Închide meniul

Cristiano Ronaldo şi Neymar, născuţi în aceeaşi zi cu Gică Hagi. Zi uriaşă pentru fotbalul mondial

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 5 februarie 2024, 8:53

Cristiano Ronaldo şi Neymar, născuţi în aceeaşi zi cu Gică Hagi. Zi uriaşă pentru fotbalul mondial

Cristiano Ronaldo şi Neymar, născuţi în aceeaşi zi cu Gică Hagi

Colaj Cristiano Ronaldo, Gică Hagi şi Neymar - Profimedia Images

Cristiano Ronaldo şi Neymar sunt născuţi în aceeaşi zi cu Gică Hagi, care împlineşte pe 5 februarie 59 de ani. Portughezul Cristiano Ronaldo şi brazilianul Neymar se sărbătoresc, luni, în aceeaşi zi cu Gheorghe Hagi. Jucătorul de la Al Nasr împlineşte 39 de ani, iar cel de la Al-Hilal 32.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristiano Ronaldo, considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din istorie, s-a născut la 5 februarie 1985, la Funchal, pe Insula Madeira.

Cristiano Ronaldo şi Neymar, născuţi în aceeaşi zi cu Gică Hagi

El este al patrulea şi cel mai mic copil al Mariei Dolores dos Santos Viveiros da Aveiro, şi José Dinis Aveiro. Mai are un frate şi două surori.

Cariera sa a fost marcată de antrenorul Ladislau Boloni, care, pe când Cristiano avea 16 ani, l-a promovat la Sporting Lisabona.

De acolo, Cristiano Ronaldo a ajuns la Manchester United, unde, sub oblăduirea lui Sir Alex Ferguson, din 2003 până în 2009, a „explodat” şi impresionat.

Reclamă

În 2009 s-a transferat, pentru suma, record la acea vreme, de 94 de milioane de euro, la Real Madrid.

La Real Madrid, Cristiano s-a acoperit de glorie, câştigând Balonul de Aur de patru ori (o dată l-a câştigat pe când era la Manchester United), Liga Campionilor de patru ori şi campionatul Spaniei de două ori.

Însă, în 2018, el a trecut la Juventus Torino, reuşind şi acolo să câştige două titluri.

Reclamă 4 / 0/3

Dorinţa de a reveni în Anglia, în special la Manchester United, a fost mare, astfel că portughezul a revenit în 2021 la „Diavolii Roşii”. Dar revenirea nu a fost aşa cum şi-a dorit şi, după un interviu exploziv la Piers Morgan, în care îi critica pe oficialii clubului şi pe antrenorul Erik Ten Hag, contractul său a fost reziliat.

Însă Cristiano nu a dus lipsă de oferte, astfel că a semnat în decembrie 2022 cu Al Nassr, în Arabia Saudită, pentru cel mai mare salariu din istoria fotbalului, 200 de milioane de euro.

În plan personal, Cristiano Ronaldo este într-o relaţie cu Georgina Rodriguez din 2016. El are cinci copii, Cristiano Jr., născut în 2010, şi Eva şi Mateo, născuţi în 2017, toţi de la mame-surogat, şi Alana Martina şi Bella, cu Georgina Rodriguez.

Neymar s-a născut la Sao Paolo

Neymar da Silva Santos Junior s-a născut la 5 februarie, la Sao Paulo, în 1992. În 2003, familia sa s-a mutat la Santos, unde el a fost legitimat la clubul local. Debutul profesionist l-a avut în 2009, când avea doar 17 ani.

Evoluţiile sale au atras atenţia marilor echipe europene, care s-au luptat pentru aducerea lui. Însă câştig de cauză a avut FC Barcelona, care l-a achiziţionat în 2013 şi l-a prezentat în faţa a 56.500 de fani, un record pentru un jucător brazilian.

El a marcat 105 goluri pentru FC Barcelona şi a câştigat de două ori campionatul Spaniei şi o dată Liga Campionilor.

În 2017, Paris Saint-Germain, preluată de oameni de afaceri din Qatar, l-a achiziţionat pe Neymar, după ce i-a plătit clauza de reziliere de 222 de milioane de euro.

Reclamă

El are cinci titluri de campion al Franţei şi 117 goluri pentru PSG.

La 20 august 2023, Neymar a semnat un contract pe două sezoane cu gruparea saudită Al-Hilal.

Neymar este necăsătorit, dar are un băiat, Davi Lucca, născut în 2011, din relaţia cu Carolina Dantas şi o fetiţă, Maive, născută în 2023 din relaţia cu Bruna Biancardi.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:54 România, trei medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj! O nouă zi plină de medalii pentru „tricolori” 15:39 CFR Cluj – Sepsi LIVE TEXT (21:00). Luptă infernală pentru locul 2. Echipele probabile 15:24 Video„Să ne dea stadionul pentru Liga Campionilor!” Gigi Becali cere desfiinţarea lui CSA Steaua, după titlul câştigat de FCSB 15:00 România – Italia LIVE VIDEO (20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:45 Lovitura de 100 de milioane de euro pregătită de Ferrari pentru a opri supremaţia Red Bull, după ce a bătut palma cu Hamilton 13:42 „Prima dată în viaţa mea!” Ce mesaj a primit Gigi Becali de la Dan Şucu, la miezul nopţii, după ce FCSB a devenit campioană 13:23 „Plec la Liverpool. Merg în locul lui Klopp!” Gigi Becali a făcut show după ce FCSB a cucerit titlul din Liga 1 13:11 FotoCum a fost surprinsă fiica lui Gică Popescu, după ce FCSB a învins-o pe Farul şi a câştigat titlul în Liga 1 13:06 PAOK – AEK LIVE VIDEO (19:30) în AntenaPLAY! Răzvan Lucescu, ultima şansă la titlul din Grecia 12:15 VIDEOLionel Messi, un nou meci fabulos în MLS! Argentinianul a făcut spectacol în faţa a 65.000 de oameni Vezi toate știrile
Citește și