), Zorya Luhansk (UKR), Breidablik (ISL)
  • Grupa C: Dinamo Zagreb (CRO), Viktoria Plzeň (CZE), Astana (KAZ), Ballkani (KOS)
  • Grupa D: Club Brugge (BEL), Bodø/Glimt (NOR), Beşiktaş (TUR), Lugano (SUI)
  • Grupa E: AZ Alkmaar (NED), Aston Villa (ENG), Legia Varșovia (POL), Zrinjski (BIH)
  • Grupa F: Ferencváros (HUN), Fiorentina (ITA), Genk (BEL), Čukarički (SRB)
  • Grupa G: Frankfurt (GER), PAOK (GRE), HJK Helsinki (FIN), Aberdeen (SCO)
  • Grupa H: Fenerbahçe (TUR), Ludogorets (BUL), Spartak Trnava (SVK), Nordsjælland (DEN)
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și