Închide meniul

HJK Helsinki – Farul Constanța 2-0. Campioana României, eliminată din Conference League. Coşmar pentru Hagi în Finlanda

Alex Ioniță Publicat: 31 august 2023, 20:30 / Actualizat: 13 decembrie 2023, 18:06

Reclamă
HJK Helsinki – Farul Constanța 2-0. Campioana României, eliminată din Conference League. Coşmar pentru Hagi în Finlanda

Profimedia

HJK Helsinki – Farul Constanța 2-0. Campioana României a fost eliminată din Conference League. Echipa lui Hagi a avut parte de un meci de coşmar în Finlanda.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Farul a pierdut cu 2-0 în deplasare, după ce a a câştigat în tur. Aventura europeană a campioanei României s-a încheiat în playoff-ul Conference League.

La Helsinki, gazdele au început marcând în minutul 5, prin Bojan Radulovic, dar golul a fost anulat după consultarea VAR, pentru ofsaid. Acelaşi Bojan Radulovic a deschis însă scorul în minutul 20, profitând de o defensivă constănţeană fără reacţie.

În minutul 39 Farul a ratat în două faze consecutive prin Louis Munteanu şi Budescu, dar cei care au marcat au fost finlandezii, prin Radulovic, care a reuşit dubla în minutul 70 şi a dus scorul la 2-0. Acesta a fost şi scorul final, iar constănţenii părăsesc cupele europene, cu 2-3 scor cumulat în cele două manşe ale play-off-ului din Conference League.

HJK Helsinki – Farul Constanța 2-0

Min. 90+3: FINAL DE MECI! Farul Constanţa a fost eliminată din Conference League. Meci de coşmar pentru echipa lui Hagi în Finalnda.

Reclamă

Min. 78: Louis Munteanu a ratat incredibil, dar atacantul era În poziţie de ofside.

Min. 70: HJK Helsinki – Farul Constanța 2-0. Radulovic a reuşit dubla. Campioana României, la un pas de eliminare.

Min. 20: HJK Helsinki – Farul Constanța 1-0. Radulovic a marcat cu o lovitură de cap.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 5: GOOL anulat pentru Helsinki! Radulovic a trimis mingea în poartă, dar arbitrul a considerat că un coleg care a fost pe direcţia mingii a fost în poziţie de offside.

Min. 1: A început meciul!

HJK Helsinki – Farul Constanța – echipele de start

HJK: Maenpaa – Toivio, Tenho, Halme – Kouassivi-Benissan, Lingman, Peltola, Soiri – Hostikka, Keskinen – Radulovic

Antrenor: Toni Korkeakunnas

Farul: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki – T. Băluță, Nedelcu, Artean – L. Munteanu, Rivaldinho, Budescu

Rezerve: Buzbuchi – Queiros, Vînă, L. Andronache, Boli, Grameni, Ad. Mazilu, Marins, Grosu, Sali, N. Popescu, Dussaut

Antrenor: Gheorghe Hagi

Reclamă

HJK Helsinki – Farul Constanța, LIVE TEXT, 19:00. Campioana începe asaltul final spre calificarea în grupe

Înainte de meciul direct de la Helsinki, campioana României nu a beneficiat de amânarea ultimei partide din campionat, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Sepsi. Echipa lui Gică Hagi a învins-o, la Ovidiu, pe Universitatea Craiova condusă de Laurențiu Reghecampf cu scorul de 2-0.

De cealaltă parte, adversarii de la HJK Helsinki s-au impus, în campionatul intern, în fața celor de la Oulu, cu scorul de 3-1. În momentul de față, campionatul din Finlanda se află în plin sezon, iar campioana en-titre HJK se află pe primul loc, cu 43 de puncte după 21 de etape disputate. În campionatul României, Farul lui Gică Hagi se află pe locul al 8-lea, cu 9 puncte obținute în 6 meciuri jucate.

Adrian Mazilu ar putea fi unul dintre absenții lui Gică Hagi pentru partida de pe Bolt Arena din Helsinki. Potrivit lui Gică Popescu, președintele clubului, jucătorul de 17 ani s-a accidentat în partida cu Universitatea Craiova, iar, în momentul de față, nu se știe dacă tehnicianul „marinarilor” se va putea baza pe serviciile acestuia.

HJK Helsinki – Farul Constanța: Echipele probabile

HJK HELSINKI: 85. Mäenpää – 3. Hämäläinen, 5. Da Graca, 6. Halme – 23. Soiri, 10. Lingman, 8. Rogic, 2. Ollila – 37. Tanaka, 9. Radulovic, 18. Keskinen

REZERVE: 1. Öst, 14. Peltola, 15. Tenho, 17. Bandé, 19. Paananen, 22. Raitala, 24. Kanellopoulos, 29. Olusanya, 56. Hetemaj

ANTRENOR: Toni Koskela

FARUL: 12. Aioani – 22. Sîrbu, 17. Larie, 3. M. Popescu, 25. Kiki – 18. Artean, 16. Dr. Nedelcu, 6. T. Băluță – 77. Sali, 9. L. Munteanu, 10. Budescu

REZERVE: 1. Buzbuchi, 5. Queiros, 7. Rivaldinho, 8. Vînă, 13. F. Vianna, 19. Andronache, 21. Boli, 23. Carnat, 24. Grameni, 26. Mazilu, 99. Dussaut

ANTRENOR: Gheorghe Hagi

Farul Constanța, transfer de la fosta adversară FC Urartu

Campioana României a efectuat al 12-lea transfer al acestei perioade de mercato, prin aducerea lui Narek Grigoryan. Fotbalistul a evoluat pentru FC Urartu, echipă pe care formația lui Gică Hagi a eliminat-o din turul al 2-lea al preliminariilor UEFA Conference League.

Fotbalistul a jucat în ambele meciuri din „dubla” dintre cele două campioane, însă nu a reușit să marcheze niciun gol în poarta echipei de la malul mării. Anunțul transferului a fost făcut de către oficialii de la Farul Constanța.

Bine ai venit și mult succes în tricoul Farului Narek Grigoryan!

Cluburile Farul Constanța și FC Urartu au ajuns la un acord privind transferul internaționalului armean de 22 de ani”, au anunțat oficialii echipei lui Gică Hagi, prin intermediul rețelelor de socializare.

În cariera sa, atacantul de 22 de ani a jucat pentru Urartu, BKMA Yerevan și Jagiellonia. În momentul de față este cotat la suma de 275.000 de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. De asemenea, a jucat pentru toate grupele de vârstă ale echipei naționale din Armenia.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și