Închide meniul

Joonas Tamm, debut la FCSB în meciul cu Saburtalo. Florinel Coman, OUT din primul „11”. Ce schimbări au făcut roș-albaștrii

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 21 iulie 2022, 17:54

Joonas Tamm, debut la FCSB în meciul cu Saburtalo. Florinel Coman, OUT din primul „11. Ce schimbări au făcut roș-albaștrii

Joonas Tamm a fost prezentat la FCSB

Joonas Tamm a fost prezentat la FCSB / Facebook FCSB

Joonas Tamm bifează meciul de debut la FCSB în meciul cu Saburtalo Tbilisi din turul 2 preliminar al Conference League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fundașul estonian are misiunea să rezolve problemele din apărarea FCSB-ului. Dintre fundași, față de partida cu U Cluj din prima etapă a Superligii, au ieșit din primul „11” Sorin Șerban și Vali Crețu.

Joonas Tamm, debut la FCSB în meciul cu Saburtalo

Haruț a fost trecut pe poziția de apărător dreapta, în timp ce flancul stâng va fi acoperit de Ovidiu Popescu. În centru vor juca nou-veniții Joyskim Dawa și Joonas Tamm.

FCSB va evolua în sistem 4-2-3-1, față de obișnuitul 4-3-3 folosit până acum de roș-albaștri. Florinel Coman a fost și el „retrogradat” pe banca de rezerve, iar în locul lui a intrat Adrian Șut. Vârf împins este Florin Tănase

Cum arată FCSB cu Saburtalo Tbilisi: Târnovanu – Haruț, Dawa, Tamm, Ov. Popescu – Șut, Edjouma – Cordea, Olaru, Oct. Popescu – Fl. Tănase
Rezerve: Vlad, Fl. Coman, Stoica, Lixandru, Achim, Oaidă, Pantea, Bouhenna, Musi, Mamut
Antrenor: Anton Petrea

Reclamă

Joonas Tamm s-a născut la 2 februarie 1992, în Tallinn și a început fotbalul profesionist la JK Viljandi Tulevik. De-a lungul carieriei, fundașul a mai evoluat pentru Flora Tallinn, juniorii Sampdoriei, Norrkoping (Suedia), Sylvia (Suedia), Trelleborg (Suedia), Sarpsborg (Norvegia), Korona Kielce (Polonia), Lillestorm (Norvegia), Desna (Ucraina) și Vorskla Poltava (Ucraina).

Salariul lui Joonas Tamm la FCSB este de 13.000 de euro pe lună. Fundașul de 30 de ani din Estonia a semnat pentru un singur sezon, după cum Gigi Becali a anunțat în exclusivitate pentru Antena Sport.

Joonas Tamm, uluit după ce a ajuns la baza FCSB

Joonas Tamm a fost uluit după ce a ajuns la baza FCSB din Berceni. Fundaşul estonian a refuzat oferte din Grecia pentru a semna cu echipa lui Gigi Becali şi nu regretă. Condiţiile pe care le-a găsit la gruparea roş-albastră sunt peste ce a avut în Estonia și Ucraina.

Reclamă 4 / 0/3

„Impresiile sunt foarte bune. În primul rând, datorită suporterilor și cât de iubit este fotbalul aici. Întreaga cultură. Al doilea lucru este baza și condițiile echipei. În comparație cu Estonia și Ucraina, sunt condiții total diferite. Cu siguranță, nu am mai avut niciodată asemenea condiții la echipa de club. Aici există o bază complexă de antrenament, săli pentru antrenori, vestiare, spații de recuperare, piscine, saune, cantină.

Urmează locul unde sunt cazați jucătorii. Stăm aici înainte și după jocuri. Apoi, este o casă de refugiați ucraineni. Apoi, locul unde stau tinerii jucători din academie. Sunt o mulțime de terenuri cu o iarbă absolut perfectă. Chiar și biserica avem aici! Nu am văzut încă totul, dar este o bază foarte mare și condiții extrem de bune”, a declarat Joonas Tamm, potrivit soccernet.ee.

Joonas Tamm, pariul lui Mihai Stoica

Gigi Becali susține că Joonas Tamm a semnat cu FCSB exclusiv la dorința lui Mihai Stoica, fără ca el să aibă vreo implicare în transfer.

„MM știe, eu nu știu. Să facă ce vrea. Aduce un jucător pentru un an. Mai fac o cheltuială pe un an. Dacă este bun, îl prelungesc. Dacă nu, la revedere. Încercăm. I-am zis să facă ce vrea”, a spus Gigi Becali, în exclusivitate pentru as.ro.

FCSB l-a pierdut deja pe Iulian Cristea, accidentat în timpul acțiunii de la echipa națională, la începutul lui iunie. Fundașul nu va mai evolua în 2022. Pe lângă absențele din partea problemelor medicale, FCSB a rămas și fără Andrei Miron și Paulo Vinicius, cărora Gigi Becali nu a mai vrut să le prelungească contractele.

În această vară, vicecampioana României a transferat 3 fundași centrali: Joyskim Dawa, de la FC Botoșani, Rachid Bouhenna, rămas liber de contract după despărțirea de CFR Cluj, și Joonas Tamm, plecat recent de la Vorskla Poltava.

Reclamă

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și