Închide meniul

Pe cine pot întâlni FCSB, CFR Cluj, Craiova şi Sepsi în drumul către grupele Conference League. Traseul virtual al echipelor româneşti

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 15 iulie 2022, 8:44

Pe cine pot întâlni FCSB, CFR Cluj, Craiova şi Sepsi în drumul către grupele Conference League. Traseul virtual al echipelor româneşti

Cine este Saburtalo Tbilisi, adversara FCSB-ului din turul 2 preliminar Conference League

Jucătorii lui FCSB, în timpul unei partide / Hepta

FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova şi Sepsi vor evolua în turul secund preliminar din Conference League. În prima dublă din a treia competiţie inter-cluburi din Europa, echipele româneşti sunt favorite certe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB va debuta în acest sezon de Conference League contra celor de la Saburtalo. Formaţia din Georgia a trecut de Partizani, în primul tur preliminar. Echipa lui Gigi Becali este favorită pentru a ajunge în turul al treilea.

Pe cine pot întâlni FCSB, CFR Cluj, Craiova şi Sepsi, în drumul spre grupele Conference League

FCSB va pleca din postura de favorită în întâlnirea cu formaţia din Georgia, Saburtalo. Cele două meciuri se vor disputa pe 21 şi 28 iulie. În turul următor, echipa patronată de Gigi Becali va pleca tot din postura de favorită, dar va putea întâlni un adversar mult mai dificil.

Astfel, cel mai bine cotat adversare pentru FCSB, dacă va trece de Saburtalo, ar putea fi Panathinaikos, ocupanta locului patru în Grecia, în sezonul trecut, şi echipa care a câştigat cupa. Totodată, băieţii lui Toni Petrea pot înfrunta Hajduk Split sau Aris Limassol.

Printre echipele accesibile, care pot facilita traseul FCSB-ului spre grupele Conferenece League, se numără Mura Sobota, Vaduz sau Dundee United.

Reclamă

Ulterior, dacă va ajunge în play-off, FCSB poate întâlni adversari puternici precum Nice, Sparta Praga sau Anderlecht, precum şi adversari mai slab cotaţi, precum Suduva sau Tallin.

Universitatea Craiova şi Sepsi, drum dificil spre grupele Conference League

Universitatea Craiova se va duela cu Vllaznia, în turul secund preliminar din Conference League. „Oltenii” vor fi favoriţi în faţa albanezilor, însă în turul al treilea nu vor mai beneficia de statutul de cap de serie. Astfel, printre posibilii advsersari peste care trupa lui Laszlo Balint poate da se numără Slavia Praga, urmând ca într-un eventual playoff, să se dueleze cu formaţii precum Villareal. Printre adversarii accesibili care pot ieşi în calea „oltenilor” se numără Suduva sau Zorya Lugansk.

De cealaltă parte, Sepsi o va întâlni pe Olimpia Ljubljana în turul doi preliminar din Conference League. Covăsnenii nu au beneficiat de statutul de cap de serie, şi nu vor fi în niciun tur preliminar. Astfel, câştigătoarea Cupei României va avea un traseu extrem de complicat pentru a se califica în grupele Conference League.

Reclamă 4 / 0/3

CFR Cluj, traseu dificil în Conference League

CFR Cluj va întâlni Inter Club d’Escalades, în turul doi preliminar de Conference League. După ce a fost eliminată ruşinos de Pyunik Erevan, la loviturile de departajare, clujenii pot avea un traseu accesibil spre grupele celei de-a treia competiţii inter-cluburi din Europa.

Astfel, în turul al treilea, trupa lui Dan Petrescu poate da peste Lincoln Red Imps sau La Florita, iar în cel mai negru scenariu se poate confurnta cu Lech Poznan, campioana Poloniei. În ceea ce priveşte play-off-ul, CFR Cluj nu va fi cap de serie, pentru că acest statut va fi atribuit echipelor ce vor pica din Europa League.

Gigi Becali bagă frica în jucătorii FCSB-ului: „Să nu ne facem de râs în Europa, ca CFR Cluj!”

Gigi Becali bagă frica în jucătorii FCSB-ului înaintea debutului în preliminariile Conference League. Patronul vicecampioanei le-a transmis un mesaj clar și i-a dat ca exemplu negativ pe cei de la CFR Cluj, care au fost eliminați în turul 1 preliminar din Champions League, de FC Pyunik.

„Totul pleacă de la antrenori și preparatori fizici. Puneți, bă, biciul pe ei și scoateți untul din ei. Ăsta e un mesaj în primul rând pentru ăștia ai mei. Păi tu crezi că ăștia ai mei sunt mai breji?

Ei s-au învățat să câștige mii de euro pe lună cu doar două ore pe zi de muncă. Păi ce este asta? Ăia în fabrică cât trag, săracii ? Stau la muncă două ore și primesc peste 10.000 de euro pe lună? Ăia muncesc, tată! Sau ăia care muncesc pe șantier câte ore muncesc și câți bani câștigă?

Vreau și eu să le transmit ăstora ai mei să aibă grijă să nu ne facem și noi de râs în Europa. Nu vreau să pățim ce a pățit CFR. Vreau să văd atitudine, dăruire și să aud că se pregătesc foarte bine la antrenamente”, a spus Gigi Becali, pentru prosport.

Reclamă
Recomandări
  • FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova şi Sepsi vor evolua în turul doi preliminar din Conference League
  • Echipele româneşti vor fi favorite în prima dublă

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” Vezi toate știrile
Citește și