Închide meniul
NEWS ALERT

CSA Steaua nu poate promova în Liga 1. Parlamentul nu a aprobat modificarea Legii Sportului în regim de urgenţă. Lovitură dură pentru echipa armatei

Valentin Pîrcălabu Publicat: 13 mai 2022, 13:13 / Actualizat: 13 mai 2022, 14:30

CSA Steaua nu poate promova în Liga 1. Parlamentul nu a aprobat modificarea Legii Sportului în regim de urgenţă. Lovitură dură pentru echipa armatei

CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1

Jucătorii lui CSA Steaua, bucurie la finalul unui meci / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

  • CSA Steaua nu poate promova
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

CSA Steaua nu poate promova în Liga 1. Parlamentul nu a aprobat modificarea Legii Sportului în regim de urgenţă, scrie sport.ro. Pe 12 mai, Ministerul Sportului a trimis o adresa la Parlament pentru a obține avizul de oportunitate pentru modificarea Legii Sportului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conform sursei citate, nu a fost obţinut avizul de oportunitate în regim de urgenţă. În prezent, Legea Sportului nu permite ca echipele de drept public să joace în Liga 1.

CSA Steaua nu poate promova în Liga 1

În acest context, cei de la CSA Steaua nu pot promova în Liga 1. Prima manşă a barajului de pormovare se va disputa pe 22 mai, iar timpul este insuficient pentru a se modifica legea.

Reclamă

„În acest context, proiectul de act normatic nu a mai fost transmis pe circuitul de avizare interministrială, urmând ca direcța de specialitate să facă propuneri cu privire la îndeplinirea cerințelor necesare pentru promovarea proiectului de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea articolului 31 din Legrea educației fizice și sportului nr 69/2000”, s-a mai arătat în răspunsul oferit de Ministerul Sportului.

Protest la Federație! Fanii CSA Steaua s-au strâns în fața sediului FRF. Suporterii solicită dreptul de promovare în Liga 1

Protest la sediul FRF! Fanii celor de la CSA Steaua au mers luni la sediul Federației. Suporterii au protestat împotriva conducerii fotbalului românesc pentru că nu acordă echipei lor de suflet dreptul de a promova în Liga 1.

Reclamă

Suporterii „roș-albaștri” au afișat un banner uriaș cu mesajul „Vream Steaua în A!”. Același mesaj a fost scandat de aceștia în fața sediului FRF.

Cristian Gaţu, noi declaraţii despre conflictul CSA Steaua – FCSB

Cristian Gaţu a oferit noi declaraţii despre conflictul CSA Steaua – FCSB. Comandantul CSA în 1998 susţine că Gigi Becali a salvat echipa de fotbal şi că trupa din prima ligă ar trebui să joace pe noul Ghencea.

După ce și-a încheiat cariera fabuloasă de sportiv, Cristian Gațu a devenit comandat în cadrul CSA, în 1997. Acesta a povestit că, un an mai târziu, „s-a hotărât desprinderea secției de fotbal de CSA, prin proces civil al divizării”.

Reclamă 4 / 0/3

„În 1998, s-a făcut un fel de privatizare, ordinul care mi s-a dat era să scot de sub tutela clubului Steaua echipa de fotbal. Am organizat pe baza unui statut, la ordinul domnului Babiuc, o Adunare Generală de Alegeri şi de transformare în private. A devenit o societate privată cu preşedinte Viorel Păunescu. N-a existat niciun Becali în perioada aia, să fie clar. Eu, imediat după acea Adunare, am fost dat afară.

Eu nu îl simpatizez pe domnul Becali, să fie clar, dar, dacă nu exista această variantă, Steaua era examtriculată din toate ligile, nu din liga a patra. A fost o Adunare Generală la care am convocat pe toţi marii jucători şi pe cei de atunci, cu Voinescu, Ion Alexandrescu, cu Liţă Dumitru şi cu campionii europeni.

Sigur că ar trebui să joace pe Ghencea. S-a creat o valoare a chiriei şi oricine poate juca plătind chiria respectivă. Este o dispută între ce a fost înainte şi ce este acum. E păcat, este echipa care a făcut performanţă la nivelul fotbalului european”, a spus Cristian Gaţu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cum a putut să fie numită CSA Steaua într-un comunicat al FRF
Liga 2 • 27 mart., 18:20
Cum a putut să fie numită CSA Steaua într-un comunicat al FRF! Fanii din Ghencea s-au revoltat imediat: „Își bat joc!”
Fanii români nu au uitat de războiul dintre FCSB şi CSA Steaua nici la meciul Columbia - România
Extra • 27 mart., 12:28
Fanii români nu au uitat de războiul dintre FCSB şi CSA Steaua nici la meciul Columbia – România! Ce banner au afişat
Investiţie uriaşă la CSA Steaua, de peste 40 de milioane de euro!
Liga 2 • 25 mart., 22:00
Investiţie uriaşă la CSA Steaua, de peste 40 de milioane de euro! Proiectul lansat de „militari”
Daniel Opriţa mizează pe FCSB în lupta la titlu
Fotbal • 23 mart., 19:26
Daniel Opriţa mizează pe FCSB în lupta la titlu: „Sunt şanse mari să ia campionatul! Va fi greu să îi mai prindă cineva!”
Emeric Ienei împlineşte 87 de ani
Fotbal • 22 mart., 10:41
FOTO
Emeric Ienei împlineşte 87 de ani! Ce mesaje a primit legenda roş-albaştrilor de la CSA Steaua şi FCSB