Închide meniul

Saburtalo – FCSB 1-0. Rătăciți în Georgia! Rușine istorică pentru roș-albaștri. Vicecampioana României s-a făcut de râs

Reclamă

Antena Sport Publicat: 21 iulie 2022, 20:45 / Actualizat: 21 decembrie 2023, 20:02

Saburtalo – FCSB 1-0. Rătăciți în Georgia! Rușine istorică pentru roș-albaștri. Vicecampioana României s-a făcut de râs

Saburtalo - FCSB 1-0

Saburtalo - FCSB 1-0 / Profimedia

Saburtalo – FCSB 1-0. Vicecampioana României a suferit o rușine istorică în turul 2 preliminar al Conference League. Roș-albaștrii au plecat învinși din Georgia, la căpătul unui meci în care au fost dominați la toate capitolele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Saburtalo – FCSB 1-0. Rușine istorică pentru roș-albaștri

FCSB a scăpat cu doar un gol încasat în meciul cu Saburtalo. Georgienii și-au creat mai multe ocazii la poarta lui Târnovanu, dar nu au fost inspirați la finalizare. Unica reușită a venit în minutul 41.

Jucătorii lui Saburtalo le-au predat o lecție de contraatac celor de la FCSB. Totul a plecat de la minge respinsă de apărarea gazdelor. Ovidiu Popescu a atacat ezitant un jucător georgian la mijlocul terenului și i-a oferit spațiu de manevră. Atacul a fost dezvoltat în partea stângă, unde Cordea a coborât prea târziu să-l dubleze pe Haruț.

Balonul a fost scos la marginea careului de 16 metri, pentru un șut fără preluare a lui Nonikashvili, care a avut culoar liber spre poarta lui Târnovanu. Jucătorii lui FCSB n-au ieșit la timp la întâmpinarea adversarului și au fost taxați. Șutul, la firul ierbi, a trecut pe sub Ștefan Târnovanu.

Lui FCSB i-a trecut glonțul pe la ureche și în minutul 11, când Sikharulidze a reluat cu capul puțin peste poartă chiar de lângă debutantul Joonas Tamm.

Reclamă

Saburtalo putea să marcheze și în prelungirile primei părți, când Ovidiu Popescu a pasat direct la adversar în interioriul propriului careu. Ștefan Târnovanu și-a mai spălat însă din păcatele de la golul din minutul 41. În startul reprizei secunde, Târnovanu a mai intervenit și la un șut al georgienilor din șase metri.

Cele mai mari ocazii ale FCSB-ului i-au aparținut lui Andrei Cordea și Florinel Coman. Fostul jucător de la Academica Clinceni a avut două șuturi bune parate de portarul advers, în ce timp ce „Mbappe de România” a șutat în bară.

Returul dintre FCSB și Saburtalo este programat pe 28 iulie, pe Arena Națională. În sezonul trecut, roș-albaștrii au fost eliminați tot în turul 2 al preliminariilor Conference League, de Șahtior Karagandy.

Reclamă 4 / 0/3

Saburtalo Tbilisi – FCSB 1-0

Min 90: Final de meci! FCSB s-a impus cu 1-0.

Min 68. Florinel Coman, din nou periculos! Atacantul FCSB-ului trage puternic de la marginea careului, dar portarul lui Saburtalo plonjează și salvează miraculos.

Min 65: Ocazie pentru FCSB! Andrei Cordea șutează la colțul scurt, dar execuția e blocată de portarul advers.

Min 61: Ocazie pentru Saburtalo! Târnovanu intervine bine în fața lui Guliashvili

Min 55: O nouă ocazie pentru Saburtalo! Sikharulidze a șutat direct în Târnovanu singur cu portarul.

Min 49: Ocazie pentru FCSB! Florinel Coman, intrat la pauză, a șutat în Florin Tănase dintr-o poziție ideală.

Min 47: Încă o ocazie pentru Saburtalo! Ștefan Târnovanu a intervenit uluitor din șase metri în fața unui jucător georgian.

Reclamă

Min 46. A început repriza a doua!

Pauză! FCSB e condusă cu 1-0 la pauză. FCSB a făcut o singură schimbare. Florinel Coman a intrat în locul lui Malcom Edjouma.

Min 45+2. Ovidiu Popescu a comis o gafă uriașă, care n-a fost însă speculată de Saburtalo. Fundașul FCSB-ului a ratat complet pasa în propriul careu, din postura de ultim apărător, iar georgienii au interceptat și s-au aflat aproape de gol. Târnovanu a intervenit salvator la execuția lui Tabatadze.

Min 45+1. Olaru expediază un șut modest, reținut fără emoții de portarul lui Saburtalo.

Min 42. GOL Saburtalo! Georgienii au deschis scorul, după o dezorganizare totală în defensiva FCSB-ului. Formația din Tbilisi a dat lovitura cu primul șut pe poartă, prin Levan Nonikashvili. Fundașii „roș-albaștrilor” le-au lăsat spații mari de acțiune celor de la Saburtalo, iar aceștia au profitat din plin. Nonikashvili a trimis un șut la colțul lung, de la 16 metri, și l-a învins pe Ștefan Târnovanu.

Min 40. FCSB continuă să pună presiune la poarta lui Saburtalo! Malcom Edjouma șutează pe centrul porții, de unde goalkeeper-ul georgienilor respinge fără mari probleme.

