Închide meniul

Cornel Dinu a reacţionat după ce Dănuţ Lupu nu a fost invitat la meciul „Generaţiei de Aur”: „Merita”! De ce nu e „înghiţit” Lupu

Bogdan Stănescu Publicat: 29 mai 2024, 9:41

Reclamă
Cornel Dinu a reacţionat după ce Dănuţ Lupu nu a fost invitat la meciul „Generaţiei de Aur: „Merita! De ce nu e „înghiţit Lupu

Cornel Dinu a reacţionat după ce Dănuţ Lupu nu a fost invitat la meciul "Generaţiei de Aur"

Dănuţ Lupu, într-un meci demonstrativ / Profimedia Images

Cornel Dinu a reacţionat după ce Dănuţ Lupu nu a fost invitat la meciul „Generaţiei de Aur”. Legenda „câinilor” consideră că Lupu merita să fie şi el acolo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cornel Dinu a spus şi de ce crede că Dănuţ Lupu nu e „înghiţit” de membrii Generaţiei de Aur.

Cornel Dinu a reacţionat după ce Dănuţ Lupu nu a fost invitat la meciul „Generaţiei de Aur”: „Merita”! De ce nu e „înghiţit” Lupu

“Cu siguranță merita. Să ne aducem aminte că Lupu a fost unul dintre executanții penalty-ului în meciul decisiv cu Irlanda de la Genova. Chiar a bătut scăriță.

E adevărat că el până atunci nu s-a încadrat în schema de joc pe care eu o făcusem și care era legată de calitățile adversarilor.

Lupu este unul dintre cele mai mari talente din istoria fotbalului românesc. Mă încumet să îl compar, cu toate că avea o altă formă de execuții, dar este de nivelul lui Gică Hagi.

Reclamă
Reclamă 4

Problemele lui Lupu sunt de cu totul altă natură. El ca jucător a fost unul care avea calități extraordinare. Eu la Campionatul Mondial de atunci, unde el nu a jucat, am vrut să fac o echipă compactă și competitivă ținând cont și de calitățile adversarilor.

Trăim într-un moment de nedreptate imensă în toate domeniile României. Lupu făcea parte dintr-o grupă diferită. El nu a fost niciodată înghițit, pentru că era un jucător capabil în teren să facă de multe ori lucruri care îi erau superioare lui Hagi”, a spus Cornel Dinu la fanatik.ro.

„Nu știu de ce nu am fost invitat!” Dănuț Lupu, revoltat după meciul de adio al Generației de Aur! Atac la adresa foștilor colegi

Dănuț Lupu s-a declarat revoltat după meciul de adio al Generației de Aur! Fostul internațional i-a făcut praf pe foștii săi colegi, de la echipa națională, și a criticat evenimentul de pe Arena Națională.

Reclamă

Dănuț Lupu a adunat 14 selecții la echipa națională a României și a participat la Campionatul Mondial din 1990, alături de prima reprezentativă. Totuși, membrii Generației de Aur nu l-au invitat la meciul de adio.

Lupu a răbufnit după meciul de Adio al Generației de Aur și a lansat un atac la adresa foștilor săi colegi. Fostul internațional este de părere că Generația de Aur nu ar fi existat fără performanțele naționalei din perioada 1989-1990.

Astfel, Dănuț Lupu spera ca jucătorii acelei generații să fie prezentați pe Arena Națională. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, iar Lupu nu s-a ferit de cuvinte atunci când și-a exprimat nemulțumirea.

„Trebuiau să facă asta şi pentru Michael Klein”

“Ca spectacol, jos pălăria, ca joc putem să spunem că mulți au jucat acum la fel ca atunci când erau tineri. Problema mea e următoarea. Jos pălăria la ce au făcut pentru Didi Prodan, dar trebuiau să facă asta și pentru Michael Klein.

Această Generație de Aur pe care o numesc ei e făcută de alți jucători care trebuiau convocați. Nu să joace, dar să îi prezinte publicului. Cei din ’89-’90.

Această generație nu exista dacă nu eram noi, cei care am jucat cu Danemarca. Trebuia să fim prezenți toți cei care am jucat atunci, dar nu să jucăm, să fim invitați. Asta e părerea mea.

Nu știu de ce nu am fost invitat. Trebuie să îi întrebăm pe ei. Dacă de-a lungul anilor am fost supărat pe Nea Puiu, la convocarea asta chiar nu sunt supărat pe el.

A fost un meci în care au jucat prietenii lui Mourinho. A fost blat. Dacă jucau ăia, nu mai era la fel”, a spus Dănuț Lupu, pentru sursa citată.

 

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
0:16

Calculele calificării „tricolorilor” în optimile EURO 2024, după egalul dintre Croaţia şi Italia. Rezultat perfect pentru România

23:55 24 iun.

Croaţia – Italia 1-1 şi Albania – Spania 0-1. Italienii s-au calificat dramatic în optimi! Croaţia, şanse mari să fie eliminată

23:39 24 iun.

Luka Modric, în lacrimi după ce a marcat în Croaţia – Italia! Recordul spulberat de starul lui Real Madrid

22:49 24 iun.

FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile

22:40 24 iun.

Universitatea Craiova a învins-o pe Legia Varşovia în stagiul de pregătire din Austria! Mihai Căpăţână a înscris cu un şut superb

22:27 24 iun.

Starul Belgiei, obiectiv uriaş la EURO 2024: „Vreau să câştig turneul!” Mesajul categoric înaintea duelului decisiv cu Ucraina

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 3 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 Portugalia – Cehia 2-1. Portughezii au marcat golul victoriei în prelungirile meciului. Debut cu dreptul pentru Ronaldo la EURO 6 Ce cotă incredibilă are România la calificarea în „optimile” EURO 2024. Tricolorii, lideri în Grupa E după ce au umilit Ucraina
Citește și