Închide meniul

Cum l-a convins Victor Piţurcă pe Gabi Tamaş să renunţe la un salariu fabulos: „Aveam 35.000 pe săptămână şi m-a sunat nea Piţi!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 14 noiembrie 2023, 8:46 / Actualizat: 14 noiembrie 2023, 15:24

Cum l-a convins Victor Piţurcă pe Gabi Tamaş să renunţe la un salariu fabulos: „Aveam 35.000 pe săptămână şi m-a sunat nea Piţi!

Cum l-a convins Victor Piţurcă pe Gabi Tamaş să renunţe la un salariu fabulos

Victor Piţurcă şi Gabi Tamaş / Colaj AS.ro/Profimediaimages

S-a aflat cum l-a convins Victor Piţurcă pe Gabi Tamaş să renunţe la un salariu fabulos, în perioada în care juca în Anglia. În 2013, fostul selecţioner l-a avertizat pe fundaşul lui West Brom că ia în calcul să nu îl mai convoace la naţionala României dacă nu va fi titular incontestabil la echipa de club.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tamaş s-a retras cu două săptămâni înainte să împlinească 40 de ani. Fostul internaţional a venit cu noi dezvăluiri despre cariera lui şi şi-a amintit ce sacrificii a făcut pentru a juca la prima reprezentativă. 67 de selecţii şi 3 goluri a adunat Gabi Tamaş la naţionala României.

Cum l-a convins Victor Piţurcă pe Gabi Tamaş să renunţe la un salariu fabulos

În 2010, Tamaş e plecat de la Auxerre la West Bromwich Albion, echipă pentru care a jucat timp de trei sezoane şi jumătate. Englezii îi ofereau un salariu lunar uriaş, de 140.000 de lire sterline (160.000 de euro).

Chiar dacă mai avea contract un an, fundaşul central a decis să revină în România pentru a nu risca să fie scos din lot de Victor Piţurcă. A semnat cu CFR Cluj, club la care a rezistat o singură săptămână. A fost dat afară după un scandal într-un club.

Eu aveam în jur de 35.000 pe săptămână la West Brom şi am reziliat cu ei. 35.000 de pounds. Nu era rău! Şi mă sunase nea Piţi atunci şi mi-a spus că jucasem cam puţin. Şi chiar jucasem 26 de meciuri, inclusiv cu Cupă. Mi-a spus: ‘Trebuie să începi să joci, o să fie dificil pentru echipa naţională’. Şi atunci am decis să reziliez cu West Brom„, a declarat Gabi Tamaş în „Un Podcast”.

Reclamă

Gabi Tamaş a evoluat la FCSB în două perioade, ianuarie – august 2015, şi februarie 2016 – iulie 2017. A câştigat un titlu, o Cupă a României şi după Cupe ale Ligii.

Tamaş are trei trofee şi în tricoul lui Dinamo. A câştigat două Cupe ale României (2003, 2005) şi o Supercupă (2005). A mai jucat pentru FC Braşov, Rapid, Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, WBA, CFR Cluj, Docaster, Watford, Cardiff, Hapoel Haifa, Astra, U Cluj, FC Voluntari şi Petrolul.

Ce va face Gabi Tamaş, după retragerea din fotbal

Tamaş îşi doreşte să devină antrenor cu acte în regulă, dar să îşi deschidă şi o academie de fotbal.

Reclamă 4 / 0/3

Am şi alte planuri pe viitor şi nu puteam să le fac pe ambele. Vreau să continui şi şcoala de antrenori, şi tot ceea ce depinde de managementul fotbalistic, ca să le am şi după aia să decid. Am intrat şi într-un proiect care este global. Veţi auzi mai multe de el zilele care urmează. Care va ajuta foarte mult sportul şi oamenii care consumă calorii. Mai multe nu pot să vă spun. Voi înfiinţa şi o academie… şi ăsta e visul meu. Voi ajuta toţi copiii să aibă ce nu am avut eu când aveam mic, adică toate condiţiile.

Dacă va fi bine, fără bani, dacă nu, cu puţini bani. Nu putem să jecmănim lumea pentru că ştim foarte bine ce situaţie financiară este în ţară„, a declarat Gabi Tamaş la conferinţa de presă.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:33 VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!” 23:18 „Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!” 23:16 Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant” 23:14 Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!” 23:00 Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!” 22:51 Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor 22:43 Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu 22:42 Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!” 22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României 22:23 Ce adversare poate întâlni FCSB în preliminariile UEFA Champions League! Cum arată traseul campioanei din Liga 1 Vezi toate știrile
Citește și