Închide meniul

Lazio – CFR Cluj 1-0. Echipa lui Dan Petrescu, prestaţie slabă la Roma. Fără ocazie deşi a avut un om în plus din minutul 15. Immobile, „călăul” ardelenilor

Reclamă

Antena Sport Publicat: 16 februarie 2023, 23:55

Lazio – CFR Cluj 1-0. Echipa lui Dan Petrescu, prestaţie slabă la Roma. Fără ocazie deşi a avut un om în plus din minutul 15. Immobile, „călăul ardelenilor

Lazio - CFR Cluj 1-0!

Ciro Immobile și Ciprian Deac, în Lazio - CFR Cluj / Profimedia

Lazio – CFR Cluj 1-0! Italienii au reușit să se impună pe „Olimpico” în manșa tur a play-off-ului UEFA Conference League. Gazdele au evoluat încă din minutul 15 cu un om în minus, însă campioana României nu a reușit să facă mai mult.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meciul a început foarte bine pentru elevii lui Dan Petrescu. Patric, fundașul central al lui Lazio, a fost eliminat după doar un sfert de oră. Ermal Krasniqi s-a distrat cu apărătorii adverși și a fost oprit printr-un fault urât în timp ce scăpa singur cu goalkeeper-ul lazial.

Lazio – CFR Cluj 1-0! Dan Petrescu, învins cu propriile sale arme! Gazdele au jucat cu un om în minus din minutul 15

Ardelenii nu au profitat însă de superioritatea numerică. Ba mai mult, chiar înainte de pauză, Ciro Immobile a dat lovitura, după o pasă primită de la Felipe Anderson. Apărarea lui Dan Petrescu a fost destabilizată chiar la o fază fixă, marea sa obsesie.

CFR a alergat după egalare, dar fără succes. Campioana României a avut puține ocazii de gol, iar formația lui Sarri a știut să gestioneze avantajul. Astfel, Lazio va veni la Cluj din postura de favorită clară la calificare. Meciul retur va avea loc joia viitoare, 23 februarie, de la 19:45.

LIVE TEXT Lazio – CFR Cluj 1-0

Min. 55: Ocazie Lazio. Scuffet respinge din nou şutul lui Milinkovic- Savic.

Reclamă

Min. 46: A început a doua repriză! Dan Petrescu a făcut două schimbări. I-a scos pe Deac şi pe Boateng, i-a introdus pe Petrila şi Cvek.

Min. 45+3: GOOOL Lazio! Immobile a deschis scorul cu o execuţie fabuloasă. Felipe Anderson i-a pasat în careu dintr-o lovitură liberă pe care putea să o execute direct pe poartă, iar Immobile a înscris cu un şut de senzaţie.

Min. 15: Cartonaş roşu văzut de Patric! Fundaşul central al lui Lazio a fost eliminat, după ce l-a faultat pe Krasniqi!

Reclamă 4 / 0/3

Min 8: Scuffet o salvează pe CFR Cluj! Portarul italian apără senzațional în fața lui Sergej Milinkovic-Savic și tabela rămâne intactă.

Min 4: Krasniqi trage primul șut spre poarta lui Lazio! Ardelenii încep curajos meciul

Min 1: A început meciul!

Lazio – CFR Cluj, echipele de start:

Lazio: Luis Maximiano – Lazzari, Casale, Patric, Hysaj – Milinkovic Savic, Marcos Antonio, Vecino – Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Antrenor: Maurizio Sarri

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Matias, Burcă, Camora – Deac, Boateng, Muhar – Birligea, Yeboah, Krasniqi

Reclamă

Antrenor: Dan Petrescu

Lazio – CFR Cluj LIVE TEXT (22:00). Echipele probabile:

Lazio: Provedel – Lazzari, Patric, Casale – Hysaj, Vecino, Marcos Antonio, Bašici – Pedro, Immobile, Zaccagni

Rezerve: Maximiano, Luca Pellegrini, Felipe Anderson, Luis Alberto, Cancellieri, Milinkovic-Savic, Cataldi, Gila, Marusic

Antrenor: Maurizio Sarri

CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Yuri, A. Burcă, Camora – Boateng, Muhar, Cvek – C. Deac, Janga, Krasniqi

Rezerve: Bălgrădean, Malele, Petrila, Yeboah, Țâru, Bârligea, Kolinger, Bordeianu, Braun

Antrenor: Dan Petrescu

CFR Cluj, revedere cu Lazio după 3 ani

CFR a obținut calificarea în play-off-ul UEFA Conference League după ce a încheiat grupa pe locul 2, cu 10 puncte, în spatele turcilor de la Sivasspor.

De cealaltă parte, Lazio a ajuns în această fază a competiției după ce a terminat pe locul 3 în grupa din Europa League, sub Feyenoord și Midtjylland.

Câștigătoarea dintre CFR Cluj și Lazio se va califica în optimile Conference League și va încasa 300.000 de euro din partea UEFA.

CFR Cluj și Lazio s-au mai întâlnit de două ori, de-a lungul timpului. Cele două formații s-au duelat în grupele Europa League, în sezonul 2019/2020. Atunci, CFR a câștigat meciul din Gruia, scor 2-1, apoi a pierdut pe Stadio Olimpico, scor 0-1.

În sezonul respectiv, CFR Cluj a încheiat pe locul secund grupa E din Europa League, în spatele lui Celtic și peste Lazio și Rennes.

Dan Petrescu, mesaj realist înainte de Lazio – CFR Cluj: „În fotbal s-au mai văzut minuni”

Dan Petrescu consideră că CFR Cluj va avea nevoie de un miracol pentru a elimina echipa pregătită de Maurizio Sarri.

„Am mai întâlnit-o odată pe Lazio, cred că ştiţi, în alte circumstanţe. Eram în grupe, nu într-un meci de care pe care. Erau alţi jucători în acel moment. Chiar şi la Lazio, aveau alt antrenor, jucau şi un alt sistem. Atunci într-adevăr a fost un miracol, că am reuşit să câştigăm. Cred că şi de data asta ar fi un miracol dacă am reuşi să scoatem un rezultat pozitiv în unul dintre cele două meciuri.

În fotbal cel mai important meci este următorul. Acesta este în Europa, cu un adversar net superior din toate punctele de vedere. E o diferenţă mare dintre lotul lor şi lotul nostru. Dar în fotbal s-au mai văzut minuni şi sper să facem această minune. E clar că avantajul mare îl au cei de la Lazio, mai ales că noi am pierdut şi ultimele două meciuri din campionat. Asta e altă competiţie.

Nicio partidă nu seamănă cu alta. Ca să câştigăm mâine (n.r. – azi) sau să scoatem un rezultat pozitiv avem nevoie de multe lucruri. Organizare, sacrificiu, noroc, cea mai bună formă a tuturor. Şi portarul să fie într-o formă fantastică”, a declarat Dan Petrescu, înainte de Lazio – CFR Cluj.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și