Închide meniul

Câţi bani a încasat Corvinul, după ce a câştigat Cupa României! Succes istoric pentru echipa din Liga a 2-a

Viviana Moraru Publicat: 15 mai 2024, 23:32

Reclamă
Câţi bani a încasat Corvinul, după ce a câştigat Cupa României! Succes istoric pentru echipa din Liga a 2-a

Câţi bani a încasat Oţelul, după ce a câştigat Cupa României

Jucătorii de la Corvinul, în timpul unui meci/ Hepta

S-au efectuat calculele şi s-a aflat câţi bani a încasat Corvinul, după ce a câştigat Cupa României. Trupa din Liga a 2-a a înregistrat un succes istoric, după ce a învins-o pe Oţelul, dramatic, la loviturile de departajare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Finala Cupei României, dintre Oţelul şi Corvinul, s-a desfăşurat pe stadionul din Sibiu şi a fost în format live text, pe AS.ro. Hunedorenii au câştigat pentru prima dată în istorie Cupa României.

Câţi bani a încasat Corvinul, după ce a câştigat Cupa României

După succesul din Cupa României, Corvinul a încasat şi un premiu consistent. Concret, după ce a triumfat în finala cu Oţelul, echipei de Liga a 2-a i-a intrat în cont suma de 240.000 de euro, sumă care se adaugă la cea deja câştigată, pentru parcursul avut.

În total, Corvinul a câştigat 373.000 de euro, din parcursul avut în acest sezon de Cupa României. De cealaltă parte, pentru participarea în finală, Oţelul a fost răsplătită cu suma de doar 10.000 de euro, sumă care se adaugă la cea de 103.000 de euro, câştigată deja de trupa lui Dorinel Munteanu.

Corvinul este a cincea echipă din Liga a 2-a, din istoria României, care reuşeşte să câştige Cupa. Ultima dată când o divizionară secundă a triumfat în această competiţie a fost în 1975, atunci când Rapid câştiga marele trofeu. De-a lungul timpului, şi Metalul Reşiţa (1954), Arieşul Turda (1961) şi Chimia Râmnicu Vâlcea (1971), toate echipe din liga secundă, au triumfat în Cupă.

Reclamă
Reclamă 4

Corvinul Hunedoara se va duela cu FCSB, în Supercupa României. Partida se va disputa pe 6 iulie, stadionul urmând să fie anunţat.

În duelul cu Oţelul, Corvinul a revenit de două ori. Gălăţenii au condus cu 1-0 şi 2-1, după dubla lui Rusevic, însă hunedorenii au egalat de fiecare dată şi au împins finala la loviturile de departajare. Penalty-ul decisiv a fost transformat de Herghelegiu.

Parcurs remarcabil al Corvinului, în Cupa României

Hunedorenii lui Florin Maxim au disputat două tururi eliminatorii înainte de faza grupelor Cupei României Betano 2023/2024. Întâi au învins cu 4-1 pe Jiul Petroşani (Liga 3), apoi au trecut pe teren propriu cu 4-2, după ce au condus cu 3-0 la pauză!, de Csikszereda Miercurea Ciuc, colegă de competiţie în campionat.

Corvinul a câştigat grupa ei şi a bifat şi prima victimă de prim eşalon, cu această ocazie. După un 2-0 cu Chindia Târgovişte, la Hunedoara a pierdut Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 0-1 cu gol marcat în minutul 57 de Manolache. Câştigarea grupei s-a consfinţit printr-un categoric 6-0 în deplasare cu Progresul Pecica (L3).

Din sferturile de finală, deja băieţii lui Maxim au început să scrie istorie cu litere mari! Un 4-0 de poveste cu CFR Cluj, urmat de un 3-1 cu FC Voluntari în semifinale, când, deşi egalaţi, ardelenii au avut forţa să se desprindă.

Va ieşi naţionala României din grupe la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
20:53

VIDEO & FOTONaţionala României a ajuns în Germania! Imagini cu sosirea „tricolorilor” la EURO 2024

20:49

VideoO armată de puşti le-a dat energie lui Stanciu şi Ianis Hagi la plecarea în Germania. Copiii i-au făcut şi echipa lui Edi

20:48

Obiectivul de mare campion pe care îl păstrează David Popovici

20:03

Mihai Rotaru, anunţ de ultimă oră despre viitorul lui Mitriţă la Universitatea Craiova: „E o probabilitate mare!”

19:39

Mehmet Topal, obiective îndrăzneţe la Petrolul Ploieşti: „De o săptămână nu dorm. Asta vreau în 3 ani”

19:27

Dan Petrescu a dat lovitura pe piaţa transferurilor. CFR Cluj a anunţat că a adus un fundaş de naţională

1 FotoIanis Hagi şi Elena Tănase pun la punct ultimele detalii pentru „nunta anului”! Decorul de vis în care îşi vor uni destinele 2 VIDEOGeorge Russell va pleca din pole-position în Marele Premiu al Canadei! Cursa e duminică (20:45, Antena Stars şi AntenaPLAY) 3 FotoRomânia – Liechtenstein 0-0. Rezultat ruşinos pentru naţionala lui Edi Iordănescu, chiar înainte de EURO 4 Au fost desemnaţi câştigătorii concursului „Hai, România!”, care vor merge la meciul România – Liechtenstein 5 VIDEO & FOTOLarisa Iordache s-a cununat civil cu Cristian Chiriţa: „Mi-am păstrat şi numele, soţul meu a vrut să fie totul legal”! 6 Presa internaţională a reacţionat, după oferta făcută de Gigi Becali: „O mutare spectaculoasă”
Citește și