Închide meniul

Sepsi – FC Voluntari 2-1. Echipa lui Cristiano Bergodi a câștigat Cupa României! Primul trofeu din istoria covăsnenilor

Alexandru Ivan Publicat: 19 mai 2022, 22:15

Sepsi – FC Voluntari 2-1. Echipa lui Cristiano Bergodi a câștigat Cupa României! Primul trofeu din istoria covăsnenilor

Sepsi a câștigat Cupa României 2022

Marius Stefanescu se bucura dupa un gol marcat alaturi de Andres Mihai Dumitrescu, Bogdan Alexandru Mitrea si Nicolae Ionut Paun in meciul de fotbal dintre Sepsi OSK Sfantu Gheorghe si FC Voluntari, finala Cupei Romaniei, desfasurat pe Stadionul Rapid din Bucuresti, joi 19 mai 2022 / Hepta

  • Sepsi – FC VoluntarI 2-0
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Sepsi – FC Voluntari 2-1. Echipa lui Cristiano Bergodi a câștigat Cupa României. E primul trofeu din istoria clubului din Sfântu Gheorghe. Grație succesului din Cupă, covăsnenii și-au asigurat prezența în preliminariile Conference League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marius Ștefănescu a fost eroul serii în finala din Giulești. Fotbalistul de 23 de ani a marcat ambele goluri ale lui Sepsi.

Mai întâi, Ștefănescu a marcat în minutul 22, cu un șut la colțul lung din interiorul careului. În minutul 38, acesta a făcut „dubla” cu o execuție de geniu. A șutat imparabil de la 25 de metri, iar mingea s-a dus direct în vinclul porții lui Mihai Popa, care a rămas spectator.

Reclamă

Dumitrescu și-a trimis mingea în proprie poartă în minutul 90+5, dar a fost prea târziu pentru ca FC Voluntari să revină în cărți.

Sepsi și-a asigurat prezența în preliminariile Conference League. Va fi al doilea sezon consecutiv când echipa din Sfântu Gheorghe joacă în cupele europene.

Reclamă

Finala Cupei României | Sepsi – FC Voluntari 2-1

Final de meci! Sepsi s-a impus cu 2-1. Echipa lui Bergodi a câștigat Cupa României.

Min 90+5: GOOL FC Voluntari! Dumitrescu și-a trimis mingea în propria poartă.

Min 45: Pauză! Sepsi conduce cu 2-0.

Reclamă 4 / 0/3

Min 38: GOOOL Sepsi! Marius Ștefănescu a făcut dubla cu un șut de la 25 de metri care s-a oprit în vinclu.

Min 22: GOOOL Sepsi! Marius Ștefănescu a deschis scorul pentru Sepsi cu un șut la colțul lung din interiorul careului.

Min 20: Gol anulat al lui Sepsi! Ștefănescu a marcat, reușita a fost anulată pentru ofsaid.

Min 1. A început meciul!

Au apărut echipele de start:

Sepsi: R. Niczuly – R. Dimitrov, M. Bălașa, B. Mitrea, A. Dumitrescu – N. Păun, A. Aganovici, E. Gonzales – C. Bărbuț, A. Tudorie, M. Ștefănescu

Antrenor: Cristiano Bergodi

Reclamă

FC Voluntari: M. Popa – D. Ciobotariu, G. Tamaș, I. Armaș – R. Miranda, V. Rață, L. Droppa, H. Tavares, M. Briceag – A. Nemec, M. Lopes

Antrenor: Liviu Ciobotariu

Știrea inițială

INFO: Aproximativ 25 de autocare pline cu fani ai lui FC Voluntari au ajuns la stadionul Giulești.

INFO: Cristiano Bergodi a câștigat un singur trofeu în cariera de antrenor. Tehnicianul italian a cucerit Supercupa României în 2007, la cârma Rapidului. Joi seară, chiar pe Giulești, Bergodi are șansa să își treacă în vitrină cel de-al doilea trofeu, alături de Sepsi.

