Închide meniul
NEWS ALERT

Juventus a fost exclusă din Conference League! Decizia luată de UEFA

Valentin Pîrcălabu Publicat: 28 iulie 2023, 21:08 / Actualizat: 28 iulie 2023, 23:23

Reclamă
Juventus a fost exclusă din Conference League! Decizia luată de UEFA

Juventus a fost exclusă din Conference League

Massmiliano Allegri, în timpul meciului Napoli - Juventus 5-1 / Profimedia

Juventus a fost exclusă din Conference League. Decizia luată de UEFA a fost anunţată de celebrul jurnalist Fabrizio Romano.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Juventus Torino nu va mai juca în cupele europene în sezonul următor, după ce a primit o interdicţie din cauza încălcării regulilor UEFA privind licenţierea cluburilor şi fair-play-ul financiar, în timp ce Chelsea Londra va plăti 10 milioane de euro pentru că a prezentat informaţii financiare incomplete, a anunţat vineri forul continental.

Juventus a fost exclusă din Conference League

Prima Cameră a Corpului de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) a anunţat vineri deciziile privind anchetele deschise în sezonul 2022/23. În timpul sezonului 2022/23, Prima Cameră a CFCB, prezidată de Sunil Gulati, a deschis investigaţii în cazul cluburilor Juventus şi Chelsea FC pentru potenţiale încălcări ale regulamentelor UEFA privind licenţierea cluburilor şi fair-play-ul financiar.

CFCB a concluzionat că Juventus a încălcat cadrul de reglementare al UEFA şi a încălcat acordul de reglementare semnat în august 2022. În consecinţă, Prima Cameră a CFCB a reziliat acordul de soluţionare încheiat cu clubul şi a decis următoarele:

să o excludă pe Juventus din compeţiţiile masculine intercluburi UEFA din 2023/24;

Reclamă
Reclamă

– să impună clubului o contribuţie financiară suplimentară de 20 de milioane de euro. Din această sumă, 10 milioane de euro sunt condiţionate şi vor fi aplicate doar dacă situaţiile financiare anuale ale clubului pentru exerciţiile financiare 2023, 2024 şi 2025 nu respectă cerinţele contabile definite în anexa G la Regulamentul UEFA privind licenţele cluburilor şi sustenabilitatea financiară.

Nu împărtăşim interpretarea care a fost dată apărării noastre şi rămânem ferm convinşi de legitimitatea acţiunilor noastre şi de validitatea argumentelor noastre. Cu toate acestea, am decis să nu facem apel la această hotărâre„, a declarat preşedintele Juventus, Gianluca Ferrero.

Locul celor de la Juventus va fi luat de Fiorentina, finalista din sezonul trecut din Conference League.

Reclamă

Principalul motiv pentru care Juventus a fost sancționată este „schimbul fals” de jucători. Practic, oficialii torinezilor schimbau jucători cu alte cluburi, fără o sumă de bani, dar din care beneficiau de câștiguri materiale.

Chiar și în sezonul trecut, Juventus a fost penalizată dur cu 15 puncte în campionatul intern. Totuși, punctele i-au fost înapoiate „Bătrânei Doamne”, dar sancțiunea privind cupele europene nu mai poate fi ridicată.

Nedved și Agnelli și-au dat demisia de la Juventus

În primăvara anului 2022, gruparea Juventus şi alte zece grupări fuseseră achitate în acest dosar, însă Curtea de Apel a federaţiei a acceptat solicitarea procurorului federal de redeschidere a dosarului, având în vedere elemente transmise de justiţia italiană.

La finalul anului trecut, conducerea lui Juventus, în frunte cu Andrea Agnelli și Pavel Nedved, și-au dat demisia. Atunci, Juve a menţionat că va trebui să prezinte din nou declaraţiile pentru anul fiscal încheiat în iunie 2022.

Reclamă
Recomandări

Ce crezi că va face FCSB cu PAOK, după ce a învins-o pe Sepsi?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:13

Basarab Panduru, răspuns la declaraţia uluitoare a lui Dorinel Munteanu: „Cei mai buni nu au făcut nimic ca antrenori!”

9:49

Lewis Hamilton s-a luptat ani de zile cu depresia! „Nu aveam cu cine să vorbesc”

9:40

Un cuţit a fost găsit la ultraşii care au provocat uriaşul scandal de la Atletico Madrid – Real Madrid. Comunicat oficial

9:40

Trei documentare excelente despre Formula 1. Recomandările lui Adrian Georgescu

9:00

Diego Simeone l-a criticat pe Thibaut Courtois, după incidentele de la Atletico – Real Madrid 1-1: „Ar trebui pedepsit”

8:35

„De ce?” Ce l-a nemulțumit pe Răzvan Lucescu înaintea meciului cu FCSB. Reacție fermă după PAOK – Aris 0-1

1 FC Porto – Arouca 4-0 şi Braga – Rio Ave 4-0 au fost LIVE în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Portugal 2 VIDEOPAOK – Aris 0-1 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Răzvan Lucescu, prima înfrângere a sezonului chiar înaintea meciului cu FCSB 3 Sepsi – FCSB 0-1. Victorie la limită pentru campioana României. Florin Tănase a marcat primul gol de la revenire 4 VIDEOEliza Samara – Man Kuai 0-3, în primul tur de la China Smash 2024. Eşec pentru româncă, live în AntenaPLAY 5 Cum a fost surprins Dan Şucu, după ce Rapid a rămas fără victorie în Giuleşti! Reacţia nervoasă a lui Victor Angelescu 6 Gloria Buzău – Farul 1-0. Buzoienii i-au învins pe constănţenii lui Gică Hagi şi au obţinut prima victorie acasă din acest sezon
Citește și