Închide meniul

CFR Cluj, miză financiară importantă, înainte de dubla cu Lazio, din UEFA Conference League

Dan Roșu Publicat: 16 februarie 2023, 9:22

Reclamă

CFR Cluj are o miză financiară uriașă, înainte de dubla cu Lazio, din UEFA Conference League. Duelul tur de pe Olimpico se va disputa joi, de la ora 22:00, în format LIVE TEXT pe AS.ro. Campioana are șansa calificării în optimile competiției.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj vine după două eșecuri dureroase în Liga 1, 0-1 cu FCSB și 0-2 cu Universitatea Craiova, astfel că, pentru moralul campioanei, un rezultat pozitiv pe Olimpico ar fi unul cu atât mai important. În Italia, echipa lui Dan Petrescu va fi urmărită și de Edi Iordănescu.

CFR Cluj, miză financiară importantă, înainte de dubla cu Lazio, din UEFA Conference League

Dacă va elimina echipa lui Radu Ștefan și va ajunge în optimile UEFA Conference League, campioana va primi de la forul european 300.000 de euro. Suma totală încasată de la UEFA pentru performanțele din acest sezon ar ajunge astfel la peste 6.4 milioane de euro.

Suma e una cu atât mai importantă, dacă ținem cont de reducerile salariale care au avut loc la CFR. Neluțu Varga a ajuns la un buget de salarii de 4.44 milioane de euro, cu aproape două milioane mai mic decât cel de anul trecut (6.36 de milioane de euro), susține fanatik.ro.

Neluțu Varga: Erau rezerve cu salarii uriașe la CFR

Recent, Neluțu Varga a dezvăluit efortul financiar pe care l-a făcut pentru a scoate CFR din impas. 7 milioane de euro a pus pe masă inițial Varga, care a preluat echipa, în 2017, de la Paszkany.

Reclamă

”Când am preluat clubul mi se spusese că e suficient să pui 10 milioane de euro în primul an, apoi îți recuperezi banii. Eu am scos echipa din insolvență. În nebunia mea am plătit direct, din prima, vreo 6-7 milioane de euro datorii! Mi s-a zis la început că sunt 3 milioane datorii, dar la masa credală au apărut din pământ alte datorii…

Așa am ajuns să plătesc dublu. Și am achitat imediat, pentru că trebuia să luăm licența ca să jucăm în Europa. Eu pentru asta venisem: să fiu campion și să joc în Europa! Deci nici nu am intrat bine în fotbal și m-am curățat de 7 milioane de euro…

Ce să mai fac? Dacă am intrat în horă și am dat drumul la bani, atunci trebuia să joc! Eu, când auzeam că la Steaua sunt salarii de 7.000, de 10.000 de euro, de 5.000, eram șocat! Nu-mi venea să cred.

Reclamă 4 / 0/3

La CFR nu exista contract sub 15.000 de euro pe lună. Și rezerva rezervelor era plătită regește. Aveam rezerve ca Sigurdsson cu 48.000 de euro pe lună! Șocant! Acum am îndreptat lucrurile”, a declarat Neluțu Varga, pentru sursa citată anterior.

Dan Petrescu nu va menaja niciun jucător în Lazio – CFR Cluj

Dan Petrescu a dezvăluit că nu va menaja niciun jucător în partida din Conference League, dintre Lazio şi CFR Cluj. „Bursucul” îşi doreşte victoria pe Olimpico, iar în acest sens susţine că va face rotaţia fotbaliştilor, asumându-şi un posibil rezultat nefavorabil în următoarea partidă din Liga 1.

„Eu sunt conştient că ar fi ceva fantastic, dar în acelaşi timp sunt convins că ne va lua foarte multă energie şi vom suferi în campionat. Aici mi-e frică mie puţin. Sunt meciuri importante şi în campionat şi obiectivul principal rămâne câştigarea campionatului. Acum vor fi foarte multe meciuri. Trebuie să fim foarte atenţi.

Eu mă gândesc numai la următorul meci. Încerc să bag cea mai bună echipă care e la ora actuală şi să încercăm să scoatem maximum.

Normal trebuie să fac (n.r. rotaţia), nu avem ce face. Nu ai cum să joci joi seara la ora 8 şi duminică la ora 5 cu aceeaşi echipă. Posibil să schimb toată echipa de la meciul cu Lazio. De aia avem atâţia jucători, de aia îi plătim. şi trebuie să dovedească că merită să joace la CFR. E un risc care trebuie să ni-l asumăm, mai ales eu”, a declarat Dan Petrescu, la conferinţa de presă premergătoare duelul Lazio – CFR Cluj.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:53 Va pune FCSB abonamente la vânzare din sezonul viitor? Mihai Stoica a făcut un anunț important pentru fanii campioanei 14:50 LIVE VIDEOLeeds – Southampton, acum în AntenaPLAY. Leeds își joacă ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 14:48 LIVE VIDEORomânia – Japonia se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 14:28 „E fantastic!” Elias Charalambous, anunțul momentului despre Vlad Chiricheș! S-a operat și va reveni mult mai repede pe teren 13:54 „Ce mesaj ați primit de la Gigi Becali?” Reacția lui Elias Charalambous. Dezvăluiri de la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului 13:48 „Lipsă totală de respect!” Galeria lui Rapid boicotează meciul cu CFR Cluj! Anunțul de ultim moment 13:17 Cursa de sprint de la Marele Premiu din Miami, 19:00, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat 12:56 Noi detalii despre starea lui George Pușcaș, după operație! Veste importantă pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO 12:10 „E fratele meu mai mic!” Dennis Man, mesaj superb despre relația cu Valentin Mihăilă! A vorbit și despre echipa națională Vezi toate știrile
Citește și