Închide meniul

Neluţu Varga a dezvăluit, în premieră, ce datorii are CFR Cluj: „Acesta este deficitul!”. Bugetul uriaş al campioanei României

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 noiembrie 2022, 15:40

Neluţu Varga a dezvăluit, în premieră, ce datorii are CFR Cluj: „Acesta este deficitul!. Bugetul uriaş al campioanei României

Neluţu Varga îi plânge de milă lui Gigi Becali, după anunţul patronului de la FCSB că se retrage din fotbal

Neluţu Varga este patronul lui CFR Cluj / AntenaSport

Neluţu Varga a oferit detalii despre ce datorii are CFR Cluj, după calificarea în play-off-ul Conference League. Patronul campioanei României răsuflă uşurat ca urmare a performanţei obţinute de jucătorii lui Dan Petrescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj şi-a asigurat peste 6 milioane de euro din calificarea în „primăvara” europeană. Totuşi, deficitul clubului rămâne unul ridicat, de 25 de milioane de euro!

Neluţu Varga a dezvăluit, în premieră, ce datorii are CFR Cluj

Am băgat mai mult de 30 și ceva de milioane. 30-40 de milioane de euro în cinci ani. În acest moment ne apropiem de egalitate. Dacă Dumnezeu ne ajută și echipa merge bine până în primăvară voi avea un deficit de 25 de milioane, pe care am de unde să îi recuperez fără probleme.

Dar nu mai sunt datorii, asta e important. Clubul e dator doar la mine. Cu o calificare anul viitor putem să fim foarte bine. Avem jucători tineri, de vânzare. Lucru care nu am avut anii trecuți.

Oferte pe trei patru jucători pe care am preferat să îi ținem până în iarnă și să putem să ne despărțim în schimbul a unor sume importante pentru club. Dacă ajungem în grupele Europa League minimum sunt la egalitate zic.

Reclamă

După aia poate să ajung cu fotbalul și pe plus. Dar sincer nu mai văd așa imposibil posibilitatea de a-mi recupera banii. Acum doi ani, un an, aveam un mare stres și o supărare, nu vedeam capătul tunelului, luminița.

S-au făcut lucruri foarte bune în echipă și manangementul echipei, s-au redus multe costuri și un buget echilibrat. Anul viitor cred că putem fi pe plus. Acum un an eram fel convins că rămâneam în pagubă. În jur de 18 milioane de euro este bugetul echipei pe an„, a declarat Neluţu Varga pentru fanatik.ro.

CFR Cluj a câştigat ultimele cinci titluri în Liga 1. S-a calificat, după o pauză de trei ani, în „primăvara” unei competiţii europene.

Reclamă 4 / 0/3

Suma uriaşă pe care CFR Cluj a câştigat-o în Conference League

Campioana României a câştigat 5.225.000 de euro pentru performanţa de a fi ajuns în primăvara europeană. La această sumă se vor adauga şi alţi bani pe care CFR Cluj îi va încasa datorită coeficientului european. Astfel, în conturile clubului vor intra peste 6 milioane de euro.

CFR Cluj va juca în playoff-ul Conference League cu echipe venite din Europa League. CFR Cluj a terminat pe locul al doilea într-o grupă cu Sivasspor, Slavia Praga şi Ballkani. CFR Cluj a reuşit două victorii cu Slavia Praga şi o remiză şi o victorie cu Ballkani.

Premiile acordate în Conference League:

  • calificare în grupe: 2,94 milioane de euro
  • victorie în grupe: 500.000 de euro
  • egalul în grupe: 166.000 de euro
  • primul loc în grupă: 650.000 de euro
  • locul 2 în grupă: 300.000 de euro
  • calificare în optimi: 600.000 de euro
  • calificare în sferturi: 1 milion de euro
  • calificare în semifinale: 2 milioane de euro
  • calificare în finală: 3 milioane de euro
  • campioana: 2 milioane de euro

Dan Petrescu s-a descătuşat şi vrea trofeul Conference League

Dan Petrescu s-a descătuşat după calificarea în „primăvara” europeană şi vrea trofeul Conference League. Antrenorul lui CFR Cluj a declarat, după victoria cu Ballkani, scor 1-0, că îşi doreşte să joace finala competiţiei.

CFR Cluj a obţinut 10 puncte grupa G. A avut 3 victorii, o remiză şi două înfrângeri. Sivasspor a terminat pe primul loc.

Acum o să încerc să mergem cât mai departe în această competiţie, 100%. Indiferent ce adversari vor veni, sunt convins că sunt adversari de top. Dar dacă tot am ajuns acolo, trebuie să încercăm să ajungem cât mai departe. Exact cum am făcut cu Sevilla, când am pierdut doar din cauza golului din deplasare.

Sper să ajungem în finală sau în semifinale. Orice este posibil acum, mai ales că s-a format un grup bun, sper să facem rezultate. Dar Europa gata, o lăsăm, trebuie să ne concentrăm la campionat şi la Cupă.

Reclamă

De ce să nu încercăm? Noi vom încerca să ajungem cât mai sus. Dacă cu Sevilla am jucat de la egal la egal şi după au câştigat Europa League… nu vrem să ne facem de râs, dar sper să nu cădem cu nu ştiu cine. Măcar să avem o şansă”, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă.

Recomandări
  • Neluţu Varga a recunoscut ce datorii are CFR Cluj
  • Ce buget a avut campioana României în acest sezon

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) Vezi toate știrile
Citește și