Cristiano Bergodi: „Ne-am pregătit pentru loviturile de departajare”

„Ne-am pregătit pentru loviturile de departajare pentru că se poate întâmpla orice. Ştim foarte bine că Mihai Popa este un jucător tânăr şi un portar foarte bun. Dar eu cred că meciul se poate câştiga mâine în 90 sau 120 de minute. Însă suntem pregătiţi şi pentru penalty-uri. Ştim că Popa e un portar de viitor care apără 4-5 penalty-uri într-un campionat, deci are anumite caracteristici”, a spus Cristiano Bergodi, la conferința de presă dinaintea meciului.

Liviu Ciobotariu: „Șansele sunt egale. Sepsi e o echipă de play-off”

Este prima mea finală, este o premieră şi pentru mulţi dintre jucători. E un joc în care sper să avem o atitudine potrivită. Întâlnim o echipă foarte bine organizată, cu un moral bun. Sepsi putea face faţă lejer şi în play-off. Şansele sunt egale. Am făcut un sezon de excepţie, dar important e să îl şi terminăm cu bine”, a spus Liviu Ciobotariu, la conferința de presă.

Parcursul celor de la Sepsi și FC Voluntari

Până în finala din acest an, Sepsi a trecut de Farul Constanţa cu 1-0 (şaisprezecimi), de U Craiova 1948 cu 1-0 (optimi), de Chindia Târgovişte cu 2-1 (sferturi) şi de Universitatea Craiova, cu 2-1 (acasă) şi 1-0 (în deplasare), în semifinale.

FC Voluntari a învins-o pe Şomuz Fălticeni cu 4-1 (şaisprezecimi), a dispus cu 3-0 (la ”masa verde”) de FCSB (optimi), a câştigat cu 1-0 cu FC Buzău (sferturi), iar în semifinale a trecut de FC Argeş, după 2-0 (acasă) şi 1-0 (în deplasare).

Cupa României își schimbă formatul

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, în şedinţa Comitetului Executiv al FRF că a aprobat un nou format pentru Cupa României.

“Formatul va debuta din următorul sezon. Este un format modern. Pune în valoare regiunile de dezvoltare ale României, prin crearea unor faze regionale, păstrează avantajul echipelor din eşaloanele inferioare sau cu un ranking mai scăzut pentru a juca acasă în anumite faze ale competiţiei, dar propune totodată un sistem de grupe, mult mai atractiv şi mult mai dinamic. Noul format asigură şi creşterea premiilor totale acordate echipelor cu aproximativ 50 la sută chiar din primul sezon”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 Bernadette Szocs – Adriana Diaz (acum, în AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cosmin Matei va fi pus sub acuzare după ce a fost depistat pozitiv!
Liga 1 • 19 mart., 9:36
Cosmin Matei va fi pus sub acuzare după ce a fost depistat pozitiv! Nimeni nu a cerut proba B! Ce riscă fotbalistul
Mircea Rednic, exasperat de fanii UTA-ei. Dezvăluiri despre scandalul din vestiar
Liga 1 • 18 mart., 20:00
„Hai, Mourinho, găseşte-ţi echipă!”. Mircea Rednic, exasperat de fanii UTA-ei. Dezvăluiri despre scandalul din vestiar
Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat
Liga 1 • 18 mart., 19:02
Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat! Motivul pentru care fotbalistul lui Sepsi nu este suspendat provizoriu
Laszlo Dioszegi, şocat după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv! Singurul reproş adus mijlocaşului: "Noi avem o regulă"
Liga 1 • 18 mart., 17:23
Laszlo Dioszegi, şocat după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv! Singurul reproş adus mijlocaşului: „Noi avem o regulă”
Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după un test anti-doping
Liga 1 • 18 mart., 16:34
Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după un test anti-doping: „Sunt uluit”. Explicaţia fotbalistului de la Sepsi