Închide meniul

România, fără echipe în grupele cupelor europene! Ultima oară s-a întâmplat acest lucru în urmă cu cinci ani

Alex Masgras Publicat: 31 august 2023, 22:02

Reclamă
România, fără echipe în grupele cupelor europene! Ultima oară s-a întâmplat acest lucru în urmă cu cinci ani

România, fără echipă în grupele cupelor europene

Gheorghe Hagi, antrenor Farul Constanţa / Profimedia

România, fără echipe în grupele cupelor europene! Farul Constanţa şi Sepsi au fost ultimele reprezentante ale României rămase în Conference League, dar campioana şi deţinătoarea cupei nu au reuşit să treacă de play-off-ul Conference League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă Farul a cedat în returul de la Helsinki, cu HJK, scor 0-2, Sepsi a fost eliminată de Bodo/Glimt, după returul din Norvegia.

România, fără echipe în grupele cupelor europene!

Din nefericire, fotbalul românesc bifează o nouă performanţă negativă. Pentru prima oară din sezonul 2018/19, România nu va avea reprezentante în grupele cupelor europene.

Vara aceasta, România a avut patru echipe în preliminariile cupelor europene. Farul Constanţa a început din primul tur preliminar UEFA Champions League, dar eliminarea cu Sheriff Tiraspol a trimis-o în turul 2 preliminar Conference League, acolo unde FCSB, CFR Cluj şi Sepsi şi-au început parcursul european.

Prima echipă eliminată a fost CFR Cluj, care nu a reuşit să treacă în turul al doilea de turcii de la Adana Demirspor. A urmat FCSB, eliminată de danezii de la Nordsjaelland, iar sezonul european al echipelor româneşti s-a încheiat în ultima zi din luna august, atunci când Farul şi Sepsi au fost eliminate de HJK Helsinki şi Bodo/Glimt.

Reclamă

Sezonul 2018/19, ultimul fără echipe româneşti în grupele cupelor europene

După cinci ani, România va fi fără echipă în grupele cupelor europene. În sezonul 2018/19, patru echipe au reprezentat România în cupele europene: Viitorul, Universitatea Craiova, CFR Cluj şi FCSB.

La fel ca acum, toate cele patru echipe au fost eliminate în preliminarii. CFR Cluj a fost eliminată încă din turul 2 preliminar UEFA Champions League de Malmo, pentru a pierde ulterior şi play-off-ul Europa League, contra celor de la Dudelange, din Luxemburg.

Tot în acel sezon, Viitorul a fost eliminată de Vitesse în turul 2 preliminar Europa League, Universitatea Craiova a fost eliminată de Leipzig în turul 3 preliminar Europa League, în timp ce FCSB a fost eliminată în play-off-ul Europa League de Rapid Viena.

Reclamă 4 / 0/3

De atunci, CFR Cluj a jucat în grupele Europa League în sezoanele 2019/20 şi 2020/21. Un an mai târziu, formaţia din Gruia a evoluat în faza grupelor în prima ediţie Conference League, în timp ce sezonul trecut, CFR Cluj şi FCSB au jucat în grupele Conference League.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și