Închide meniul

Răzvan Burleanu, noi detalii despre implementarea VAR în Liga 1 + Revoluție în Cupa României

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 18 mai 2022, 19:59

Răzvan Burleanu, noi detalii despre implementarea VAR în Liga 1 + Revoluție în Cupa României

Răzvan Burleanu e președintele FRF

Răzvan Burleanu, în cadrul unui eveniment / Hepta

Răzvan Burleanu a oferit noi detalii despre implementarea sistemului VAR în Liga 1. Președintele FRF a anunțat și un format revoluționar pentru Cupa României, începând din sezonul următor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, că implementarea sistemului VAR în România decurge conform graficului şi se află în faza de certificare.

Răzvan Burleanu, despre implementarea VAR în Liga 1

“În ceea ce priveşte implementarea VAR-ului, suntem în grafic. Toate meciurile din Liga 1 din sezonul următor vor beneficia de asistenţă video pentru arbitraj, iar primul meci din România care va beneficia de asistenţă video pentru arbitraj va fi chiar Supercupa României, în 9 iulie. În aceste zile ne aflăm în ultima fază de certificare a întregului sistem VAR. Un reprezentant FIFA se află la Bucureşti pentru certificarea arbitrilor şi a operatorilor, iar la finalul lunii vom avea o nouă vizită din partea FIFA pentru certificarea infrastructurii stadioanelor şi pentru sisteme”, a spus Burleanu, într-o conferință de presă.

Cupa României își schimbă formatul

Burleanu a vorbit şi despre faptul că în şedinţa de miercuri Comitetul Executiv al FRF a aprobat un nou format pentru Cupa României.

“Formatul va debuta din următorul sezon. Este un format modern. Pune în valoare regiunile de dezvoltare ale României, prin crearea unor faze regionale, păstrează avantajul echipelor din eşaloanele inferioare sau cu un ranking mai scăzut pentru a juca acasă în anumite faze ale competiţiei, dar propune totodată un sistem de grupe, mult mai atractiv şi mult mai dinamic. Noul format asigură şi creşterea premiilor totale acordate echipelor cu aproximativ 50 la sută chiar din primul sezon”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Reclamă

Arbitrii români au început pregătirea pentru VAR

Pentru a respecta planul de implementare şi paşii obligatorii pentru certificarea arbitrilor, începând din 14 septembrie 2021, oficialii de joc au început familiarizarea cu simulatoarele care îi vor ajuta să analizeze diferitele situaţii de joc.

Sunt necesare fiecărui arbitru 29 de ore de pregătire practică pentru obţinerea certificării VAR (conform protocolului, activităţile nu se pot desfăşura în grupuri mai mari de două persoane).

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și