Închide meniul
VIDEO

Jose Mourinho a izbucnit în lacrimi, după ce a calificat-o pe AS Roma în finala Conference League: „E victoria familiei!”

Cosmin Cioboată Publicat: 6 mai 2022, 0:56

Reclamă
Jose Mourinho a izbucnit în lacrimi, după ce a calificat-o pe AS Roma în finala Conference League: „E victoria familiei!

Jose Mourinho, în lacrimi după ce a calificat-o pe AS Roma în finala Conference League

Jose Mourinho este antrenorul de la AS Roma / Profimedia

Jose Mourinho a izbucnit în lacrimi, după ce a calificat-o pe AS Roma în finala Conference League. Antrenorul portughez nu și-a mai putut stăpâni emoțiile după fluierul de final al meciului cu Leicester.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jose Mourinho a început să plângă de fericire după ce AS Roma s-a calificat în finala Conference League. Tammy Abraham a marcat golul calificării în minutul 11, cu o lovitură de cap. În ultimul act, italienii vor juca împotriva lui Feyenoord, pe 25 mai.

Jose Mourinho a izbucnit în lacrimi, după ce a calificat-o pe AS Roma în finala Conference League

Mourinho a devenit primul antrenor care se califică într-o finală europeană cu 4 echipe diferite. La finalul meciului de pe Stadio Olimpico, cu Leicester, „The Special One” și-a lăudat jucătorii și a avut un mesaj special pentru „familia” de la AS Roma.

În plus, Mourinho n-a ezitat să-l felicite pe Carlo Ancelotti pentru calificarea miraculoasă în marea finală UEFA Champions League, alături de Real Madrid.

Reclamă

„Este victoria familiei, din teren și din tribune. Cred că această empatie și sentimentul familiei ne-au ajutat să avem un traseu uimitor. Altcineva ar putea spune mai multe, dar dacă portarul tău are două parade în 180 de minute împotriva unei echipe din Premier League, înseamnă că am făcut ceva bun. Băieții merită asta, dar mai avem trei meciuri de jucat în campionat. Am pierdut puncte în Serie A, dar acum mergem în finală și vrem să câștigăm.

Suntem o echipă care își asumă riscuri în ceea ce privește pressingul, dar nu avem capacitatea să o facem până în minutul 90. Am coborât în teren, am trecut la 3-5-1-1, fără Mkhitaryan nu era ușor să avem mingea, dar Zaniolo și Abraham au făcut o treabă grozavă.

Tammy (n.r. – Abraham) știe, refuz să vorbesc cu cuvinte mari despre el. El poate face mai mult, are potențialul de a juca mai bine. Disponibilitatea trebuie să o aibă mereu, vreau mai mult de la el, nu trebuie să o facă doar împotriva Lazio sau în competiții majore. Ah, și bunul meu prieten Carletto (n.r. – Carlo Ancelotti) mi-a făcut un cadou grozav cu Real, să mergem în finală să câștigăm!”, a spus Jose Mourinho, după AS Roma – Leicester 1-0.

Reclamă 4 / 0/3

Tammy Abraham, eroul Romei! Englezul și-a trimis echipa în finala Conference League

Tammy Abraham a marcat unui dintre cele mai importante goluri ale carierei și a asigurat calificarea Romei în finala de la Tirana.

La final, internaționalul englez a spus că n-ar fi reușit performanța asta fără sprijinul fanilor.

„Am încercat, echipa a încercat, cu toții am încercat. Trebuie să dai totul pentru această echipă, iar noi am lăsat totul pe teren. Nu mai puteam să respir în ultimele minute, așa că i-am spus antrenorului. Mi-a spus să continui, iar eu am dat tot ce am avut mai bun pentru echipă.

Rolul meu este să fiu activ în jurul careului. Sunt un atacant de acest tip, de careu. Atunci când ‘miros’ o oportunitate, încerc să mă poziționez în zona potrivită. Nu sunt cel mai bun la loviturile cu capul, dar astăzi am reușit una bună. Am fost surprins (n.r. – că Pereira l-a luat în marcaj înainte de gol), dar nu contează cine mă marchează. Atunci când am o șansă de gol trebuie să încerc să înscriu.

Fanii au câștigat meciul pentru noi. I-am auzit când veneau la stadion, i-am auzit înainte de meci. Acum nici măcar nu mai suntem pe teren și încă îi auzim. Această victorie a fost pentru ei, pentru Roma și pentru echipa mea. Să sperăm că vom merge până la capăt.”, a spus eroul Romei, Tammy Abraham, potrivit UEFA.com.

Mourinho, record fabulos după calificarea în finala Conference League

„The Special One” se va lupta pentru cel de-al 26-lea trofeu al carierei. Până acum, tehnicianul portughez a cucerit 4 trofee europene: o Cupă UEFA (2003), două Champions League (2004, 2010) și un trofeu Europa League (2017).

După calificarea de joi seară, Mourinho a devenit primul antrenor care ajunge în finalele tuturor celor 3 competiții europene: Champions League, Europa League/Cupa UEFA și Conference League.

Reclamă

În același timp, lusitanul a devenit primul tehnician care se califică într-o finală de cupă europeană cu 4 echipe diferite. FC Porto, Inter și Manchester United sunt celelalte 3 formații cu care a realizat o astfel de performanță.

AS Roma a ajuns în prima finală europeană după o pauză foarte lungă, de 31 de ani. Ultima finală disputată de „giallorossi” a fost în Cupa UEFA, din 1991. Atunci, Roma a pierdut contra rivalei din Italia, Inter.

În finala din Albania, AS Roma va da piept cu Feyenoord. Olandezii au rezistat fără să primească gol în returul de pe terenul lui Marseille, scor 0-0. În tur, Feyenoord a câștigat cu 3-2.

Prima finală din istoria Conference League, AS Roma – Feyenoord, se va disputa pe 25 mai, pe stadionul Kombëtare din Tirana, și va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe www.as.ro.

Recomandări
Citește și:

Credeţi că există vreo şansă ca Gigi Becali să se împace cu CSA Steaua?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9
mai
0:23
Real Madrid – Borussia Dortmund e finala UEFA Champions League 2024! Ultim act de vis pe legendarul Wembley
9
mai
0:00
Real Madrid – Bayern Munchen 2-1. Joselu, eroul de pe Bernabeu! Madrilenii s-au calificat în finală după o remontada istorică
23:53 FotoFaze controversate în Real Madrid – Bayern Munchen 2-1! Meci infernal pentru centralul Szymon Marciniak! 23:05 Problemă uriaşă pe Arena Naţională înainte de meciul în care jucătorii FCSB-ului vor primi trofeul şi medaliile de campioni! 22:31 Valentin Ceauşescu, dezvăluiri de senzaţie! Cine e jucătorul Stelei care i-a cerut ceva ieşit din comun: „Asta, niciodată” 22:26 Fiorentina, din nou în finala Conference League! Italienii au trecut în semifinale de Club Brugge 21:56 Adi Popa a spus ce au făcut jucătorii de la CSA Steaua în ziua în care s-au împlinit 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor 21:43 Claudiu Niculescu a început să râdă când a fost întrebat de Dinamo, după despărţirea de Şelimbăr! Mesaj clar pentru conducere 21:02 FotoAdrian Mutu, poză cu un crocodil, alături de soţie şi de fiul Tiago: „O zi minunată” 20:53 Jaqueline Cristian, în turul 2 de la Roma! Posibil duel „de foc” cu Coco Gauff în turul 3 Vezi toate știrile
Citește și