Închide meniul

Câţi bani a încasat Corvinul, după ce a câştigat Cupa României! Succes istoric pentru echipa din Liga a 2-a

Viviana Moraru Publicat: 15 mai 2024, 23:32

Reclamă
Câţi bani a încasat Corvinul, după ce a câştigat Cupa României! Succes istoric pentru echipa din Liga a 2-a

Câţi bani a încasat Oţelul, după ce a câştigat Cupa României

Jucătorii de la Corvinul, în timpul unui meci/ Hepta

S-au efectuat calculele şi s-a aflat câţi bani a încasat Corvinul, după ce a câştigat Cupa României. Trupa din Liga a 2-a a înregistrat un succes istoric, după ce a învins-o pe Oţelul, dramatic, la loviturile de departajare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Finala Cupei României, dintre Oţelul şi Corvinul, s-a desfăşurat pe stadionul din Sibiu şi a fost în format live text, pe AS.ro. Hunedorenii au câştigat pentru prima dată în istorie Cupa României.

Câţi bani a încasat Corvinul, după ce a câştigat Cupa României

După succesul din Cupa României, Corvinul a încasat şi un premiu consistent. Concret, după ce a triumfat în finala cu Oţelul, echipei de Liga a 2-a i-a intrat în cont suma de 240.000 de euro, sumă care se adaugă la cea deja câştigată, pentru parcursul avut.

În total, Corvinul a câştigat 373.000 de euro, din parcursul avut în acest sezon de Cupa României. De cealaltă parte, pentru participarea în finală, Oţelul a fost răsplătită cu suma de doar 10.000 de euro, sumă care se adaugă la cea de 103.000 de euro, câştigată deja de trupa lui Dorinel Munteanu.

Corvinul este a cincea echipă din Liga a 2-a, din istoria României, care reuşeşte să câştige Cupa. Ultima dată când o divizionară secundă a triumfat în această competiţie a fost în 1975, atunci când Rapid câştiga marele trofeu. De-a lungul timpului, şi Metalul Reşiţa (1954), Arieşul Turda (1961) şi Chimia Râmnicu Vâlcea (1971), toate echipe din liga secundă, au triumfat în Cupă.

Reclamă
Reclamă 4

Corvinul Hunedoara se va duela cu FCSB, în Supercupa României. Partida se va disputa pe 6 iulie, stadionul urmând să fie anunţat.

În duelul cu Oţelul, Corvinul a revenit de două ori. Gălăţenii au condus cu 1-0 şi 2-1, după dubla lui Rusevic, însă hunedorenii au egalat de fiecare dată şi au împins finala la loviturile de departajare. Penalty-ul decisiv a fost transformat de Herghelegiu.

Parcurs remarcabil al Corvinului, în Cupa României

Hunedorenii lui Florin Maxim au disputat două tururi eliminatorii înainte de faza grupelor Cupei României Betano 2023/2024. Întâi au învins cu 4-1 pe Jiul Petroşani (Liga 3), apoi au trecut pe teren propriu cu 4-2, după ce au condus cu 3-0 la pauză!, de Csikszereda Miercurea Ciuc, colegă de competiţie în campionat.

Reclamă

Corvinul a câştigat grupa ei şi a bifat şi prima victimă de prim eşalon, cu această ocazie. După un 2-0 cu Chindia Târgovişte, la Hunedoara a pierdut Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 0-1 cu gol marcat în minutul 57 de Manolache. Câştigarea grupei s-a consfinţit printr-un categoric 6-0 în deplasare cu Progresul Pecica (L3).

Din sferturile de finală, deja băieţii lui Maxim au început să scrie istorie cu litere mari! Un 4-0 de poveste cu CFR Cluj, urmat de un 3-1 cu FC Voluntari în semifinale, când, deşi egalaţi, ardelenii au avut forţa să se desprindă.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
0:16 25 iun.

Calculele calificării „tricolorilor” în optimile EURO 2024, după egalul dintre Croaţia şi Italia. Rezultat perfect pentru România

23:55

Croaţia – Italia 1-1 şi Albania – Spania 0-1. Italienii s-au calificat dramatic în optimi! Croaţia, şanse mari să fie eliminată

23:39

Luka Modric, în lacrimi după ce a marcat în Croaţia – Italia! Recordul spulberat de starul lui Real Madrid

22:49

FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile

22:40

Universitatea Craiova a învins-o pe Legia Varşovia în stagiul de pregătire din Austria! Mihai Căpăţână a înscris cu un şut superb

22:27

Starul Belgiei, obiectiv uriaş la EURO 2024: „Vreau să câştig turneul!” Mesajul categoric înaintea duelului decisiv cu Ucraina

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 3 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 Portugalia – Cehia 2-1. Portughezii au marcat golul victoriei în prelungirile meciului. Debut cu dreptul pentru Ronaldo la EURO 6 Ce cotă incredibilă are România la calificarea în „optimile” EURO 2024. Tricolorii, lideri în Grupa E după ce au umilit Ucraina
Citește și