Min 31. Andrei Cordea, aproape de gol! Atacantul FCSB-ului driblează elegant un adversar și trage puternic la colțul lung, dar portarul lui Saburtalo respinge în corner.

Min 26. FCSB iese la atac! Octavian Popescu centrează pe jos în careu, iar Andrei Cordea șutează din prima, însă în blocajul georgienilor.

Min 22. Darius Olaru a primit cartonaș galben pentru proteste.

Min 11. Saburtalo, ocazie mare la poarta FCSB-ului! Scăpat din marcaj de Haruț, Sikharulidze a reluat cu capul peste transversală.

Min 3. Partida dintre Saburtalo și FCSB a putut fi urmărită la TV abia din minutul 3, din cauza problemelor cu semnalul venit din Georgia.

Min 1. A început meciul din Georgia!

Update 17.30: Au apărut echipele de start:

FCSB: Târnovanu – Haruț, Dawa, Tamm, Ov. Popescu – Șut, Edjouma – Cordea, Olaru, Oct. Popescu – Fl. Tănase
Rezerve: Vlad, Fl. Coman, Stoica, Lixandru, Achim, Oaidă, Pantea, Bouhenna, Musi, Mamut
Antrenor: Anton Petrea

Saburtalo Tbilisi: Megrelishvili – Gocholeishvili, Kakubava, Chaduneli, Jinjolava – Kardava, Nonikashvili – Tabatadze, Nonikashvili, Guliashvili – Sikharulidze

Știrea inițială

Saburtalo şi FCSB se vor afla la prima confruntare directă. Georgienii au trecut în primul tur preliminar de Partizani. După ce în prima manşă, albanezii s-au impus cu 1-0, în retur, adversara FCSB-ului a învins la loviturile de departajare.

FCSB ţinteşte calificarea în grupele Conference League, după ce în ultimele patru sezoane au fost eliminţi în tururile preliminare. Anul trecut, echipa patronată de Gigi Becali a suferit o ruşine istorică, în aceeaşi fază a competiţiei, fiind eliminaţi la loviturile de departajare de Şahtior Karagandy. La momentul respectiv, echipa era antrenată de Dinu Todoran.

Dacă va trece de Saburtalo, FCSB va da piept în turul trei preliminar cu învingătoarea dintre Vikingur Gota – Dunajska Streda. În prima manşă, slovacii de la Streda s-au impus cu 2-0 şi sunt astfel favoriţi la calificare.

Echipa probabilă a FCSB-ului, pentru partida cu Saburtalo:

Târnovanu – Ov. Popescu, Haruț, Dawa, Pantea – Olaru, Șut, Oct. Popescu – Cordea, Tănase, Coman

Valentin Creţu şi Risto Radunovic, cei doi fundaşi laterali titulari pentru FCSB, nu au făcut deplasarea pentru partida tur cu Saburtalo.

Toni Petrea, avertisment pentru jucătorii săi: „Ne așteaptă o partidă dificilă!”

Antrenorul lui FCSB a antenționat că jucătorii săi vor avea viață grea în Georgia.

„Primul meci pentru noi în Europa, ne așteaptă o partidă dificilă, cu o echipă care s-a calificat dramatic, la penalty-uri. Ei au învins în deplasare, ceea ce ne pune pe gânduri și ne face să tratăm meciul foarte serios. Sper să ne ridicăm la nivelul partidei, ne dorim să controlam jocul, pentru asta trebuie să facem efort și să fim pregătiți din toate punctele de vedere.

Nu cred că există favorite, mai ales la începutul ăsta de sezon. Trebuie să fim foarte serios și să tratam meciul foarte serios. Nu cred că este o favorită certă.

Am văzut, am urmărit și am analizat aceste două jocuri ale adversarilor. Suntem pregătiți pentru orice se va întâmpla. Trebuie să ne adaptăm și să ne impunem stilul.

Nu putem să vorbim de procente, suntem la debutul sezonului, e normal să nu fim 100% fit. Ei au jucat două meciuri oficiale, noi am jucat unul. Nivelul fizic nu este cel pe care ni-l dorim”, a spus și Toni Petrea, la conferința de presă.

FCSB s-a rătăcit în Georgia! Probleme pentru vicecampioană înaintea meciului cu Saburtalo

FCSB s-a rătăcit în Georgia înaintea meciului cu Saburtalo din turul 2 preliminar al Conference League. Roș-albaștrii au greșit drumul spre stadion.

FCSB a plecat în Georgia pentru prima manșă din turul al 2 preliminar din Conference League, pentru meciul cu FC Saburtalo. Vicecampioana României a avut însă parte de o deplasare cu peripeții.

La conferința de presă dinaintea partidei, ofițerul de presă al FCSB, Cătălin Făiniși, a anunțat că șoferul autocarului roș-albaștrilor a greșit drumul la stadion. Echipa din Berceni a întârziat mai mult de o oră la conferință.

„Ne cerem scuze pentru întârziere. Nu e vina noastră. Din păcate, șoferul autobuzului a greșit drumul spre stadion. Am stat în autobuz mai mult de o oră, ceea ce nu e confortabil pentru noi”, a spus Cătălin Făiniși.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și