Închide meniul

Mirel Rădoi, extrem de bucuros după debutul perfect la Universitatea Craiova! Ce a spus despre Hapoel Beer Sheva

Cosmin Cioboată Publicat: 11 august 2022, 23:13

Reclamă
Mirel Rădoi, extrem de bucuros după debutul perfect la Universitatea Craiova! Ce a spus despre Hapoel Beer Sheva

Mirel Rădoi le va susţine pe CFR Cluj şi FCSB în Conference League

Mirel Rădoi, la antrenamentul Universităţii Craiova/ Facebook Universitatea Craiova

Mirel Rădoi s-a arătat extrem de bucuros după debutul perfect pe banca tehnică a celor de la Universitatea Craiova. Oltenii au învins Zorya Luhansk, cu scorul de 3-1 la general, și s-au calificat în play-off-ul Conference League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Instalat la formația din Bănie în cursul acestei săptămâni, Rădoi a avut foarte puțin timp să pregătească manșa retur din turul 3 din Conference League, câștigată de Universitatea Craiova cu 3-0.

Mirel Rădoi, extrem de bucuros după debutul perfect la Universitatea Craiova

Mirel Rădoi a explicat de ce a apelat la sistemul de joc 3-4-3 și a dezvăluit ce scria pe bilețelul trimis către Raul Silva în timpul partidei de pe “Ion Oblemenco”.

Noul antrenor al oltenilor a vorbit și despre adversara din play-off-ul Conference, Hapoel Beer Sheva.

“Cu toții suntem fericiți, dar în primul rând aș începe cu felicitările pentru băieți. Foarte multă lume s-a îndoit de posibilitățile lor după meciul tur, iar în seara asta merită felicitări. Aș continua cu felicitările pentru Balint și staff-ul său. Echipa n-a stat chiar slab din punct de vedere fizic, așa cum s-a spus. Atmosfera a fost senzațională, sentimentul de la firul ierbii a fost ca la meciurile națioalei României.

Reclamă

Nu aveam foarte alte soluții tactice, dacă încercam să adoptăm alt sistem. Un alt sistem putea fi 4-2-3-1, dar asta însemna că în momentele de pressing să scoatem numărul 10. Dacă încercam să îi lăsăm să joace, vedeam că au calitate și dinamică bună. Am încercat să mergem om pe om, iar în momentul în care nu reușeam să recuperăm mingea, făceam fault tactic.

Din timpul scurt pe care l-am avut să facem o evaluare a jucătorilor, acesta a ieșit cel mai bun sistem de joc. Ne-a ieșit bine, probabil că dacă nu reușeam să ne calificăm, toată lumea ar fi spus că evaluările noastre au fost greșite. Dar totul s-a terminat cu bine. 

(N.r. – Despre bilețelul oferit lui Raul Silva). Echipa adversă nu a mai făcut pressing în 4-4-2, a schimbat în 4-3-3. Le-am trimis un bilet să continuăm în linie de 4, ca să putem ieși din defensivă. Am încercat pe cât de mult posibil să ținem de balon. A fost o schimbare de sistem, dar doar pe faza de construcție.

Reclamă 4 / 0/3

Mirel Rădoi, pregătit pentru dubla „de foc” cu Hapoel Beer Sheva din play-off-ul Conference League

Oricum vor fi schimbări, de-asta sunt 20 și ceva de jucători. Aici trebuie să fiu sincer și să vă spun că ne-a ajutat foarte mult tribuna. Tot stadionul ne-a împins de la spate. Și ieri băieții din galerie ne-au susținut după antrenament și ne-au spus că ne vor aplauda indiferent de rezultatul de astăzi. Le-am spus jucătorilor că dacă vom începe jocul cu ideea că vom greși, e clar că vom greși. Important e ca greșelile să fie cât mai mici.

N-aș vorbi foarte mult de Beer Sheva. Din punctul meu de vedere, am spus că sunt 90% calificați înaintea returului. Îi cunosc foarte bine, o echipă foarte bună, puțin diferită de ce am întâlnit în seara asta. N-au dinamica așa de bună, dar au jucători de forță și de profunzime. Nu veți vedea multe ocazii pe care le ratează, deci trebuie să fim atenți.

Îmi pare rău pentru Sepsi, dar mă bucur că sunt 3 echipe din 4 (n.r. – românești, calificate în play-off-ul Conference League). Înseamnă că ușor, ușor putem să reclădim ceva în fotbalul românesc și să ajutăm echipa națională”, a spus Mirel Rădoi, potrivit Digisport.

Hapoel Beer Sheva, ultimul obstacol din drumul Universității Craiova către grupele Conference League

Universitatea Craiova se pregătește acum pentru dubla manșă în fața lui Hapoel Beer Sheva, echipă care a încheiat pe locul secund sezonul precedent din Israel, în spatele lui Maccabi Haifa.

În turul 3 din Conference League, Hapoel a trecut fără emoții de Lugano, după 2-0 în tur și 3-1 în retur. Echipa pregătită de Elyaniv Barda este cotată la 11,93 de milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com.

Cel mai valoros jucător al israelienilor este Astrit Selmani, atacantul născut în Suedia care reprezintă Kosovo.

La Hapoel evoluează și Itay Shechter, un atacant israelian în vârstă de 35 de ani care deține și cetățenie română.

Reclamă

Înființată în urmă cu 73 de ani, Hapoel Beer Sheva a cucerit 5 titluri de campioană în Israel, în 1975, 1976, 2016, 2017 și 2018.

Meciul tur dintre Universitatea Craiova și Hapoel Beer Sheva se va disputa pe 18 august, pe terenul oltenilor. Manșa retur se va juca o săptămână mai târziu, pe 25 august, în Israel.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY 22:15 „Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!” 21:58 LIVE TEXTAS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta se joacă ACUM. Au înceăut semifinalele Europa League şi Conference League 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa 20:53 Prima reacţie a lui Marius Şumudică, după întâlnirea de taină cu Dan Şucu: „Nu se gândește decât la binele Rapidului!” 20:52 Victor Piţurcă, şocat de „perla” Universităţii Craiova: „După 10 minute era sufocat. Patronul ar trebui să îşi pună întrebarea” 20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 20:18 Marius Lăcătuş a dat verdictul, după titlul câştigat de FCSB! „Fiara” ştie unde s-a făcut diferenţa 20:16 VideoTeodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri emoţionante despre tatăl său şi FCSB: „E ca o altă familie pentru mine!” EXCLUSIV Vezi toate știrile
Citește și